Austrijska hokejska liga 2009./10.

Izvor: Wikipedija
Erste Bank Eishockey Liga 2009./10.
EBEL liga 2009./10.
Liga Erste Bank Eishockey Liga
Šport hokej na ledu
Broj momčadi 10
TV partner/i Sky Austria
HRT[1]
SportKlub Hrvatska
SportKlub Mađarska
Š1 (Šport TV)
EBEL liga sezone

← 2008./09.

2010./11. →

Erste Bank Eishockey Liga 2009./10., ili skraćeno EBEL liga 2009./10. 7. je sezona austrijske hokejaške lige pod sponzorskim vodstvom Erste Bank. Iako je riječ o prvenstvu Austrije, strani klubovi u ligi ne mogu se okititi tim naslovom već se tituliraju prvakom EBEL-a. U ovogodišnjoj sezoni na sastanku klubova članova lige EBEL, jednoglasno je usvojen zahtjev za prijem hrvatskog Medveščaka u članstvo.[2] Time se liga nakon zadnjeg proširenja 2006. godine (otkako su austrijski klubovi primili u svoje prvenstvo višestrukog prvaka Slovenije, Jesenice) proširila i na Hrvatsku.

U ovogodišnjoj sezoni naslov brani austrijski KAC iz Klagenfurta.

Momčadi[uredi | uredi kôd]

Klubovi i karta EBEL lige[uredi | uredi kôd]

Napomene
  • [a] Medveščaku je ovo premijerna sezona u EBEL ligi
  • [1] nastupaju pod sponzorskim imenom EHC LIWEST Black Wings
  • [2] nastupaju pod sponzorskim imenom
  • [3] nastupaju pod sponzorskim imenom HDD Tilia Olimpija
  • [4] nastupaju pod imenom SAPA Fehérvár AV 19

Transferi[uredi | uredi kôd]

KAC[uredi | uredi kôd]

KAC je poslušao staru izreku koja kaže: "Ako nije pokvareno, ne popravljaj!" U skladu s tim su se i ponašali u Celovcu ovog ljeta, pa je glavni dio momčadi prvaka ostala na okupu i za sljedeću sezonu. Obrana i vratari ostali su iz prošle sezone, dok je napad dobio novog igrača. Stigao je iskusni austrijski reprezentativac Dieter Kalt iz redova prošlogodišnjeg finalista Red Bulla. Na klupi KAC-a je i dalje Kanađanin Emanuel Viveiros.

Red Bull Salzburg[uredi | uredi kôd]

Od poraza u finalu prošle godine od KAC-a, Salzburg je tijekom ljeta doživi velike promjene u igračkom kadru. Na probu je doveden kanadski vratar David LeNeveu iz Iowa Chopsa. Obrambeni zid na plavoj liniji pretrpio je brojne promjene. Pridošlice su Jason Beckett, Michael Schutte i Doug Lynch. U napadu su dovedeni Steve Regier, Jonathan Filewich, Brent Aubin, krilo Kelsey Wilson, te Ryan Duncan i Michael Gergen. Trener Red Bulla je i dalje iskusni kanadski stručnjak Pierre Pagé.

Vienna Capitals[uredi | uredi kôd]

Capitalsi su jedna od jačih ekipa u EBEL ligi, a višegodišnji neuspjesi u finalima natjerale su čelnike da slože ekipu sposobnu osvajanja naslova. Na vrata gola stigao je Kanađanin Frédéric Cassivi, obranu je pojačao Aleš Kranjc i povratnik u momčad Phillipe Lakos. U napadačkom dijelu igre, Capitalse je napustio Aaron Fox, a napad su pojačali braća Rodman (Marcel i David Rodman). Capitalse i dalje vodi kanadski trener Kevin Gaudet.

Graz 99ers[uredi | uredi kôd]

Ovogodišnji sastav 99ersa doživio je manje promjene. Iako je obrana je bolji dio štajerske momčadi, uprava kluba odlučila je dovesti Martina Orazea i povratnika Floriana Iberera, a na probu je stigao Kanađanin Cole Jarret. Prošlogodišnji napad kluba bio je najgori u ligi, pa su tako morali ojačati te redove. Dovedeni je Kanađanini Jean-Philippe Paré i Warren Norris, te austrijski reprezentativac Christoph Harand. Trener Graza je i dalje Amerikanac Bill Gilligan.

Alba Volán Székesfehérvár[uredi | uredi kôd]

U dvije sezone nastupanja u EBEL-u, Alba se držala začelja. U svojoj premijernoj sezoni bili su uvjerljivo posljednji, a prošlo prvenstvo završili su na devetom mjestu. Zbog takvih rezultata klubu treba iskorak i pojačanja. Na vrata je stigla prinova iz Finske, Tommi Satosaari. U protekloj sezoni posebna se pažnja poklonjala obrani. Premda su bili tek deveti na ljestvici, obrana Albe bila je sedma po broju primljenih pogodaka. Doveden je švedski internacionalac Oscar Ackeström, Finac Juha Alen. Napad je bio slabija strana Albe. Napustio ih je preminuli Gabor Ocskaj, a kao pojačanja dovedeni su mađarski reprezentativac Marton Vas i Rumunj Arpad Mihaly.

