Dodatak:Popis Naruto dijelova radnje

Izvor: Wikipedija

Cijela Naruto radnja može se podijeliti na brojne dijelove (arkove) koji se odnose na određene misije ili događaje koji su se zbili. Svi se dijelovi događaju kronološkim redom, a iznimka je jedino Kakashi Gaiden.

Naruto[uredi | uredi kôd]

Pogledaj također: Popis Naruto epizoda

  1. Uvod (epizode 1-5, poglavlje 1-8): Ovaj se dio usredotočuje na predstavljanje Naruta, Sasukea, Sakure i Kakashija, pri čemu se osniva Tim 7.
  2. Zemlja Valova (epizode 6-19, poglavlje 9-33): Ovaj dio pokriva prvu veću misiju Tima 7: moraju zaštititi iskusnog graditelja mostova od velikaša trgovačkih brodova čiji bi okrutni financijski teror nad tom zemljom završio kada bi se most dovršio. Tu je glavna tema većinom borba Tima 7 protiv Zabuze Momochija i Hakua. Ovdje se prvi put spominje poznata tema kako je borenje za one koje do kojih ti je stalo upravo ono što te čini jačim. Naruto u ovom dijelu određuje i odlučuje poći svojim vlastitim "putem ninje".
  3. Chunin Ispit (epizode 20-67, poglavlje 34-114): Ovaj dio pokriva prijavljivanje Tima 7 na Chunin ispit te otkrivanje nekoliko ključnih likova poput Orochimara, Kabuta Yakushija, Jiraiye, Tima Guy, Gaare i Devet novaka (Narutovi stari prijatelji iz razreda).
  4. Invazija na Konohu (epizode 68-80, poglavlje 115-138): Ovaj dio pokriva vrhunac Orochimarove zavjere i uništenja Konohe. Također se oštro ističu razlike između borenja za samog sebe i borenja za one do kojih ti je stalo. Ova je dio inače povezan sa Chunin Ispitom.
  5. Itachijev povratak (epizode 81-85, poglavlje 139-148): Ovaj dio pokriva kratak posjet Sasukeovog starijeg brata Itachija (i njegova partnera Kisamea) koji su u Konohu došli u potrazi za Narutom. Ovaj dio služi za otkrivanje tajne organizacije Akatsuki i njihova zanimanja za repate zvijeri te nam otkriva nešto više o vezi između Itachija i Sasukea.
  6. Potraga za Tsunadom (epizode 86-100, poglavlje 149-171): Ovaj dio pokriva Narutovu i Jiraiyinu potragu za Tsunadom kako bi joj mogli ponuditi ulogu Petog Hokagea. U međuvremenu, Orochimaru i Kabuto također traže Tsunadu kako bi je nagovorili i natjerali da izliječi Orochimarove ruke. Ovaj dio također uključuje Narutovo svladavanje svog poznatog pokreta - Rasengana.
  7. Razotkrivanje Kakashijeva lica (epizoda 101 - posebni anime dodatak): Ovaj dio pokriva pokušaje Tima 7 da razotkriju lice skriveno iza Kakashijeve maske.
  8. Zemlja Čaja (epizode 102-106, samo-anime): Ovaj dio je prvi od anime filler dijela radnje, koji pokriva samostalnu pustolovinu Tima 7 (bez Kakashija) gdje on pomaže mlađem bratu Ibikija Morina, Idateu Morinu, da pobijedi utrku s veoma velikim ulozima te nauči kako je više od kukavice za koju je mislio da jest. To također utječe na Sasukea te njegovo mišljenje o Narutu i Orochimaru u slijedećem dijelu.
  9. Sasukeovo spašavanje (epizode 107-135, poglavlje 172-238): Ovaj dio pokriva Sasukeovu odluku da ode na Orochimarovu stranu zbog veće moći, s kojom bi mogao osvetiti svoj klan, te njegov bijeg iz Sela Lišća. Sve se uglavnom usredotočuje na tim koji progoni Sasukea, sastavljenog od Shikamarua, Naruta, Nejija, Chojija i Kibe, te ona one koji im pomažu (Rock Lee, Gaara, Temari i Kankuro). Ovaj dio također uključuje borbu između Sasukea i Naruta, u kojoj Sasuke pobjeđuje, te završava prvi dio Naruto manga serija.

Anime filler saga[uredi | uredi kôd]

Kako bi dopustio mangi da proizvede više sadržaja, anime se je prebacio na samo-anime filler epizode. Ova saga popunjava tromjesečnu prazninu između Sasukeova odlaska i Narutovog odlaska s Jiraiyom na dvije i pol godine treninga, tijekom koje je Tsunadina najveća briga zadržati Naruta zaposlenim kako ne bi išao za Sasukeom na vlastitu odgovornost. S obzirom na to, većina tih slučajnih misija uključuje Naruta i ostale genin timove te nema nikakve izravne veze s kasnijim događajima.

