Bridget Fonda

Izvor: Wikipedija
Bridget Fonda
Bridget Fonda
Bridget Fonda na Canneskom festivalu
Rodno ime Bridget Jane Fonda
Rođenje 27. siječnja 1964., Los Angeles, SAD
Godine rada 1969., 1982.-2002.
Suprug Danny Elfman
Važniji filmovi Samci, Kum III
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Bridget Jane Fonda (Los Angeles, SAD, 27. siječnja 1964.) je američka glumica. Poznata po ulogama u filmovima Samci (Singles), Kum III, Oglas donosi smrt (Single White Female), Put bez povratka (Point of No Return), Napojnica od dva milijuna dolara (It Could Happen to You) i Jackie Brown.

Rođena je u poznatoj obitelji glumaca i umjetnika. Djed joj je Henry Fonda, baka Frances Ford Seymour, otac Peter Fonda, tetka Jane Fonda, mati Susan Jane Brewer je umjetnica[1] Ime je dobila prema kćeri glumice Margaret Sullavan. Baka po majci, Mary Sweet, supruga je biznismena Noaha Dietricha.[2]

Dvaput je nominirana za Zlatni globus, 1990. u kategoriji najbolje sporedne glumice u filmu Skandal i 2002. u kategoriji najbolje glavne glumice u mini seriji i TV filmu za ulogu u TV-filmu Nakon Amy (After Amy). Za Primetime Emmy nominirana je 1997. u kategoriji najbolje sporedne glumice za ulogu u miniseriji i filmu za ulogu u filmu In the Gloaming.

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Bridget Fonda profile at. Filmreference.com. Pristupljeno 29. svibnja 2012.
  2. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 17. veljače 2015. Pristupljeno 29. svibnja 2015. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima stranicu o temi Bridget Fonda