KHL Medveščak[uredi | uredi kôd]

Ulaskom Medveščaka u EBEL ligu, klupska uprava značajno je preorganizirala svoje redove. Angažiran je američki stručnjak Doug Bradley sa zadatkom okupljanja profesionalne momčadi i trenera koji će je voditi, Kanađanin Enio Sacilotto. Bradley je ususret početku sezone složio impresivnu ekipu. Na Medveščakovom rosteru, uz domaće igrače, našli su se jedan od najboljih slovenskih vratara Robert Kristan, branič hrvatskog podrijetla Andy Sertich te Kanađani Robby Sandrock, Alan Letang i Conrad Martin i napadači John Hečimović, Mike Prpich, Sašo Rajsar (sva četvorica također hrvatskih korijena), Amerikanci Aaron Fox, T. J. Guidarelli i Jeff Corey te Kanađanini Mike Ouellette i Brad Smyth. Tijekom početka sezone stigla su još dva Kanađanina Richard Seeley, koji je prethodnu sezonu proveo u austrijskom Black Wings Linzu i Jeff Heerema koji je stigao iz Frankfurt Lionsa. Nakon 25. odigranih kola trener Sacilotto dobio je otkaz, a na njegovo mjesto stigao američki stručnjak Ted Sator. Dolazak Jeffa Heereme u Zagreb označio je kraj sezone za Matu Mlađenovića i Luku Žagara. Njih dvojica neće biti na raspolaganju za nastupe u EBEL ligi sve do kraja sezone zbog ograničenja broja stranaca.

VSV[uredi | uredi kôd]

Villach je solidna ekipa EBEL lige. Obrana im je prošle sezone bila treća najbolja u ligi. Napustio ih je ponajbolji branič Bobby Sandrock, a doveden je Kanađanin Mike Martin i austrijski reprezentativac Gerhard Unterluggauer. Imali su četvrti najbolji napad lige te su ga dodatno pojačali. Pridošlice su Šveđanin Mikael Wahlberg, Christian Ban i Kanađanin Kiel McLeod. Od mlađih napadača stigli su Michael Raffl i Philipp Pinter.

Black Wings Linz[uredi | uredi kôd]

Glavni trener Linza je Kanađanin Kim Collins. Poslije tri uzastopna polufinala, u klubu bi voljeli učiniti i korak naprije. Linz je prošlu regularnu sezonu završio s drugom najboljom obranom u ligi te su ju dodatno pojačali s trojicom novopridošlica. Novi igrači su Darrel Scoville, Rich Bronilla i Franklin McDonald. Napad nije funkcionirao poput obrane zbog čega plasman i nije bio bolji od petog mjesta u ligi. Novi igrači su Amerikanac Pat Leahy, Robert Shearer i standardni član mlađih selekcija Austrije, Daniel Oberkofler. Florian Iberer napustio je klub i prešao u Graz 99ers. Krajem studenog 2009. Linz je svoju obranu pojačao novim igračem, Amerikancem Brendanom Buckleyjem.

Acroni Jesenice[uredi | uredi kôd]

U tri sezone nastupa u EBEL-u, Jesenice su se pokazale kao solidna momčad koja je znala biti i na vrhu ljestvice, ali i gubiti u serijama. Smanjeni proračun i tradicionalna sklonost jeseničke škole ruskom načinu igre značio je da će se pojačanja tražiti na istoku. U skladu s tim, za trenera je doveden Ildar Rahmatuljin. Prošle sezone imali su drugu najgoru obranu lige i trebala su hitna pojačanja. Na vrata je stigao Rus Boris Tortunov. Odlaskom braniča reprezentativca Aleša Kranjca i Amerikanca Conrada Martina tražila su se riješenja u obrani. Doveden je Kazahstanac Alexander Dück, David Slivnik i Gašper Sušanj. U napadu su nakon odlaska braće Rodman dovedeni kazahstanski reprezentativac Andrej Troščinski, estonski Rus Andrej Makrov, Slovenci Aleš Remar i mladi reprezentativac Rok Tičar, uz još neke mlade igrače. Početkom sezone, 8. studenog 2009., u klub je stigao kanadski branič Burke Henry i napadački centar Todd Elik, a nakon katastrofalnog ulaska u sezonu i zaostataka od čak 12 bodova za osmoplasiranim trener Rahmatuljin dobio je otkaz. Njega je zamijenio američki stručnjak Mike Posma. Sredinom siječnja 2010. Tomaž Razingar raskinuo je ugovor s klubom.[3]

HDD Tilia Olimpija[uredi | uredi kôd]

Olimpiji su zbog rezultatskih neuspjeha u prošloj sezoni došle i novčane poteškoće. Za novu sezonu uprava je dovela novog trenera, Amerikanca Danyja Gelinasa. Na vrata je stigao Kanađanin, Norm Maracle. Kada momčad završi natjecanje na posljednjem mjestu i pritom primi najviše golova u ligi, vrijeme je za promjene. No, proračun "zelenih" nije dopustio dovođenje skupih pojačanja. Jedina prinova je Amerikanac Eric Werner. Olimpijin napad je prošle sezone bio nešto bolji od obrane, ali dovedena su i neka pojačanja. Stigao je nekadašnji slovenski reprezentativac Ivo Jan, Boštjan Goličič, te mladi igrači iz mlade momčadi Olimpije. Početkom prosinca je Dany Gelinas napustio klupu slovenskog doprvaka, a klub je pronašao novog trenera u Finskoj, a njegovo ime je Hannu Järvenpää.

