Confide in Me

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Confide in Me (pjesma))
Ovo je članak o pjesmi Kylie Minogue. Za istoimene kompilacijske albume pogledajte članak Confide in Me (razdvojba).
»Confide in Me«
Kylie Minogue
Singl s albuma Kylie Minogue
B-strana »Nothing Can Stop Us"
"If You Don't Love Me«
Format CD singl
kaseta singl
vinilni singl
Objavljeno 29. kolovoza 1994.
Snimanje London, Engleska
Žanr Pop, dance
Trajanje 5:51
Izdavač Deconstruction Records, Mushroom Records
Tekstopisac Steve Anderson
Dave Seaman
Owain Barton
Producent(i) Brothers in Rhythm
Kronologija singlova – Kylie Minogue
"Celebration"
(1992.)
"Confide in Me"
(1994.)
"Put Yourself in My Place"
(1994.)

"Confide in Me" dance-pop je pjesma australske pjevačice Kylie Minogue. Objavljena je kao debitantski singl s njenog 5. studijskog albuma, Kylie Minogue 29. kolovoza 1994. godine u izdanju diskografskih kuća Deconstruction Records i Mushroom Records.

O pjesmi[uredi | uredi kôd]

Pjesmu "Confide in Me" napisali su Steve Anderson, Dave Seaman i Owain Barton. Producirali su je Brothers in Rhythm i postigla je prilično dobar uspjeh kad je objavljena kao singl. Godine 2004., Simply Vinyl ponovno je objavio pjesmu kao vinilni singl u izdanju njihove S12, kao proslavu desete godišnjice od objave singla.

Minogue je izvodila pjesmu na sljedećim koncertnim turnejama:

Uspjeh na top ljestvicama[uredi | uredi kôd]

U Australiji, pjesma je dospjela na prvo mjesto i provela je na njemu 5 tjedana te je postala najprodavaniji singl u Australiji 1994. godine. "Confide in Me" dobila je tri ARIA glazbene nagrade u Australiji: za najprodavaniji australski singl (Best Selling Australian Single), najbolji videospot (Best Video) i najprodavaniju australsku dance pjesmu (Best Selling Australian Dance Track) 1994. godine.

"Confide in Me" debitirala je i završila na drugom mjestu britanske top ljestvice UK Singles Chart i tako postala njen prvi singl koji je to uspio poslije "Give Me Just a Little More Time" iz 1992. godine. Zadržala se na top ljestvici devet tjedana, od njih 3 između prvih 10 mjesta. U rujnu 1994. godine, singl je dobio srebrnu certifikaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog isporučenih najmanje 200.000 primjeraka singla.[1]

U mnogim europskim državama pjesma je bila hit i na top ljestvici singlova i airplay ljestvici. U SAD-u, pjesma je postala Minogueina treća pjesma koja je dospjela na ljestvicu Billboard Dance/Club Play Chart, i to na 39. mjesto.

B-strane[uredi | uredi kôd]

Dvije pjesme objavljene su kao b-strane komercionalnog izdanja pjesme "Confide in Me" kao singl. "Nothing Can Stop Us", koju su napisali Bob Stanley i Pete Wiggs, a producirao Saint Etienne, trebala je biti Minoguein debitantski singl u izdanju diskografske kuće Deconstrution Records, ali to se nije dogodilo. Objavljeni su promotivni primjerci pjesme u medijima, a 7-inčni remiks nalazi se na singlu za pjesmu "Confide in Me". Originalna inačica pjesme "Nothing Can Stop Us" nije objavljena do Minogueine kolekcije Confide in Me: The Irresistible Kylie, na kojoj je objavljena na drugom CD-u.

"If You Don't Love Me" obrada je pjesme Prefaba Sprouta, koju je napisao Paddy MacAloon, a producirao Steve Anderson. Godine 2000. pjesma je uključena na kompilaciju Hits+.

