B. J. Mullens

Izvor: Wikipedija
B. J. Mullens

Država SAD
Rođenje 14. veljače 1989.
Canal Winchester, Ohio
Visina 2,16
Sveučilište Ohio State
Draft 1. krug (24. ukupno), 2009.
Dallas Mavericks
Karijera 2009.-
Klub
Liga NBA
Klub Oklahoma City Thunder
Broj 23
Položaj centar
Trener
Reprezentacija

Byron James Mullens (Canal Winchester, Ohio, 14. veljače 1989.) američki je profesionalni košarkaš. Igra na poziciji centra, a trenutačno je član NBA momčadi Oklahoma City Thundera. Izabran je u 1. krugu (24. ukupno) NBA drafta 2009. od strane Dallas Mavericksa, ali je odmah mijenjan u Oklahomu.

Rani život[uredi | uredi kôd]

Mullens je pohađao Canal Winchester High School i rangiran je kao jedan od najboljih budućih sveučilišnih igrača u 2008. godini. Na posljednjoj godini u prosjeku je postizao 26 poena i 15 skokova po utakmici, Najbolju utakmicu odigrao je u finalu državnog prvenstva kada je ubacio 29 poena i 18 skokova. Bio je i članom McDonald's All-American momčadi.

Sveučilište[uredi | uredi kôd]

Mullens je na sveučilište Ohio State stigao kao zamjena za prethodne centre Buckeyesa Kostu Koufosa i Grega Odena. Bio je treći uzastopni centar koji je postao glavnim igračem sveučilišne momčadi. Izabran je u Big Ten All-freshman momčad i za šestog igrača godine Big Ten konferencije.

NBA[uredi | uredi kôd]

Izabran je kao 24. izbor NBA drafta 2009. od strane Dallas Mavericksa, no odmah su dogovorili zamjenu s Oklahomom koja je birala mjesto kasnije, te su odabrali francuskog razigravača Rodriguea Beauboisa.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]