Rekordi[uredi | uredi kôd]

Villach je u impresivnom su ozračju pobijedio KAC u utakmici 42. kola EBEL-a. Dvoboj je, naime, odigran pred 30.500 gledatelja na stadionu Wörthersee u Klagenfurtu. Gosti su slavili s 3:1. Utakmica će ostati upamćena po rekordnom broju gledatelja u ligi, a ulaznice su rasprodane za samo 48 sati. Kurier je iznio još neke rekordne brojke: za utakmicu je bilo akreditirano 109 novinara iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Italije, prodalo se oko 80.000 pića i oko 20.000 obroka, za izradu leda je potrošeno 120.000 litara vode, a za osvjetljenje 500.000 vata struje.[4]

Trenerske promjene[uredi | uredi kôd]

Klub Bivši glavni trener Razlog odlaska Datum odlaska Novi glavni trener Datum imenovanja
HK Acroni Jesenice Ildar Rahmatuljin otkaz 8. studenog 2009. Mike Posma[5] 8. studenog 2009.
Medveščak Enio Sacilotto otkaz 24. studenog 2009. Ted Sator[6] 24. studenog 2009.
Tilia Olimpija Dany Gelinas otkaz 16. prosinca 2009. Hannu Järvenpää[7] 16. prosinca 2009.

Raspored[uredi | uredi kôd]

