Ante Dvornik

Izvor: Wikipedija
Hajduk i Roma 1937 u Splitu. Hajduk u bijelom dresu. Stoje slijeva nadesno. Leo Lemešić, Ante Dvornik, J. Matošić, B. Bakotić, Purišić, F. Matošić, Kragić, A. Marušić-Ferata. Dolje Bartul Čulić (čuči 4. slijeva), Krulz (sjedi predzadnji) i Milutin.

Ante Dvornik, zvan Bistre, nekadašnji igrač Hajduka koji je za Bile odigrao svega jednu utakmicu na kojoj je postigao i svoj jedini gol, i donesao Hajduku veliku pobjedu nad Romom.

Bila je to prijateljska utakmica odigrana 27. lipnja 1937. a počela je u 17.45 sati. Sudio je Višnjić iz Zagreba uz pojašnjenje: "Da ne bude prigovora od strane gostiju i strane domaćih,..." Za Bile su nastupili Čulić, Milutin, J. Matošić, A. Marušić-Ferata, Purišić, Bakotić, Lemešić, F. Matošić, Dvornik, Krulz i Kragić. Rezerve: Kriše, Dešković, Ružić, Kovačić. Za Romu su igrali: Velimasco, Monzeglo, Allemandi, Frisoni, dr. Bernardini, Gadolfi, Amadei, Seranoni, Subinaghi, Seramelli i Mazzoni.

Hajduk je poveo pogotkom Kragića s 1.0, a izjednačio je Subinaghi. Hajduk je ipak pobijedio pogotkom Dvornika kojemu je to bila jedina utakmica za Bile, nakon koje je priređena velika fešta i slavlje u Splitu.

Nakon ove velike pobjede Splitski draguljar i zlatar Filip Miše darovao je zlatni sat lijevoj spojki Hajduka Mariu Krulzu, za kojega se žiri u sastavu trener Iles Spitz, potpredsjednik Hajduka Miće Pilić i odbornik Ljubo Benčić, odlučili da je bio najbolji igrač utakmice.[1]

Statistika u Hajduku[2]
Natjecanje Nastupi Zgoditci
Prvenstvo 0 0
Kup 0 0
Superkup 0 0
Međunarodne 0 0
Splitski podsavez 0 0
Ukupno 0 0

Prijateljske 1 1
Sveukupno 1 1

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Sklobodna Dalmacija: Split na nogama: DOLAZI ROMA!
  2. Profili svih igrača – Statistika na službenim stranicama HNK Hajduka. hajduk.hr. HNK Hajduk Split