Dodatak:Popis likova (Naruto)

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Svijet anime i mange serije Naruto je dom mnogim fikcijskim likovima. Imena Naruto likova su s imenom prije prezimena.

Glavni likovi[uredi VE | uredi]

Sporedni likovi[uredi VE | uredi]

Likovi po zemljama[uredi VE | uredi]

Pozivanja[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Pozvane zvijeri

Svi likovi[uredi VE | uredi]

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I


J


K

M

N

O

P

R


S

T

U

W

Y

Z

Nesvrstani likovi[uredi VE | uredi]

Inari[uredi VE | uredi]

  • Starost: 8
  • Visina: 128.5 cm
  • Težina: 27.6 kg
  • Rođendan: 25. prosinca
  • Krvna grupa: A

Inari je Tsunamin sin i Tazunin unuk. Inarijev je otac umro prije nego li ga je uspio upoznati, no gledao je Kaizu kao svog oca. Kaiza je preuzeo ulogu oca u Inrijevu životu te čak postao blizak sa Tsunami. Kada je Gato ubio Kaizu, Inari se promijenio. Postao je tužan i ljutit dječak s malo nade ili optimizma. Njegov se pogled na svijet promijenio kada je upoznao Naruta, koji je također imao tešku prošlost no pomirio se s njom. Narutovo opiranje tomu da se prestane brinuti za ostale pomogla je Inariju da spozna kako je snaga volje jača od sudbine te da nijedan rizik nije prevelik, ako se radi o spašavanju nečeg vrijednog. Zbog te spoznaje je zgrabio svoj luk i sakupio seljane, koji su se nastavili buniti protiv Gatovih ljudi. Zajedno s Narutom i Kakshijem, bili su sposobni otjerati Gatove ubojice.

Kushina Uzumaki[uredi VE | uredi]

Kushina Uzumaki je ninja prijašnje Zemlja Vrtloga. "Kushina" se doslovno prevodi kao "devet dobara". Imala je sina, Naruta Uzumakija, sa tadašnjim Hokageom, Minatom Namikaze. Rečeno je da je imala drsko, samopouzdano ponašanje nestašnog djevojčeta u ranijoj dobi i uočljivo crvenu kosu, te da je, s vremenom, odrasla u lijepu ženu. Unatoč Narutovoj izričitoj sličnosti ocu, većina njegove osobnosti i odabira u ninjutsuu slična je onoj njegove majke. Vjeruje se da je mrtva, a opisivana je u prošlom vremenu.

Tazuna[uredi VE | uredi]

  • Starost: 59
  • Visina: 179 cm
  • Težina: 79 kg
  • Rođendan: 5. travnja
  • Krvna grupa: A

Tazuna je iskusni graditelj mostova, Tsunamin otac i Inarijev djed. Odlučio je izgraditi most koji bi povezivao Zemlju Valova s kopnom u namjeri da povrati stabilnost zemljine ekonomije, a što je bilo protiv Gatovih interesa. Znao je da će ga Gato pokušati ubiti, no nije si mogao priuštiti zaštitu. Upravo zbog toga je Tazuna zaposlio Tim 7 pod lažnim zahtjevom da ga štiti od lopova (na taj se način to shvaćala kao misija C ranga, pri čemu su se smanjili i troškovi). Za razliku od većine stanovnika Zemlje Valova, Tazuna je bio dovoljno hrabar da se suprotstavi Gatovim interesima, iako je bio svjestan posljedica. U čast Narutu i njegovom primjeru hrabrosti te odvažnosti, Tazuna je most, nakon njegova završetka, nazvao "Veliki Naruto most". On očito previše upotrebljava riječ "super", što se nije odrazilo i na englesku verziju animea.

Yugito Nii[uredi VE | uredi]

Yugito.PNG
  • Starost: ? (pokojna)
  • Kategorija: ?
  • Visina: ?
  • Težina: ?
  • Rođendan: ?
  • Krvna grupa: ?
  • Prebivalište: Kumogakure

Yugito Nii je kunoichi Oblaka koji je bio nositelj Dvorepe demonske mačke. Porazio ju je i zarobio Akatsuki, bez obzira na to što se pretvorila u svoju demonski mačji oblik da se bori s njima. Poput ostalih domaćina, ona ima fizičke znakove koji odgovaraju njezinoj repatoj zvijeri. U njezinom slučaju, oči su joj kose poput onih od jedne mačke. Nema mnogo podataka o njoj, ali je ona sama jednom spomenula kako je drugi najjači shinobi Kumogakurea. Yugito se kasnije pojavljuje kod rituala izvlačenja demonske mačke iz nje, što je dovelo do njezine smrti.

Izvori[uredi VE | uredi]

  • Prva službena knjiga podataka (秘伝・臨の書キャラクターオフィシャルデータKNJIGA, Hiden: Rin no Sho Službena knjiga podataka o likovima)
  • Druga službena knjiga podataka (秘伝・闘の書キャラクターオフィシャルデータKNJIGA, Hiden: Tō no Sho Službena knjiga podataka o likovima)
  • Mala knjiga podataka Jumpove druge Knjige Velikih junaka (秘伝・翔の書オフィシャルキャラクターデータKNJIGA mala, Hiden: Shō no Sho Službena knjiga podataka o likovima)
  Naruto  v·d·e 
Epizode: Popis Naruto epizodaPopis Naruto Shippūden epizoda
Radnja: Popis Naruto dijelova radnjeRadnja NarutaRadnja Naruta Shippuden
Ostalo: LikoviGeografijaNinja kategorijeDevet novakaJutsu