  1. Prodiranje u Orochimarovo skrovište (epizode 136-141): Ovaj dio pokriva Jiraiyu, Naruta i Sakuru koji prate jedan trag u namjeri da spase Sasukea, što ih dovodi do Orochimarovog prijašnjeg skrovišta.
  2. Mizuki uzvraća udarac (epizode 142-147): Ovaj dio pokriva povratak Mizukija-manjeg kriminalca iz 1. epizode, koji je u potrazi za Narutom i Irukom kako bi im se mogao osvetiti zbog svog poraza i uništenja plana da ukrade moćni svitak iz sela.
  3. Bikochu (epizode 148-151): Ovaj dio pokriva zajedničku misiju Naruta i Tima Kurenai u potrazi za legendarnim lovačkim kukcem koji bi mogao otkriti Sasukeov položaj pomoću i najslabijeg mirisa koji je ostavio za sobom. Međutim, ima i drugih koji su u potrazi za tim kukcem.
  4. Raiga (epizode 152-157): Ovaj dio pokriva misiju Naruta i Tima Guy u kojoj moraju zarobiti manijaka Raigu, prijašnjeg člana Sedam mačevalaca magle, koji terorizira malo selo i možda posjeduje informacije o članu Akatsukija-Kisameu Hoshigakiju, te spasiti selo koje je Raiga zaposjeo.
  5. Plan preživljavanja (epizoda 158): Naruto i ostatak Konohinih genin shinobija uzimaju grupe mlađih ninja učenika na misiju preživljavanja. Naruto je, nažalost, zaglavio s Konohamarovim timom te ih vodi u krivom smjeru.
  6. Lovac na glave (epizode 159-160): Naruto je protiv svoje volje združen s KIbom i Hinatom za misiju: moraju uhvatiti takozvanog običnog kriminalca. Međutim, jedan tajnoviti lovac na glave također je u potrazi za njim, što njega i Konohine shinobije dovodi do sukoba.
  7. Zelene zvijeri (epizoda 161): Dva stranca ušuljaju se u Skriveno Selo Konohe maskirajući se u Leeja i Guya u namjeri da saznaju njezine tajne (kako bi zadivili djevojke svojeg sela).
  8. Zemlja Ptica (epizode 162-167): Ovaj dio pokriva putovanje u Zemlju Ptica. Naruto, Neji i Tenten moraju razotkriti tajnu duha Noroimushija. Uskoro se upletu u vlastite probleme Zemlje Ptica.
  9. Lonac na vatri (epizoda 168): Ovo je epizoda u kojoj Naruto, Choji i Sakura pomažu vlasniku Ichiraku Ramen restorana da pobijedi u borbi protiv Ryonina (aka ryōri-ninja, ninje kuhara) i pripremi mu 100 porcija ramena za njegove kolege kako bi spasio svoju kćer.
  10. Zemlja Mora (epizode 169-173): Naruto, Ino Yamanaka i Shino Aburame, na čelu s Ankom Mitarashi, odlaze u Zemlju Mora kako bi porazili takozvano morsko čudovište. Ondje Anko dobiva priliku vratiti sjećanje iz vremena kada je bila Orochimarova učenica. Također otkriva da je Orochimaru ondje obitavao zajedno sa Sasukeom do prije mjesec dana.
  11. Element novca vs. Pravi element (epizoda 174): Narutu je dana misija da se igra i zabavlja s Kunihisom, veoma razmaženim sinom jednog bogatog zlatara, zajedno s još nekim drugim misijama.
  12. Potraga za blagom (epizode 175-176): Naruto je opet svrstan u tim s Kibom i Hinatom za misiju potrage i otkrivanja skrivenog blaga. Međutim, ako Naruto i njegov tim ne izvrši misiju uspješno, bit će poslani natraf na akademiju.
  13. Selo vrućih izvora (epizoda 177): Naruto pronalazi Jiraiyu u selu s vrućim izvorima kako odugovlači sa završavanjem svoje najnovije novele. Naruto odlučuje pomoći Jiraiyi da napiše svoju knjigu te to učini umjesto njega i preda je posebnom Courier-ninu. Međutim, sve se to pomiješa s jednim veoma važnim ugovorom. Naruto i Jiraiya sada moraju doći do te novele prije negoli što izazove budući rat zemalja.
  14. Skriveno Selo Zvijezde (epizode 178-183): Naruto se opet pridružuje Timu Guy na misiju u selu Hoshigakure, gdje moraju čuvati posebni meteorit s tajnovitom moći. Ondje sreću Sumara, dječaka koji je, poput Naruta, odlučan u tome da postane Kage. Međutim, mnogo problema i tajni leže u Skrivenom Selu Zvijezde.
