DJ Tony Foxx

Izvor: Wikipedija
DJ Tony Foxx
Ime u rodnom listuAnthonie Vos
Rođen/a26. travnja 1985.
MjestoMiddenmeer, Nizozemska
Žanr/oviKršćanska elektronička glazba (dance, house, trance)
ZanimanjeProducent, DJ
Djelatno razdoblje2000-te - danas
Producentska kućaEcovata
GMI Music
Go Global Entertainment
Internetska stranicawww.djtonyfoxx.com

DJ Tony Foxx (rodno ime Anthonie Vos) je nizozemski DJ i producent kršćanske elektroničke glazbe.

DJ Tony Foxx ima dvije strasti: svoju vjeru i svoju ljubav za dance glazbu. Započeo je kao DJ "koji pokušava biti kršćaninom u dance sceni" kada je otkrio kako treba promijeniti smjerove. Producirao je CD album Faithfulness kojeg je nazvao "danceom s osnovama vjere". DJ Tony Foxx je ovako opisao svoju vlastitu glazbu: "Želim svjedočiti poruku i donijeti pozitivnu poruku koja ne odobrava ili promiče seks, drogu i nasilje."

Vrlo je talentiran glazbenik i voli stvarati glazbu i remiksati pjesme drugih kršćanskih glazbenika kao što su to: Kees Kraayenoord, Israel & New Breed, Michael W. Smith, Casting Crowns, Hillsong i Robin Mark. Ima jasan cilj sa svojom glazbom: "Želim vidjeti ljude kako plešu u Božjoj nazočnosti."[1]

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Nastupi u Hrvatskoj[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Dj Tony Foxx music, videos, stats, and photos. Last.fm (engleski). Pristupljeno 11. listopada 2022.
  2. Anušić, Helena. Rujan 2010. Prvi „Churchok" oduševio. Bakarska zvona: 22 Prenosi paperzz. Između borovih stabala uz dašak mora i kap soli, okupljene su zabavljali: Kvartet „Noa“ i grupa „Kristina“ iz Rijeke, Čedo Antolić iz Zagreba, VIS „Emanuel“ iz Velike Gorice, DJ Tony Foxx iz Nizozemske te novozelandska atrakcija „Parashute band“.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]