Utakmice po kolima u sezoni 2009./10.
1. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 11. rujna 2009. KAC 6 : 7 Red Bull Salzburg nema
2 11. rujna 2009. Vienna Capitals 1 : 3 LIWEST Black Wings nema
3 11. rujna 2009. Alba Volan 1 : 6 Graz 99ers nema
4 11. rujna 2009. Villacher SV 3 : 0 Tilia Olimpija nema
5 11. rujna 2009. Medveščak 6 : 5 (PR; 1:0) Acroni Jesenice nema
2. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 13. rujna 2009. Tilia Olimpija 4 : 1 Acroni Jesenice nema
2 13. rujna 2009. Vienna Capitals 3 : 5 KAC nema
3 13. rujna 2009. LIWEST Black Wings 2 : 3 (KU) Medveščak nema
4 13. rujna 2009. Villacher SV 4 : 3 Graz 99ers nema
5 13. rujna 2009. Alba Volan 4 : 3 Red Bull Salzburg nema
3. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 17. rujna 2009. KAC 2 : 4 LIWEST Black Wings nema
2 18. rujna 2009. Red Bull Salzburg 4 : 5 Villacher SV nema
3 18. rujna 2009. Medveščak 1 : 0 Tilia Olimpija nema
4 18. rujna 2009. Alba Volan 2 : 4 Vienna Capitals nema
5 18. rujna 2009. Graz 99ers 4 : 0 Acroni Jesenice nema
4. kolo (Domaćin: 5; Gost: 0)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 20. rujna 2009. Acroni Jesenice 6 : 2 Alba Volan nema
2 20. rujna 2009. Tilia Olimpija 5 : 3 KAC nema
3 20. rujna 2009. LIWEST Black Wings 3 : 1 Graz 99ers nema
4 20. rujna 2009. Villacher SV 5 : 1 Medveščak nema
5 20. rujna 2009. Vienna Capitals 5 : 4 (PR; 1:0) Red Bull Salzburg nema
5. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 22. rujna 2009. Tilia Olimpija 5 : 4 Red Bull Salzburg Izvještaj
2 22. rujna 2009. Villacher SV 5 : 3 LIWEST Black Wings Izvještaj
3 22. rujna 2009. Medveščak 2 : 3 (KU) Graz 99ers Izvještaj
4 22. rujna 2009. Alba Volan 2 : 1 KAC Izvještaj
5 22. rujna 2009. Acroni Jesenice 3 : 5 Vienna Capitals Izvještaj
6. kolo (Domaćin: 5; Gost: 0)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 24. rujna 2009. Vienna Capitals 5 : 2 Villacher SV Izvještaj
2 25. rujna 2009. KAC 7 : 0 Medveščak Izvještaj
3 25. rujna 2009. Graz 99ers 6 : 3 Tilia Olimpija Izvještaj
4 25. rujna 2009. Red Bull Salzburg 5 : 1 Acroni Jesenice Izvještaj
5 25. rujna 2009. LIWEST Black Wings 3 : 0 Alba Volan Izvještaj
7. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 27. rujna 2009. Tilia Olimpija 2 : 3 Alba Volan Izvještaj
2 27. rujna 2009. Graz 99ers 5 : 1 KAC Izvještaj
3 27. rujna 2009. Red Bull Salzburg 3 : 1 LIWEST Black Wings Izvještaj
4 27. rujna 2009. Acroni Jesenice 2 : 5 Villacher SV Izvještaj
5 29. rujna 2009. Medveščak 2 : 5 Vienna Capitals Izvještaj
8. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 1. listopada 2009. KAC 4 : 1 Villacher SV Izvještaj
2 1. listopada 2009. Alba Volan 6 : 5 (PR; 0:1) Medveščak Izvještaj
3 1. listopada 2009. Vienna Capitals 4 : 1 Tilia Olimpija Izvještaj
4 1. listopada 2009. Red Bull Salzburg 5 : 6 (KU) Graz 99ers Izvještaj
5 1. listopada 2009. LIWEST Black Wings 8 : 3 Acroni Jesenice Izvještaj
9. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 4. listopada 2009. Villacher SV 2 : 1 (PR; 1:0) Alba Volan Izvještaj
2 4. listopada 2009. Acroni Jesenice 2 : 3 KAC Izvještaj
3 4. listopada 2009. Graz 99ers 3 : 1 Vienna Capitals Izvještaj
4 4. listopada 2009. Tilia Olimpija 2 : 5 LIWEST Black Wings Izvještaj
5 4. listopada 2009. Medveščak 4 : 5 (PR; 0:1) 'Red Bull Salzburg Izvještaj
10. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 6. listopada 2009. LIWEST Black Wings 3 : 2 Red Bull Salzburg Izvještaj
2 6. listopada 2009. Vienna Capitals 5 : 1 Medveščak Izvještaj
3 6. listopada 2009. Alba Volan 3 : 4 (PR; 0:1) Tilia Olimpija Izvještaj
4 6. listopada 2009. KAC 3 : 2 (PR; 1:0) Graz 99ers Izvještaj
5 6. listopada 2009. Villacher SV 5 : 3 Acroni Jesenice Izvještaj
11. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 9. listopada 2009. LIWEST Black Wings 4 : 2 Vienna Capitals Izvještaj
2 9. listopada 2009. Acroni Jesenice 2 : 3 Medveščak Izvještaj
3 9. listopada 2009. Tilia Olimpija 3 : 0 Villacher SV Izvještaj
4 9. listopada 2009. Red Bull Salzburg 6 : 2 KAC Izvještaj
5 9. listopada 2009. Graz 99ers 3 : 2 Alba Volan Izvještaj
12. kolo (Domaćin: 1; Gost: 4)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 11. listopada 2009. Medveščak 3 : 4 Alba Volan Izvještaj
2 11. listopada 2009. Villacher SV 4 : 5 (PR; 0:1) KAC Izvještaj
3 11. listopada 2009. Graz 99ers 7 : 4 Red Bull Salzburg Izvještaj
4 11. listopada 2009. Acroni Jesenice 1 : 4 LIWEST Black Wings Izvještaj
5 11. listopada 2009. Tilia Olimpija 2 : 3 (PR; 0:1) Vienna Capitals Izvještaj
13. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 13. listopada 2009. LIWEST Black Wings 5 : 2 Tilia Olimpija Izvještaj
2 13. listopada 2009. Vienna Capitals 3 : 5 Graz 99ers Izvještaj
3 13. listopada 2009. Red Bull Salzburg 9 : 3 Medveščak Izvještaj
4 13. listopada 2009. Alba Volan 5 : 1 Villacher SV Izvještaj
5 13. listopada 2009. KAC 1 : 0 (PR; 1:0) Acroni Jesenice Izvještaj
14. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 15. listopada 2009. Graz 99ers 4 : 2 Villacher SV Izvještaj
2 16. listopada 2009. Medveščak 3 : 5 LIWEST Black Wings Izvještaj
3 16. listopada 2009. Acroni Jesenice 7 : 5 Tilia Olimpija Izvještaj
4 16. listopada 2009. KAC 3 : 5 Vienna Capitals Izvještaj
5 16. listopada 2009. Red Bull Salzburg 5 : 2 Alba Volan Izvještaj
15. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 18. listopada 2009. Medveščak 4 : 2 KAC Izvještaj
2 18. listopada 2009. Villacher SV 0 : 6 Vienna Capitals Izvještaj
3 18. listopada 2009. Tilia Olimpija 1 : 6 Graz 99ers Izvještaj
4 18. listopada 2009. Alba Volan 6 : 5 (KU) LIWEST Black Wings Izvještaj
5 18. listopada 2009. Acroni Jesenice 3 : 4 (KU) Red Bull Salzburg Izvještaj
16. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 23. listopada 2009. LIWEST Black Wings 2 : 3 (KU) Villacher SV Izvještaj
2 23. listopada 2009. Graz 99ers 2 : 3 Medveščak Izvještaj
3 23. listopada 2009. Red Bull Salzburg 6 : 3 Tilia Olimpija Izvještaj
