Davor Dretar Drele

Izvor: Wikipedija
Davor Dretar
Davor Dretar Drele

Davor Dretar 2005. godine

Zastupnik u Hrvatskome saboru
Rođenje 13. rujna 1966.
Politička stranka Domovinski pokret
Zanimanje glumac

Davor Dretar zvani "Drele" (Zagreb, 13. rujna 1966.) je hrvatski pjevač, televizijski i radijski voditelj, televizijski glumac, hrvatski političar i zastupnik Domovinskog pokreta u saboru Republike Hrvatske. Osnivač je sastava Dreletronic.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Bio je voditelj hrvatskog reality showa Farma. Godine 2009. nastupio je u HRT-ovom zabavnom showu Zvijezde pjevaju, gdje je zajedno s pjevačicom Zoricom Kondža završio na petom mjestu. Nastupio je i u komičnom showu Genijalci. Gostovao je i u humorističnim serijama Stipe u gostima, Bitange i princeze i Zauvijek susjedi.

Godine 2007. na Varaždinskoj televiziji je u sklopu Špancirfesta zajedno s voditeljem Kristijanom Petrovićem ušao u Guinnessovu knjigu rekorda s najdužim vođenjem talk-showa. Njihova je emisija trajala 35 sati i 16 minuta. Od 1997. do 2014. je radio na Narodnom radiju kao DJ u emisiji Jutro uz Narodni, a onda je prešao na RTL televiziju gdje je do 2018. bio voditelj u obiteljskom kvizu Pet na pet. Trenutno je voditelj emisije Dobro jutro na Drugom programu Hrvatskoga radija i nositelj rubrika Zvjezdani dom i Iznenađenja u emisiji IN Magazin na Novoj TV. Natjecatelj je pete sezone emisije Tvoje lice zvuči poznato.

Na parlamentarnim izborima 2020. na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore ulazi u Hrvatski Sabor.[1]

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Voditelj[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Davor Dretar Drele koji govori o životopisu osobe iz Hrvatske treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.