Dodatak:Popis nogometnih stadiona prema kapacitetu gledališta

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Stadioni s kapacitetom za 80.000 gledatelja ili više[uredi VE | uredi]

Naziv Kapacitet Lokacija Klub/Tim
Stadion Prvog svibnja 150.000 Pyongyang, Sjeverna Koreja Sjeverna Koreja
Salt Lake Stadium 120.000 Kolkata, Indija East Bengal Club, Mohun Bagan AC, Mohammedan SC
Azteca 105.000 Mexico City, Meksiko Meksiko, América, i Atlante
Melbourne Cricket Ground 100.018 Melbourne, Australija Collingwood, Hawthorn, Melbourne & Richmond AFL klubovi, također univerzalna uporaba
Azadi 100.000 Teheran, Iran Iran, Esteglal i Persepolis
Bukit Jalil National Stadium 100.000 Kuala Lumpur, Malezija Malezija
Nou Camp 99.354 Barcelona, Španjolska FC Barcelona
Soccer City 94.736 Johannesburg, Južnoafrička Republika Južnoafrička Republika
Wembley Stadium 92.000 London, Engleska Engleska
Gelora Bung Karno Stadium 88.306 Džakarta, Indonezija Indonezija
Borg El Arab Stadium 86.000 Aleksandrija, Egipat Egipat
Stadio Giuseppe Meazza 85.700 Milano, Italija AC Milan i Inter Milan
Estadio Santiago Bernabéu 85.454 Madrid, Španjolska Real Madrid
ANZ Stadium 83.500 Sydney, Australija Canterbury, Souths, Wests Tigers NRL klubovi, Sydney AFL klub, također višenamjenska uporaba
Croke Park 82.300 Dublin, Irska Irska
Maracanã 82.238 Rio de Janeiro, Brazil Botafogo, Flamengo, Fluminense
Stade de France 81.338 Saint-Denis, Francuska Francuska
Signal Iduna Park 81.264 Dortmund, Njemačka Borussia Dortmund
Stadio 5 Juillet 1962 80.200 Alžir, Alžir MC Algiers
Estadio Monumental "U" 80.093 Lima, Peru Universitario de Deportes
Guangdong Olympic Stadium 80.012 Guangzhou, Kina 2010 Azijske Igre
Beijing National Stadium 80.000 Peking, Kina Nacionalni stadion
Grand Stade de Casablanca 80.000 Casablanca, Maroko Raja Casablanca
Stade des Martyrs 80.000 Kinshasa, DR Kongo DR Kongo
Shah Alam Stadium 80.000 Shah Alam, Malezija Selangor FA
Shanghai Stadium 80.000 Šangaj, Kina Shanghai United

Stadioni sortirani po nazivima država[uredi VE | uredi]

Argentina[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Estadio Monumental Antonio V. Liberti ("El Monumental") 65.645 River Plate
2. Estadio Alberto J. Armando ("La Bombonera") 57.250 Boca Juniors
3. Estadio Independiente ("La Doble Visera") 50.100 Independiente
4. Estadio Juan Domingo Perón ("El Cilindro") 50.000 Racing Club
5. Estadio Ciudad de La Plata 50.000 Trenutačno nema redovitog korisnika
6. Estadio José Amalfitani 49.747 Vélez Sársfield
7. Estadio Olímpico de Córdoba (Chateau Carreras) 48.878 Talleres , Instituto, Belgrano
8. Estadio Tomás Adolfo Ducó 48.314 Huracán
9. Estadio José María Minella 43.542 Trenutačno nema redovitog korisnika
10. Estadio Rosario Central (El Gigante de Arroyito) 41.654 Rosario Central
11. Estadio Lanús 40.320 Lanús
12. Estadio Newell's Old Boys ( El Coloso del Parque) 39.557 Newell's Old Boys
13. Estadio Pedro Bidegain 35.000 San Lorenzo
14. Estadio Malvinas Argentinas 34.875 Godoy Cruz, San Martín
15. Estadio Ricardo Etcheverry 34.268 Ferro Carril Oeste
16. Estadio León Kolbovskyi 34.000 Atlanta
17. Estadio Eduardo Gallardón 33.542 Los Andes
18. Estadio Florencio Solá 33.351 Banfield
19. Estadio Juan Carlos Zerrillo 33.000 Gimnasia y Esgrima de La Plata
20. Estadio José Luis Meiszner (Centenario) 33.000 Quilmes Atlético Club
21. Estadio Brigadier Estanislao López (El Cementerio de los Elefantes) 32.500 Colón de Santa Fe
22. Estadio Nueva España 32.000 Español
23. Estadio Ciudad de Vicente López 31.000 Platense
24. Estadio Monumental de Victoria 30.000 Tigre
25. Estadio Presidente Perón 30.000 Instituto

Australija[uredi VE | uredi]

Većina stadiona na ovoj listi je za različite uporabe i na njima se može organizirati nekoliko sportova, kao što su nogomet po australskim pravilima, ragbi, kriket...