4 23. listopada 2009. Vienna Capitals 4 : 1 Acroni Jesenice Izvještaj
5 23. listopada 2009. KAC 3 : 1 Alba Volan Izvještaj
17. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 29. rujna 2009. Villacher SV 4 : 2 Red Bull Salzburg Izvještaj
2 25. listopada 2009. Vienna Capitals 6 : 3 Alba Volan Izvještaj
3 25. listopada 2009. Acroni Jesenice 1 : 4 Graz 99ers Izvještaj
4 25. listopada 2009. LIWEST Black Wings 3 : 6 KAC Izvještaj
5 25. listopada 2009. Tilia Olimpija 2 : 3 (KU) Medveščak Izvještaj
18. kolo (Domaćin: 2; Gost: 3)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 27. listopada 2009. Red Bull Salzburg 2 : 3 Vienna Capitals Izvještaj
2 27. listopada 2009. KAC 2 : 1 Tilia Olimpija Izvještaj
3 27. listopada 2009. Graz 99ers 4 : 5 (KU) LIWEST Black Wings Izvještaj
4 27. listopada 2009. Alba Volan 4 : 2 Acroni Jesenice Izvještaj
5 27. listopada 2009. Medveščak 3 : 4 Villacher SV Izvještaj
19. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 29. listopada 2009. Alba Volan 4 : 6 Red Bull Salzburg Izvještaj
2 30. listopada 2009. LIWEST Black Wings 3 : 2 Acroni Jesenice Izvještaj
3 30. listopada 2009. Villacher SV 3 : 1 Vienna Capitals Izvještaj
4 30. listopada 2009. Tilia Olimpija 5 : 3 Graz 99ers Izvještaj
5 30. listopada 2009. Medveščak 4 : 1 KAC Izvještaj
20. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 1. studenog 2009. Vienna Capitals 3 : 2 LIWEST Black Wings Izvještaj
2 1. studenog 2009. Medveščak 2 : 3 Graz 99ers Izvještaj
3 1. studenog 2009. Tilia Olimpija 3 : 2 Red Bull Salzburg Izvještaj
4 1. studenog 2009. KAC 3 : 2 (KU) Villacher SV Izvještaj
5 1. studenog 2009. Acroni Jesenice 2 : 4 Alba Volan Izvještaj
21. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 12. studenog 2009. Red Bull Salzburg 3 : 5 LIWEST Black Wings Izvještaj
2 13. studenog 2009. KAC 5 : 3 Vienna Capitals Izvještaj
3 13. studenog 2009. Graz 99ers 6 : 1 Acroni Jesenice Izvještaj
4 13. studenog 2009. Tilia Olimpija 5 : 1 Villacher SV Izvještaj
5 13. studenog 2009. Alba Volan 6 : 2 Medveščak Izvještaj
22. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 15. studenog 2009. Graz 99ers 3 : 2 (PR; 1:0) Alba Volan Izvještaj
2 15. studenog 2009. Vienna Capitals 5 : 2 Tilia Olimpija Izvještaj
3 15. studenog 2009. Villacher SV 3 : 6 LIWEST Black Wings Izvještaj
4 15. studenog 2009. Acroni Jesenice 3 : 1 Medveščak Izvještaj
5 15. studenog 2009. Red Bull Salzburg 4 : 0 KAC Izvještaj
23. kolo (Domaćin: 1; Gost: 4)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 17. studenog 2009. Tilia Olimpija 1 : 3 Alba Volan Izvještaj
2 17. studenog 2009. Villacher SV 3 : 6 Graz 99ers Izvještaj
3 17. studenog 2009. Vienna Capitals 4 : 5 (PR; 0:1) Acroni Jesenice Izvještaj
4 17. studenog 2009. LIWEST Black Wings 6 : 3 KAC Izvještaj
5 17. studenog 2009. Medveščak 1 : 3 Red Bull Salzburg Izvještaj
24. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 20. studenog 2009. Alba Volan 3 : 2 LIWEST Black Wings Izvještaj
2 20. studenog 2009. Red Bull Salzburg 4 : 3 (PR; 1:0) Graz 99ers Izvještaj
3 20. studenog 2009. KAC 5 : 1 Tilia Olimpija Izvještaj
4 20. studenog 2009. Acroni Jesenice 3 : 4 Villacher SV Izvještaj
5 20. studenog 2009. Medveščak 4 : 2 Vienna Capitals Izvještaj
25. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 22. studenog 2009. Graz 99ers 6 : 1 Vienna Capitals Izvještaj
2 22. studenog 2009. LIWEST Black Wings 5 : 4 Tilia Olimpija Izvještaj
3 22. studenog 2009. Red Bull Salzburg 4 : 1 Acroni Jesenice Izvještaj
4 22. studenog 2009. Alba Volan 3 : 2 KAC Izvještaj
5 22. studenog 2009. Villacher SV 3 : 4 Medveščak Izvještaj
26. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 26. studenog 2009. KAC 1 : 3 Graz 99ers Izvještaj
2 27. studenog 2009. Villacher SV 5 : 3 Alba Volan Izvještaj
3 27. studenog 2009. Tilia Olimpija 5 : 2 Acroni Jesenice Izvještaj
4 27. studenog 2009. Medveščak 6 : 4 LIWEST Black Wings Izvještaj
5 1. prosinca 2009. Vienna Capitals 4 : 3 (PR; 1:0) Red Bull Salzburg Izvještaj
27. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 29. studenog 2009. Graz 99ers 3 : 1 LIWEST Black Wings Izvještaj
2 29. studenog 2009. Medveščak 1 : 4 'Tilia Olimpija Izvještaj
3 29. studenog 2009. Vienna Capitals 4 : 3 (PR; 1:0) Alba Volan Izvještaj
4 29. studenog 2009. Acroni Jesenice 6 : 4 KAC Izvještaj
5 15. prosinca 2009. Villacher SV 2 : 5 Red Bull Salzburg Izvještaj
28. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 3. prosinca 2009. Red Bull Salzburg 2 : 4 Vienna Capitals Izvještaj
2 4. prosinca 2009. Acroni Jesenice 7 : 8 Tilia Olimpija Izvještaj
3 4. prosinca 2009. Graz 99ers 3 : 4 (KU) KAC Izvještaj
4 4. prosinca 2009. Alba Volan 6 : 2 Villacher SV Izvještaj
5 4. prosinca 2009. LIWEST Black Wings 4 : 5 (PR; 0:1) Medveščak Izvještaj
29. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 6. prosinca 2009. Tilia Olimpija 2 : 1 LIWEST Black Wings Izvještaj
2 6. prosinca 2009. Vienna Capitals 5 : 2 Graz 99ers Izvještaj
3 6. prosinca 2009. Acroni Jesenice 2 : 3 Red Bull Salzburg Izvještaj
4 6. prosinca 2009. Medveščak 3 : 4 Villacher SV Izvještaj
5 6. prosinca 2009. KAC 6 : 5 Alba Volan Izvještaj
30. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 8. prosinca 2009. Villacher SV 6 : 2 KAC Izvještaj
2 8. prosinca 2009. Red Bull Salzburg 6 : 0 Tilia Olimpija Izvještaj
3 8. prosinca 2009. LIWEST Black Wings 1 : 2 (KU) Vienna Capitals Izvještaj
4 8. prosinca 2009. Alba Volan 3 : 4 (PR; 0:1) Acroni Jesenice Izvještaj
5 8. prosinca 2009. Graz 99ers 2 : 4 Medveščak Izvještaj
31. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 10. prosinca 2009. Vienna Capitals 4 : 2 Villacher SV Izvještaj
2 11. prosinca 2009. Acroni Jesenice 5 : 3 LIWEST Black Wings Izvještaj
3 11. prosinca 2009. Graz 99ers 5 : 1 Tilia Olimpija Izvještaj
4 11. prosinca 2009. Red Bull Salzburg 5 : 4 (PR; 1:0) Alba Volan Izvještaj
5 11. prosinca 2009. KAC 4 : 1 Medveščak Izvještaj
32. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 13. prosinca 2009. Alba Volan 4 : 2 Graz 99ers Izvještaj
2 13. prosinca 2009. LIWEST Black Wings 4 : 1 Villacher SV Izvještaj
3 13. prosinca 2009. KAC 5 : 0 Red Bull Salzburg Izvještaj
4 13. prosinca 2009. Tilia Olimpija 3 : 6 Vienna Capitals Izvještaj
5 13. prosinca 2009. Medveščak 7 : 2 Acroni Jesenice Izvještaj
33. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 1. prosinca 2009. Villacher SV 4 : 1 Acroni Jesenice Izvještaj
2 18. prosinca 2009. Tilia Olimpija 4 : 2 KAC Izvještaj
3 18. prosinca 2009. LIWEST Black Wings 2 : 1 Alba Volan Izvještaj
4 18. prosinca 2009. Graz 99ers 2 : 3 Red Bull Salzburg Izvještaj
5 18. prosinca 2009. Vienna Capitals 7 : 1 Medveščak Izvještaj
34. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 20. prosinca 2009. KAC 1 : 4 LIWEST Black Wings Izvještaj
2 20. prosinca 2009. Alba Volan 6 : 2 Tilia Olimpija Izvještaj
3 20. prosinca 2009. Graz 99ers 3 : 1 Villacher SV Izvještaj
4 20. prosinca 2009. Acroni Jesenice 5 : 4 (PR; 1:0) Vienna Capitals Izvještaj
5 20. prosinca 2009. Red Bull Salzburg 3 : 2 Medveščak Izvještaj
35. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 22. prosinca 2009. LIWEST Black Wing 0 : 3 Graz 99ers Izvještaj
2 22. prosinca 2009. Red Bull Salzburg 4 : 1 Villacher SV Izvještaj
3 22. prosinca 2009. Alba Volan 4 : 2 Vienna Capitals Izvještaj
4 22. prosinca 2009. KAC 4 : 3 (PR; 1:0) Acroni Jesenice Izvještaj
5 22. prosinca 2009. Tilia Olimpija 2 : 5 Medveščak Izvještaj
36. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 27. prosinca 2009. LIWEST Black Wings 2 : 5 Red Bull Salzburg Izvještaj
2 27. prosinca 2009. Vienna Capitals 4 : 1 KAC Izvještaj
3 27. prosinca 2009. Acroni Jesenice 2 : 1 Graz 99ers Izvještaj
4 27. prosinca 2009. Villacher SV 3 : 2 Tilia Olimpija Izvještaj
5 27. prosinca 2009. Medveščak 4 : 1 Alba Volan Izvještaj
37. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 29. prosinca 2009. Villacher SV 3 : 2 (PR; 1:0) Tilia Olimpija Izvještaj
2 29. prosinca 2009. Graz 99ers 3 : 1 Alba Volan Izvještaj
3 29. prosinca 2009. LIWEST Black Wings 3 : 4 Vienna Capitals Izvještaj
4 29. prosinca 2009. Acroni Jesenice 1 : 3 KAC Izvještaj
5 29. prosinca 2009. Medveščak 3 : 2 (PR; 1:0) Red Bull Salzburg Izvještaj
38. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 1. siječnja 2010. Alba Volan 3 : 2 LIWEST Black Wings (KU) Izvještaj
2 1. siječnja 2010. KAC 3 : 6 Graz 99ers Izvještaj
3 1. siječnja 2010. Tilia Olimpija 3 : 4 Acroni Jesenice Izvještaj
4 1. siječnja 2010. Red Bull Salzburg 4 : 2 Villacher SV Izvještaj
5 1. siječnja 2010. Vienna Capitals 4 : 1 Medveščak Izvještaj
39. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 3. siječnja 2010. Red Bull Salzburg 5 : 2 Alba Volan Izvještaj
2 3. siječnja 2010. Villacher SV 4 : 3 Acroni Jesenice Izvještaj
3 3. siječnja 2010. Vienna Capitals 5 : 2 Tilia Olimpija Izvještaj
4 3. siječnja 2010. LIWEST Black Wings 2 : 1 KAC Izvještaj
5 3. siječnja 2010. Medveščak 2 : 3 (PR; 0:1) Graz 99ers Izvještaj
40. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 5. siječnja 2010. KAC 3 : 4 (PR; 0:1) Red Bull Salzburg Izvještaj
2 5. siječnja 2010. Acroni Jesenice 3 : 4 LIWEST Black Wings Izvještaj
3 5. siječnja 2010. Graz 99ers 4 : 2 Vienna Capitals Izvještaj
4 5. siječnja 2010. Tilia Olimpija 3 : 2 Alba Volan Izvještaj
5 5. siječnja 2010. Villacher SV 4 : 3 (PR; 1:0) Medveščak Izvještaj
41. kolo (Domaćin: 4; Gost: 1)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 7. siječnja 2010. Vienna Capitals 3 : 1 KAC Izvještaj
2 7. siječnja 2010. Alba Volan 2 : 3 Villacher SV Izvještaj
3 8. siječnja 2010. Red Bull Salzburg 6 : 5 Tilia Olimpija Izvještaj
4 8. siječnja 2010. Medveščak 6 : 5 (PR; 1:0) Acroni Jesenice Izvještaj
5 8. siječnja 2010. LIWEST Black Wings 2 : 1 Graz 99ers Izvještaj
42. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
43. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
44. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
45. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
46. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
47. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
48. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
49. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
50. kolo (Domaćin: ; Gost: )
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 [ Izvještaj]
2 [ Izvještaj]
3 [ Izvještaj]
4 [ Izvještaj]
5 [ Izvještaj]
51. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 10. siječnja 2010. Medveščak 3 : 1 Tilia Olimpija Izvještaj
2 5. veljače 2010. Vienna Capitals 5 : 2 Alba Volan Izvještaj
3 5. veljače 2010. Acroni Jesenice 4 : 1 Graz 99ers Izvještaj
4 5. veljače 2010. LIWEST Black Wings 2 : 4 Red Bull Salzburg Izvještaj
5 5. veljače 2010. Villacher SV 1 : 5 KAC Izvještaj
52. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 7. veljače 2010. Alba Volan 5 : 4 Red Bull Salzburg Izvještaj
2 7. veljače 2010. Acroni Jesenice 0 : 5 Villacher SV Izvještaj
3 7. veljače 2010. Tilia Olimpija 2 : 8 Vienna Capitals Izvještaj
4 7. veljače 2010. KAC 6 : 5 (KU) LIWEST Black Wings Izvještaj
5 7. veljače 2010. Graz 99ers 4 : 3 Medveščak Izvještaj
53. kolo (Domaćin: 3; Gost: 2)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 16. veljače 2010. Alba Volan 2 : 1 KAC Izvještaj
2 16. veljače 2010. Tilia Olimpija 2 : 5 Graz 99ers Izvještaj
3 16. veljače 2010. Vienna Capitals 2 : 3 Villacher SV Izvještaj
4 16. veljače 2010. Red Bull Salzburg 4 : 1 Acroni Jesenice Izvještaj
5 16. veljače 2010. LIWEST Black Wings 3 : 1 Medveščak Izvještaj
54. kolo (Domaćin: 5; Gost: 0)
# Datum Domaćin Rezultat Gost Izvještaj
1 19. veljače 2010. Medveščak 4 : 3 (PR; 1:0) Alba Volan Izvještaj
2 19. veljače 2010. KAC 5 : 0 Tilia Olimpija Izvještaj
3 19. veljače 2010. Villacher SV 4 : 1 LIWEST Black Wings Izvještaj
4 19. veljače 2010. Graz 99ers 7 : 0 Red Bull Salzburg Izvještaj
5 19. veljače 2010. Acroni Jesenice 6 : 1 Vienna Capitals Izvještaj


