Arsenal slobode

Izvor: Wikipedija
Aresenal slobode
The Arsenal of Freedom
Arsenal slobode
Enterprise pod napadom
Epizoda br. 20.
Sezona 1.
Prvo prikazivanje 11. travnja 1988.
Scenarist Richard Manning, Hans Beimler
Redatelj(i) Les Landau
Gostujući glumci George De La Pena kao poručnik Solis
Julia Nickson kao poručnica Lian T'Su
Marco Rodriguez kao kapetan Paul Rice
Vyto Rugins kao zapovjednik stroja Logan
Vincent Schiavelli kao Peddler
Zvjezdani datum 41798.2
Članak o epizodi na IMDb-u
Kronologija epizoda
Prethodna Zov slave
Sljedeća Simbioza

Arsenal slobode (eng. The Arsenal of Freedom) je dvadeseta epizoda prve sezone američke znanstveno-fantastične serije Zvjezdane staze: Nova generacija.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Dok istražuju nestanak U.S.S Drakea na planetu Minos, posada se bori protiv agresivnih energetskih sfera, urušavajućeg tla i nevidljivih napadača. Na Minosu, posadu dočekuje unaprijed snimljen govor prodavača visokotehnološkog naoružanja. To nije iznenađujuće, jer je narod Minosa bio poznat po prodaji oružja tijekom Erselropskih ratova.
Dok istražuju planet, Riker, Data i Yar napadnuti su od energetske sfere. Poručnica Yar uništava sferu, ali ne prije nego što sfera zarobi Rikera u prozirnu kocku. Tada, nakon što se Picard i dr.Crusher teleportiraju na planet da istraže krizu, tlo se uruši i povuče ih u podzemnu špilju, ozbiljno ozlijedivši dr.Crusher.

Iako je Data oslobodio Rikera, vanjski tim ne može locirati Picarda i dr.Crusher. U međuvremenu Enterprise je pod ozbiljnim napadom nevidljivih neprijatelja, protiv kojih se La Forge očajnički bori da izdrži. Dok brod ne bude bio u mogućnosti adekvatno obraniti sebe od napadača, La Forge ne može teleportirati članove posade s Minosa.

Na planetu, Data konačno locira Picarda i doktoricu. Tim otkriva da napadi dolaze od strane kompjuterskog stvorenog sistema naoružanja, koji je izvan kontrole i koji je uništio civilizaciju koja ga je stvorila. Srećom, tim uspijeva isključiti sistem i spasiti se.
Na Enterpriseu, La Forge uspijeva uništiti nevidljive neprijatelje i teleportirati Picarda, dr.Crusher, Rikera, Datu i Yar na brod.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]