Dodatak:Popis likova serije Naša mala klinika

Izvor: Wikipedija

Likovi iz serije Naša mala klinika[uredi | uredi kôd]

  • Milan "Mile" Car (Igor Mešin) - vozač klinike i najbolji prijatelj Šemse. Šaljivac kakav jest, zna unijesti nevolje te nema srama. Budući da često patrolira ulicama, često se dogodi da ne zna događaje u bolnici.
  • Šemsudin Dino "Šemso" Poplava (Enis Bešlagić) - portir klinike te također i domar klinike, šaljivac je te uglavnom glavni humorist klinike. Sve svoje vrijeme provodi uglavnom na portiru pa mnogi događaji se zbivaju bez njegovog znanja, osim ako ih nije osmislio svojim ludostima.
  • dr. Primarijus Ante Guzina (Ivica Vidović) - prvi doktor klinike s podugačkim radnim stažom. On ima mudre savjete te uglavnom je ozbiljan, iako i on zna se zabavljati na tuđe račune. Ima čudan smisao za humor.
  • dr. Veljko Kunić (Rene Bitorajac) - doktor i kirurg klinike, šaljivac te uvijek najčešći izvor Grospićkine ljutnje. On je komičar među doktorima, i često mu se drugi znaju rugati zbog niskog rasta i čelavosti, iako brzo smisli novu temu.
  • Sanja Grospić (Dubravka Ostojić) - šefica te računovotkinja klinike. Ozbiljna je te se stalno pridržava reda i neprekidno, ali efikasno radi svoj posao, i očekuje druge da se toga isto drže. Svi ju zovu Grospićka, te je poznata po tome što nema smisla za humor te ima kratke živce, te je izvor humora drugih doktora.
  • dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) - šaljiv, ali priglup doktor koji uvijek kasni na posao te se uglavnom ne miješa previše u svoj posao, odlazeći tek da ne dobije otkaz. Zna često živcirati druge svojom malom inteligencijom i činjenicom da zaboravi puno stvari, ali je dobar prijatelj.
  • dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) - je jedan od ozbiljnih doktora. Mora nositi naočale zbog dioptrije te je u vezi s doktoricom Štrigom, s kojom se kasnije oženi i dobije djecu. On je najuspješniji od svih doktora te je čak jedno vrijeme proveo u Americi.
  • sestra Helga (Jadranka Đokić) je zgodna, ali emocionalna sestra klinike. Ona se uvijek brine za svog jedinog "vječnog" pacijenta Zadra (koji je zaljubljen u nju) te uglavnom je jako razdražljiva pa ju se lako može rasplakati, naljutiti i zabrinuti. Draga je i slatka osoba, te se uglavnom ne miješa u poslove doktora.
  • Ivo Zadro (Filip Šovagović) - "vječni" pacijent klinike koji se čini da i živi u njoj (te se ne zna zašto te koliko je već dugo u njoj). Zaljubljen je u sestru Helgu, te ima čudni naglasak jer mu nedostaje par zuba, te ima čudni moral i smisao za humor.
  • dr. Lili Štriga (Bojana Gregorić) - jedina doktorica klinike u koju je Slaviček zaljubljen, te uđu u vezu i kasnije se vjenčaju i imaju sina. Ona je za razliku od drugih puno ozbiljnija te se ne miješa u poslove doktora te služi kao brana između Slavičeka i svinjarija koje se dešavaju u klinici.
  • dr. Florijan Gavran (Damir Lončar) - kiropraktičar pred mirovinom, koji se tijekom serije zaposlio u klinici, ima puno smisla za humor te isto voli živcirati Grospički. Voli razgovarati sa Zadrom o moralnim problemima, te ga ljudi (zbog starosti i odijevanja) zamjenuju za domara. Ono što uvijek ne primječuje da mu je šlic otkopčan.
  • dr. Bogo Moljka (Filip Nola) - najmlađi doktor klinike, koji se zaposlio zbog potrage za poslom te je uglavnom pedijatar, iako postoji mogućnost da je bio hipnotičar i psihijatar. On djeluje čudno na prvi pogled (ima i velike naočale), ali se brzo uklopio u grupu.