  15. Kibin dugi dan (epizoda 184): Akamaru je zaražen biološkim oružjem koje ga čini bijesnim i bolesnim, a Kibin je posao da ga spasi.
  16. Legendarni Onbaa (epizoda 185): Čudna se zvijer pričvrstila za Narutova leđa te se više ne da skinuti. Tsunade pretpostavlja da je to legendarni "Onbaa"; jednom kad se za tebe pričvrsti, ne možeš ga skinuti dok ne odraste.
  17. Shino se smije (epizoda 186): Naruto i Shino čuvaju Fuutu, najbliži rod nedavnom pokojniku Kongetsu klana. Bez obzira na činjenicu da bi trebao dobiti svo nasljedstvo pokojnika, postavljeno je posebno pravilo: Ne smije se smijati na pogrebu, inače će nasljedstvo biti podijeljeno svoj njegovoj daljnjoj rodbini.
  18. Konohin prenosivi centar (epizode 187-191): Dolazi zahtjev vladara Zemlje Povrća da jedan Konohin tim ode čuvati i pratiti skupinu trgovaca. Naruto, Choji i Hinata prisiljeni su zajedno otići i združiti se s trgovcima na njihovom putovanju. Međutim, situacija se promijeni kada ih napadnu tri tajnovite jonin ninje.
  19. Bucmasti raj (epizoda 192): Ino je odabrana za misiju kod daimyove kćeri, princeze Fuku. Njezin je zadatak da ode na sastanak za svadbu u ulozi princeze, koja je postala debela zbog previše jela.
  20. Leejev dojo (epizoda 193): Lee sagradi svoj vlastiti dojo da bi trenirao izazivajući ostale. Guy je planirao izazvati Leeja, no pozornost mu je odvučena Ininim slučajnim hitnim pozivom. Jedan se stranac preobrazi u Guya u nadi da će otkriti Konohine tajne.
  21. Uklet ukazan dvorac (epizoda 194): Naruto, Hinata i Kiba poslani su u Zemlju Meda u potragu za daimyovom ženom. Ondje pronalaze zlokoban dvorac te počinju istraživati situaciju.
  22. Treća velika zvijer (epizode 195-196): Guya se zamolilo da pripazi na dječaka Yagura te se upozna s njim. Međutim, dječak se izgleda interesira samo za osvetu Guyu zbog poraza njegova oca.
  23. Konohinih 11 (epizode 197-201): Stari tesar Gennou ukrade planove za veoma važne objekte u Konohi. Zabrinuta jer bi mogao biti saveznik nekoga tko želi provaliti u Konohu, Tsunade imenuje Shikamarua vođom deset dostupnih ninja koje bi istražile situaciju.
  24. 5 najboljih borbi ( epizoda 202): Ovo je posebna epizoda koja prikazuje određene borbe iz serije. Sasuke se također nakratko pojavio u toj epizodi.
  25. Kurama klan (epizode 203-207): Kurenai daje otkaz kao vođa Tima 8 kako bi se pobrinula o nekim starim poslovima s prijašnjim učenikom.
  26. Kacho Fugetsu (epizoda 208): Naruto i Kiba moraju štititi jednog čovjeka i njegovu poznatu glinenu zdjelu; međutim, klijent se prema njima ponaša kao prema smeću. Umeđuvremenu, neki ljudi pokušavaju ukrasti zdjelu.
  27. Shinobazu (epizode 209-212): Naruto, Lee i Sakura nadgledavaju prijenos pripadnika "Shinobazua"-skupine ninja koji počinjavaju zločine iz zabave te na kraju žele ubiti svog zaroblenog pripadnika.
  28. Menma (epizode 213-215): Naruto pronađe čudnog dječaka s amnezijom i posebnom vrstom frule. Pošto se ne može sjetiti svog imena, Naruto ga nazove Menma te mu odluči pomoći da se prisjeti vlastite prošlosti.
  29. Shiitenshounin (epizode 216-220): Ninja kandidat Matsuri oteta je iz Sunagakure. Tajnovita skupina koja se zove "Shiitenshounin" (doslovno: Ljudi 4 sjajnih smjerova) želi da ih prati Gaara te ga time izazivaju. Konohinih 11 (bez Tenten) poslani su kako bi Sunagakurinim ninjama otplatili dug zbog pomoći u vrijeme potjere za Sasukeom. Shikamaru ih podijeli u 2 tima: Naruto, Shikamaru, Choji, Ino, Kiba i Lee čine glavnu silu, a Sakura, Neji, Hinata i Shino čine medicinsku potporu i izvidnike.