Tablica[uredi | uredi kôd]

  • Izvori: Tablica
  • Ažurirano: 22. studenog 2009.
Poredak Klub Uk. P[a] I[b] PP[c] IP[d] PK[e] IK[f] Bodovi Gol razlika
1. Graz 99ers 24 14 4 1 2 2 1 37 98:61
2. EHC LIWEST Black Wings 24 15 5 0 0 1 3 35 92:66
3. Vienna Capitals 24 13 8 2 1 0 0 31 88:67
4. EC Red Bull Salzburg 24 10 9 2 1 1 1 28 102:81
5. EC VSV 24 11 9 1 2 1 0 28 71:80
6. EC KAC 24 9 10 4 0 0 1 27 76:75
7. Alba Volán Székesfehérvár 24 9 9 1 3 2 0 27 71:80
8. KHL Medveščak 24 6 12 1 2 2 1 21 64:91
9. HDD Tilia Olimpija 24 7 14 1 1 0 1 18 62:84
10. HK Acroni Jesenice 24 3 17 1 2 0 1 11 59:98
Tumačenje
  • [a] Pobjeda
  • [b] Poraz
  • [c] Pobjeda nakon produžetka
  • [d] Poraz nakon produžetka
  • [e] Pobjeda nakon izvođenja kaznenih udaraca
  • [f] Poraz nakon izvođenja kaznenih udaraca
  • - viša pozicija u odnosu na prošlo kolo
  • - niža pozicija u odnosu na prošlo kolo