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Melbourne Cricket Ground 100.108 Collingwood, Hawthorn, Melbourne & Richmond Australian rules football klubovi, također različite uporabe
2. Telstra Stadium 83.500 Canterbury, Souths, Wests Tigers NRL klubovi, Sydney AFL klubovi, također različite uporabe
3. Telstra Dome 55.000 St Kilda, Carlton, Essendon, North Melbourne & Western Bulldogs klubovi za nogomet po australskim pravilima
4. Suncorp Stadium 52.000 Brisbane Broncos, Queensland Reds i Queensland Roar
5. Subiaco Oval 45.000 West Coast Eagles i Fremantle Football Club
6. Gabba 44,000 Brisbane Lions Australian Football Club
7. Sydney Cricket Ground 43.000 Sydney Swans
8. Aussie Stadium 41.159 Sydney FC, Sydney Roosters, NSW Waratahs
9. Skilled Stadium 28.300 Geelong Football Club
10. Energy Australia Stadium 28.000 Newcastle Jets, Newcastle Knights
11. Canberra Stadium 25.000 Canberra Raiders, Brumbies Rugby
12. Gold Coast Stadium 25.000 Gold Coast Titans (budući; otvaranje najavljeno 2008.)
13. Bluetongue Central Coast Stadium 20.059 Central Coast Mariners
14. Olympic Park 18.500 Melbourne Victory
15. Members Equity Stadium 17.288 Perth Glory
16. Hindmarsh Stadium 16.500 Adelaide United
17. Bob Jane Stadium 15.000 South Melbourne FC

Austrija[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Ernst Happel Stadium 48.844 Austrija
2. Linzer Stadion 21.328 Linzer ASK
3. Wals Siezenheim Stadium 18.686 Red Bull Salzburg
4. Gerhard Hanappi Stadium 18.516 Rapid Vienna
5. Pappelstadion 18.000 SV Mattersburg
6. Tivoli (Stadion) 17.400 FC Wacker Innsbruck
7. UPC Arena 15.400 Sturm Graz i Grazer AK
8. Bundesstadion Südstadt 12,000 VfB Admira/Wacker Mödling
9. Franz Fekete Stadium 12.000 Kapfenberger SV
10. Casino Stadium 11.112 SW Bregenz
11. Franz Horr Stadium 11.608 Austria Vienna
12. Wörtherseestadion 11.259 FC Kärnten
13. Reichshofstadion 10.500 SC Austria Lustenau
14. Sportklub Stadium 8.700 Wiener Sportklub
15. Waldstadion (Pasching) 7.870 SV Pasching
16. Home Life Arena 7.600 SV Ried
17. Donawitz Stadium 6.000 DSV Leoben
18. Vorwärts Stadium 6.000 SK Vorwärts Steyr

Bahrein[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Bahrain National Stadium 30.000 Bahrein

Bjelorusija[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Dinamo Stadium 41.000 FC Dinamo Minsk, Bjelorusija
2. Traktor Stadium 17.600 FC MTZ-RIPO Minsk

Belgija[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. King Baudouin Stadium 50.024 Belgija
2. Stade Maurice Dufrasne 30.200 Standard
3. Jan Breydelstadion 29.042 Club Brugge i Cercle Brugge
4. Constant Vanden Stock Stadium 28.361 Anderlecht
5. Stade du Pays de Charleroi 25.149 Sporting Charleroi
6. Fenix Stadion 24.604 Genk
7. Bosuilstadion 16.649 Antwerp FC
8. Stade Edmond Machtens 15.266 FC Brussels
9. Herman Vanderpoortenstadion 14.538 Lierse
10. Achter de Kazerne Stadion 13.847 Mechelen

Bolivija[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Estadio Hernando Siles 42.000 Bolivija, Club Bolivar, The Strongest, Mariscal Braun,

Bosna i Hercegovina[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Asim Ferhatović - Hase 35.500 FK Sarajevo i Bosna i Hercegovina
2. Stadion "HŠK Zrinjski" 25.000 NK Zrinjski Mostar
3. Gradski 20.000 FK Borac Banja Luka
4. Grbavica 20.000 FK Željezničar
5. Bilino Polje 18.000 NK Čelik Zenica
6. Pod Borićima 16.000 NK Jedinstvo Bihać
7. Tušanj 12.000 FK Sloboda Tuzla
8. Jaklić 12.000 NK Iskra Bugojno
9. Pecara 10.000 NK Široki Brijeg
10. Vrapčići 7.000 FK Velež Mostar
11. Gradski Stadion Tomislav 4.200 HNK Tomislav

Brazil[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub/Tim
1. Maracanã 82.238 Botafogo, Flamengo i Fluminense
2. Mineirão 76.500 Cruzeiro i Atlético Mineiro
3. Morumbi 75.000 São Paulo FC
4. Fonte Nova 68.000 EC Bahia
5. Estádio do Arruda 66.040 Santa Cruz FC
6. Castelão 60.000 Ceará i Fortaleza
7. Estádio Santa Cruz 60.000 Botafogo-SP
8. Beira-Rio 56.000 Internacional
9. Mangueirão 54.600 Paysandu SC i Remo
10. Olímpico Monumental 51.081 Grêmio
11. Pacaembu 37.500 Corinthians
12. Parque Antártica 35.000 Palmeiras
13. Kyocera Arena 32.864 Atlético Paranaense
14. São Januário 31.000 Vasco da Gama

Hrvatska[uredi VE | uredi]

Stadion Kapacitet Klub
1. Stadion Maksimir 35.123 NK Dinamo Zagreb
2. Gradski stadion u Poljudu 35.101 HNK Hajduk Split
3. Stadion Gradski vrt 19.350 NK Osijek
4. Stadion Kantrida 10.275 NK Rijeka
5. Stadion HNK Cibalia Vinkovci ~ 10.000 NK Cibalia Vinkovci
6. Stadion Anđelko Herjavec ~ 9.000 NK Varteks Varaždin
7. Šubićevac ~ 6.000 NK Šibenik
8. Stanovi 5.860 NK Zadar
9. Stadion Kranjčevićeva ~ 5.000 NK Zagreb i NK Croatia Sesvete
10. ŠRC Zaprešić ~ 4.500 NK Inter Zaprešić
11. Stadion Park mladeži 4.075 RNK Split
12. Gradski stadion u Koprivnici ~ 3.800 NK Slaven Belupo Koprivnica