Kakashi Gaiden[uredi | uredi kôd]

  1. Kakashi Gaiden (poglavlje 239-244): Kao stanka između Naruta i Naruto: Shippudena, ovaj se manga dio usredotočuje na Kakashija Hatakea i njegovu prošlost. Otkriva se porijeklo njegovog Sharingana i ožiljka na lijevom oku, kao i ostale privatne dosjetke, što se tiče grupnog rada i kronične zaostalosti.

Naruto Shippuden[uredi | uredi kôd]

Pogledaj također:Popis Naruto Shippuden epizoda

  1. Ponovni uvod (epizode 1-2, poglavlje 245-247): Dvije i pol godine kasnije stariji i snažniji Naruto vraća se u Konohu. Ovaj se dio usredotočuje na ponovni susret glavnih likova: Naruta, Sakure i Kakashija. U ovom se dijelu također pojavljuju Jiraiya, Tsunade, Konohamaru, Iruka, Shikamaru, Gaara i Temari.
  2. Spašavanje Gaare (epizode 3-32, poglavlje 248-281): Petog Kazekagea, Gaaru, oteo je Akatsuki. Tim Kakashi poslan je u Sunagakure kao pojačanje. Sve se to na kraju pretvara u misiju spašavanja, pošto Tim Kakashi, s Chiyo iz Sunagakure i Timom Guy kao podrškom, počinju progoniti Gaarine otimače.
  3. Objašnjenje (epizode 33-34, poglavlje 282-284): Naruto kreće u potragu za dodatnim članom svoga tima kako bi mogao uhvatiti Sasorijevog špijuna. Ponovno se sreće sa svojim prijateljima Shinom, Kibom, Hinatom, Chojijem, Inom i Shikamaruom. Tim Kakashi za sada dobiva dva nova člana: Yamata (koji zamjenjuje Kakashija kao vođu) i Saija (Sasukeova zamjena). U međuvremenu, Tsunade se mora sukobiti s nepovjerenjem seoskih starješina.
  4. Sasuke i Sai (epizode 35-53, poglavlje 285-310): Novi Tim Kakashi saznaje od Sasorija informaciju o tajnom sastajanju sa svojim špijunom koji djeluje među Orochimarovim sljedbenicima. Sastanak se raspada kada se otkrije da je špijun, Kabuto Yakushi, još uvijek odan Orochimaru. Kasnije, Tim Kakashi provali u Orochimarov brlog u potrazi za Saijem, koji ga je izdao po zapovjedi svoga nadležnog, glavnog kapetana nekadašnjeg Roota, Danzoa. Naruto i Sakura napokon sreću Sasukea prvi put nakon njegova odlaska iz Konohe, nakon teških dvije i pol godine. Sasuke je, međutim, daleko drugačiji od onoga kakav je bio.
  5. Narutov trening (epizode 54-nadalje): Nakon povratka iz Zemlje Trave, Kakashi i Yamato počinju trenirati Naruta kako bi mogao stvoriti svoj vlastiti jutsu.
  6. Hidan i Kakuzu (poglavlje 312-342): Nakon povratka iz Zemlje Trave, Kakashi i Yamato počinju trenirati Naruta kako bi mogao stvoriti svoj vlastiti jutsu. U međuvremenu, Akatsuki postaje aktivniji, uhvativši dvije repate zvijeri odjednom. Kada dva člana Akatsukija, Hidan i Kakuzu, uđu u Zemlju Vatre, Tsunade sakupi 80 Konohinih ninja kako bi se sukobile s prijetnjom. Međutim, kada je Hidan ubio Asumu Sarutobija u borbi, Tim 10 združi se s Kakashijem kako bi se sami sukobili sa snažnim ninjama.
  7. Sadašnjost (poglavlje 343-nadalje): Sasuke izdaje i porazi Orochimara te počinje formirati novu grupu sastavljenu od njegovih prijašnjih suradnika kako bi mogao pronaći i ubiti Itachija. Tsunade saznaje to te sakuplja tim od 8 ljudi, sastavljenu od Tima Kakashi i Tima 8, da zarobi Itachija i presretne Sasukea. Nakon što se Sasuke i Itachi sretnu, oni planiraju imati svoju konačnu borbu. U međuvremenu, vođe Akatsukija počinju planirati zarobljavanje Naruta dok se Jiraiya ušulja u Amegakure kako bi mogao sakupiti podatke o Akatsukijevom vođi, koji se odaziva na naziv Pein. Eventualno se s njime