Popis pjesama[2][uredi | uredi kôd]

Međunarodni CD singl
  1. "Confide in Me" (Master mix) – 5:51
  2. "Confide in Me" (The Truth mix) – 6:46
  3. "Confide in Me" (Big Brothers mix) – 10:27
Kaseta singl
  1. "Confide in Me" (Radio edit) – 4:27
  2. "Confide in Me" (The Truth mix) – 6:46
Australski CD singl
  1. "Confide in Me" (Master mix) – 5:51
  2. "Nothing Can Stop Us" (7" inačica) – 4:06
  3. "If You Don't Love Me" – 2:08
Australsko limitirano izdanje CD singla
  1. "Confide in Me" (Master mix) – 5:51
  2. "Confide in Me" (Big Brothers mix) – 10:27
  3. "Confide in Me" (The Truth mix) – 6:46
  4. "Where Has The Love Gone?" (Fire Island mix/albumska inačica) – 7:46
  5. "Where Has The Love Gone?" (Roach Motel mix) – 8:05
Službeni remiksevi[3]
  1. "Confide in Me" (French version) – 5:51
  2. "Confide in Me" (In The Confessional dub) – 6:38
  3. "Confide in Me" (Damien's Confession mix) – 7:21
  4. "Confide in Me" (Bass Change mix/Phillip Damien mix) – 6:25
  5. "Confide in Me" (Bass Change dub/Convibe in Me dub) – 8:04
  6. "Confide in Me" (Justin Warfield mix) – 5:26
  7. "Confide in Me" (Tomer G Club Mix)
  8. "Confide in Me" (Tomer G Radio Mix)
  9. "Confide in Me" (Optimus Club Mix)
  10. "Confide in Me" (Optimus Dub)
  11. "Confide in Me" (Radio Edit)

Videospot[uredi | uredi kôd]

"Confide in Me" ima šaren videospot koji je snimljen pod redateljskom palicom Paula Boyda u Los Angelesu u srpnju 1994. godine. Videospot prikazuje Minogue kako priča na telefon i govori ljudima da je nazovu i da imaju povjerenja u nju. U videospotu na raznim svjetskim jezicima Minogue pita ljude jesu li usamljeni, izgubljeni, sami, trebaju li prijatelja, hoće li imati povjerenja, i kaže im da nazovu na broj 1-555-Confide, jer tad je druženje, povjerenje i razumijevanje zagarantirano. Minogue je odjevena u šest kostima tijekom videospota, a svaki kostim ima svoj dio. U prvom dijelu Minogue je odjevena u zeleno, a iza nje je znak mira. U drugom dijelu Minogue je u kratkoj plavoj haljini, a iza nje je stilizirana duga. U trećem dijelu Minogue je odjevena u jarku ružičastu boju, a iza nje su nacrtane pilule. U četvrtom dijelu dijelu Minogue je odjevena u crno, ima raspuštenu kovrdžavu kosu, a iza nje je krv. U petom dijelu odjevena je u crvenu kratku haljinu, a iza nje piše: Call me (Nazovi me). U šesom dijelu Minogue je u narančastim kratkim hlačicama i krznenoj kratkoj majici, a iza nje je nacrtano jaje na oko. Te su scene izmiješane, a stalno se prepliću s natpisima na raznim jezicima. Videospot je veoma šaren, a razne jarke boje stalno se mijenjaju. Početna scena prikazuje otisak ruke ispod koje piše: Dodirni ekran.

Top ljestvice[uredi | uredi kôd]

Top ljestvica (1994.) Najviša
pozicija
Australija[4] 1
Eurochart Hot 100 9
Francuska[4] 10
Nizozemska[4] 38
Švedska[4] 30
SAD Billboard Dance/Club Play Chart 39
Ujedinjeno Kraljevstvo[5] 2

Obrade pjesme[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. The Minography – Charts. LiMBO Kylie Minogue Online (kylie.co.uk). Inačica izvorne stranice arhivirana 10. listopada 2006. Pristupljeno 8. listopada 2006.
  2. Discography 1994–1998. MixKylie.co.uk. Pristupljeno 8. listopada 2006.
  3. The Minography – Mixes. LiMBO Kylie Minogue Online (kylie.co.uk). Inačica izvorne stranice arhivirana 10. listopada 2006. Pristupljeno 8. listopada 2006.
  4. a b c d UKMix.org. Uspjeh na top ljestvicama. Pristupljeno 22. travnja 2010.
  5. Uspjeh u UK
  6. Obrada pjesme od Hurts. Inačica izvorne stranice arhivirana 16. veljače 2021. Pristupljeno 24. kolovoza 2010. journal zahtijeva |journal= (pomoć)