Statistika igrača[uredi | uredi kôd]

Vodeći strijelci[uredi kôd]

Ut. = Odigrano utakmica; G = Golovi; A = Asistencije; Bod = Bodovi; +/– = Plus/Minus; PIM = Kaznene minute

Igrač Klub Ut. G A Bod +/– PIM
Benoit Gratton Vienna Capitals 20 7 23 30 +17 54
Thomas Koch Red Bull Salzburg 20 3 27 30 +13 8
Eric Healey Graz 99ers 19 12 15 27 +16 8
Pat Leahy EHC LIWEST Black Wings 18 11 16 27 +8 20
Greg Day Graz 99ers 20 6 21 27 +15 6
Frank Banham HDD Tilia Olimpija 20 14 12 26 −2 14
David Rodman Vienna Capitals 20 9 15 24 +11 12
Jean-Philippe Paré Graz 99ers 20 6 18 24 +6 14
Krisztián Palkovics Alba Volán Székesfehérvár 20 10 13 23 4 14
Rob Shearer EHC LIWEST Black Wings 16 7 13 20 +12 8

Vodeći golmani[uredi kôd]

Ut. = Odigrano utakmica; SOG = ukupan broj udaraca prema golmanu; SV(S) = ukupan broj obrana golmana; SV(S)% = postotak obrana golmana; GA = broj primljenih golova golmana;
GAA = prosječan broj primljenih golova po utakmici; SO = broj utakmica bez primljenih golova u kojima je bio jedini golman svoje momčadi

Igrač Klub Ut. SOG SV SV% GA GAA SO
Aleš Sila HDD Tilia Olimpija 20 154 143 92,8 11 1,8 0
Fabian Weinhandl Graz 99ers 20 545 505 92,0 44 2,4 1
Hannes Enzenhofer EC KAC 19 156 143 91,7 13 2,2 1
Gert Prohaska Villacher SV 20 573 525 91,6 48 3,0 1
Zoltán Hetényi Alba Volán Székesfehérvár 20 200 183 91,5 20 3,3 0
Frederic Cassivi Vienna Capitals 20 576 527 91,5 49 2,5 1
Alex Westlund EHC LIWEST Black Wings 20 583 531 91,1 52 2,7 1
Bernhard Starkbaum Villacher SV 20 121 110 90,9 12 2,4 0
Tommi Satosaari Alba Volán Székesfehérvár 19 555 504 90,8 51 3,4 0
Dov Grumet-Morris HK Acroni Jesenice 8 303 275 90,8 28 3,5 0


Doigravanje[uredi | uredi kôd]

  Četvrtfinale Polufinale Finale
                           
     
   
     
     
 
     
     
   
     
   
   
     
 
     

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]