Dodatak:Popis opera

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Ovaj popis sadrži poznate opere, prikazane po abecednom redu skladatelja.

Popis odražava standardni repertoar tzv. Grand Opera, i ne uključuje sve opere pojedinih skladatelja. U zagradi je mjesto i godina praizvedbe.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž

A[uredi VE | uredi]

Adam, Adolphe Charles
Adolphe Adam.jpg
d'Albert, Eugen Francis Charles
Eugen d Albert.png

B[uredi VE | uredi]

Beethoven, Ludwig van
Beethoven.jpg
Bellini, Vincenzo
Vincenzo bellini.jpg
Berg, Alban
Berlioz, Hector
Hector berlioz.jpg
Bizet, Georges
Georges bizet.jpg
Boito, Arrigo
Arrigo Boito.jpg
Borodin, Aleksandar Porfirjevič
Borodin.jpg
Britten, Benjamin

C[uredi VE | uredi]

Cherubini, Luigi
Luigi cherubini.jpg
Cilea, Francesco
Cimarosa, Domenico
Domenico Cimarosa.jpg
Čajkovski, Petar Iljič
Tchaikovsky.jpg

D[uredi VE | uredi]

Debussy, Claude
Claude Debussy ca 1908, foto av Félix Nadar.jpg
Donizetti, Gaetano
Gaetano Donizetti (portrait by Giuseppe Rillosi).jpg
Dvořak, Antonin
Dvorak.jpg

E[uredi VE | uredi]

Enescu, George

G[uredi VE | uredi]

Gershwin,George
George Gershwin 1937.jpg
Giordano, Umberto
Umberto Giordano by Gaetano Esposito.jpg
Glinka, Mihail
MGlinka.jpg
Gluck, Christoph Willibald
Christoph Willibald Gluck painted by Joseph Duplessis.jpg
Gounod, Charles
Charles Gounod.jpg

H[uredi VE | uredi]

Händel, Georg Fridrich
Haendel.jpg
Hindemith, Paul
Paul Hindemith 1923.jpg
Humperdinck, Engelbert
Engelbert humperdinck 1854.jpg

J[uredi VE | uredi]

Janáček, Leoš

K[uredi VE | uredi]

Kjui, Cezar Antonovič
Cesar cui.jpg

L[uredi VE | uredi]

Leoncavallo, Ruggiero
Ruggiero leoncavallo.jpg
Lisinski, Vatroslav
Vatroslav Lisinski2.jpg
Lully, Jean-Baptiste
Jean-Baptiste Lully.jpeg

M[uredi VE | uredi]

Mascagni, Pietro
Pietro Mascagni 2.jpg
Massenet, Jules
Jules (Émile Frédéric) Massenet2.jpg
Meyerbeer, Giacomo
Giacomo Meyerbeer nuorempana.jpg
Monteverdi, Claudio
Claudio Monteverdi.jpg
Mozart, Wolfgang Amadeus
Wolfgang-amadeus-mozart 1.jpg
Musorgski, Modest Petrovič
RepinMussorgsky.jpg

O[uredi VE | uredi]

Offenbach, Jacques
Jacques Offenbach 01.jpg

P[uredi VE | uredi]

Peri, Jacopo
Jacopo Peri.jpg
Ponchielli, Amilcare
Amilcare Ponchielli.jpg
Poulenc, Francis
Prokofjev, Sergej
Sergei Prokofiev 02.jpg
Puccini, Giacomo
GiacomoPuccini.jpg
Purcell, Henry
Henry-purcell.jpg

R[uredi VE | uredi]

Rameau, Jean-Philippe
Benoist d'après J.-B. Restout, portrait de Jean-Philippe Rameau, détail (LP 64.117.1).jpg
Ravel, Maurice
Maurice Ravel 1912.jpg
Rimski-Korsakov, Nikolaj
Nikolai Rimski-Korsakov.jpg
Rossini, Gioacchino
Rossini-portrait-0.jpg

S[uredi VE | uredi]

Saint-Saëns, Camille
SaintSaens.jpg
Schönberg, Arnold
Arnold Schoenberg la 1948.jpg
Spontini, Gaspare
Gaspare Spontini.jpg
Strauss, Johann
Johann Strauss II (4).jpg
Strauss, Richard
Richard Strauss.jpg
Stravinski, Igor
Igor Stravinsky LOC 32392u.jpg
Šostakovič, Dmitrij
Dmitri1.jpg

T[uredi VE | uredi]

Thomas, Ambroise
Ambroise Thomas3.jpg

V[uredi VE | uredi]

Verdi, Giuseppe
Verdi.jpg
Vivaldi, Antonio
Vivaldi.jpg

W[uredi VE | uredi]

Wagner, Richard
RichardWagner.jpg
Weber, Carl Maria von
CarlMariavonWeber.jpg

Z[uredi VE | uredi]

Zajc, Ivan
Ivan Plemeniti Zajc Rijeka 0807.jpg