suočava. Jirayia pogiba u borbi, nakon čega Naruto odlazi trenirati na planinu žaba, kako bi otključao svoj Sage Mode. Pain potom napada Konohu i uništava je jakim jutsuom. Naruto, savladavši svoj Sage mode, dolazi da se sukobi s Painom i uspijeva mu pokazati da će donijeti mir svijetu. Pain shvaća to i žrtvuje se, oživljavajući poginule seljane u Konohi. Sasuke se bori s Itachijem i jedva ga pobijedi u borbi, te mu zatim Tobi, vođa Akatsukija, kaže da se Itachi zapravo cijelo vrijeme pravio da je negativac, kao bi zaštitio Sasukea. Ono što se stvarno dogodilo jest da je Uchiha klan planirao državni udar u Konohi, te su starješine Konohe naredile Itachiju kao članu ANBU-a, da ubije sve u klanu kako bi spriječio državni udar. Itachi to učini iz ljubavi prema Konohi, ali se ne može natjerati da ubije mlađeg brata Sasukea. Tada, suprotno Itachijevoj želji da očuva Konohu, Sasuke, shrvan bijesom zbog ovog otkrivenja, se zaklinje da će uništiti Konohu jer su natjerali njegovog brata da to učini, a Sasuke ga je, ne znajući za to sve, ubio. Potom je organiziran skup 5 Kagea, koji napadne Sasuke, kako bi ubio Danzoa, starješinu Konohe, koji je tijekom Tsunadeine kome (u koju je pala nakon uništenja Konohe), izabran za šestog Hokagea. Plan mu se izjalovi i Tobi ga spašava, objavljujući Kageima Četvrti veliki ninja rat, kojim želi sakupiti sve bijue (jinchuurikije), kako bi ih iskoristio za projekt "Tsuki no me" (jap. oči/oko mjeseca), kojim želi napraviti golemi sharingan kako bi na cijeli svijet bacio genjutsu i kako bi zavladao mir na svijetu, no tim bi lišio ljude slobodne volje. Kagei ujedine svoje snage i stvore zajedničku vojsku od 80000 ninja, dok Tobi uz pomoć Zetsua i Kabuta (koji ima Orochimaruovu sposobnost oživljavanja mrtvih) ima vojsku od 100000 klonova i mrtvaca. Sasuke u bitci ubija Danzoa i zatim se Naruto i Sasuke ponovno bore, a Naruto Sasukeu obećaje da će, idući put, jedan drugoga ubiti. Naruto odlazi do starog mudraca žabe, koji mu kaže da će upoznati hobotnicu koja će ga učiniti snažnim. Naruto upoznaje Killer Bee-ja, koji je hachibi jinchuuriki (osmorepi) i koji ga nauči kako uzimati chakru od kyuubija. Za to vrijeme bjesni rat, u kojem se glavni junaci bore s mrtvim glavnim junacima kao što su Asuma, Zabuza, Haku, Chiyo, Itachi, Pain, legendarni mačevaoci, a imaju i problema s Zetsuovim klonovima, koji s mogu savršeno pretvoriti u bilo koga i infiltrirati. Naruto pristiže u pomoć sa svojim klonovima i okreće rat u njihovu korist. Zatim se Naruto i Killer Bee suočavaju s Tobijevim 7 skupljenih bijua (repatih zvijeri) i Tobijem, za kojeg su mislili da je Madara Uchiha, no to više nije sigurno, s obzirom da se 5 Kagea bori s oživljenim truplom Madare Uchihe. Naruto se uspije sprijateljiti s kyuubijem, za kojeg čitatelj saznaje da se zove Kurama, te nakon što mu Kurama da svoju moć, započinje bitka između Tobija i bijua te Naruta, Killer Bee-ja, Kakashija i Guya. Istovremeno se Sasuke i Itachi zajedno bore protiv Kabuta, koji je otključao snake sage oblik, i koji kontrolira Edo Tensei (moć oživljavanja), kako bi nekako uspjeli okončati Kabutov jutsu i pustiti mrtve ninje da počivaju u miru.
 Naruto v·d·e 
Epizode: Popis Naruto epizodaPopis Naruto Shippūden epizoda
Radnja: Popis Naruto dijelova radnjeRadnja NarutaRadnja Naruta Shippuden
Ostalo: LikoviGeografijaNinja kategorijeDevet novakaJutsu