Dodatak:Popis poznatih čileanskih Hrvata

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis poznatih čileanskih Hrvata:

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

C[uredi VE | uredi]

Č[uredi VE | uredi]

Ć[uredi VE | uredi]

D[uredi VE | uredi]

[uredi VE | uredi]

Đ[uredi VE | uredi]

E[uredi VE | uredi]

F[uredi VE | uredi]

G[uredi VE | uredi]

H[uredi VE | uredi]

I[uredi VE | uredi]

J[uredi VE | uredi]

K[uredi VE | uredi]

L[uredi VE | uredi]

Lj[uredi VE | uredi]

M[uredi VE | uredi]

N[uredi VE | uredi]

Nj[uredi VE | uredi]

O[uredi VE | uredi]

P[uredi VE | uredi]

Q[uredi VE | uredi]

R[uredi VE | uredi]

S[uredi VE | uredi]

Š[uredi VE | uredi]

T[uredi VE | uredi]

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

W[uredi VE | uredi]

X[uredi VE | uredi]

Y[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Ž[uredi VE | uredi]

U Čileu je oko 150 pisaca hrvatskog podrijetla koji su objavili jednu ili više knjiga.[98]

Nenavedeni[uredi VE | uredi]

  • 117 književnika[99]
  • 79 sveučilišnih profesora (1991.)[100]
  • crkveni dostojanstvenici, diplomati, intelektualci

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Ljerka Galić: Srijedom u Matici: Katarina Elisa Abović Oyarzun, Hrvatska matica iseljenika, 25. listopada 2012.
  2. Diario 21 Murió el destacado arquitecto Patricio Advis Vitaglich
  3. Arte y arquitectura Adiós a los arquitectos Patricio Advis y Ricardo Legorreta.
  4. Worldcat
  5. 5,0 5,1 Dom i svijet broj 222 Razgovor s Ozrenom Agnicem Krstulovicem
  6. [1]
  7. Hrvatski znanstvenici u inozemstvu
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 8,8 Muzeologija Branka Bezić Filipović: Da se ne zaborave... o piscima s jadranske obale u prekomorskim zemljama
  9. SENAPI
  10. El poder croata en Chile
  11. Memoria Nortina
  12. Profesionales croatas
  13. [2]
  14. Buscador
  15. Buscador El Mercurio: La televisión entra en la cotidianidad de los artistas visuales, 10. srpnja 2011.
  16. Buscador El Mercurio: Natalia Babarovic: "La pintura no ha perdido su poder como lenguaje", 7. kolovoza 2011.
  17. 17,00 17,01 17,02 17,03 17,04 17,05 17,06 17,07 17,08 17,09 17,10 17,11 17,12 17,13 17,14 17,15 17,16 17,17 17,18 Album desierto Dane Mataic Pavicic: Por las huellas de los salitreros croatas, 2 parte. Eco Pampino N°17, octubre 2003.
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 18,5 Studia croatica Mateo Martinic: Instituciones y vida cultural croata en Magallanes - Periodismo y actividad literario
  19. (špa.) Nace "Leonor" , la hija de Paz Bascuñán, La Segunda, 28. ožujka 2012.
  20. 20,00 20,01 20,02 20,03 20,04 20,05 20,06 20,07 20,08 20,09 20,10 20,11 20,12 20,13 20,14 20,15 20,16 20,17 Ulica u Punta Arenasu nosi ime po njemu.
  21. 21,00 21,01 21,02 21,03 21,04 21,05 21,06 21,07 21,08 21,09 21,10 21,11 21,12 21,13 21,14 21,15 21,16 21,17 21,18 21,19 21,20 21,21 21,22 21,23 21,24 21,25 21,26 21,27 21,28 21,29 21,30 21,31 21,32 21,33 Studia croatica Mateo Martinic: Los croato-chilenos y su aporta a la región y al pais
  22. 22,0 22,1 22,2 22,3 22,4 22,5 Ive Livljanic Hrvatska - Cile Hrvatska - Čile
  23. 23,0 23,1 23,2 23,3 Hrvatski iseljenički zbornik 2010. A. Domić-Bezić: Hrvatski korijeni čileanskoga poduzetnika
  24. El poder croata en Chile
  25. 25,00 25,01 25,02 25,03 25,04 25,05 25,06 25,07 25,08 25,09 25,10 Historia (Santiago) - FICHERO BIBLIOGRÁFICO 2002
  26. 26,0 26,1 26,2 INDICE DE BOLETINES DE LA ACADEMIA DE HISTORIA NAVAL (br. 5, str. 187)
  27. Memoria Nortina
  28. [http://mickeytorres.blogspot.com/2012/04/campeon-de-chile-lidera-campana-una.html Ricardo Torres Peña - Periodista e investigador
    Lo anterior lo corrobora Marcelo Dekovic Zúñiga, seleccionado de natación de Iquique, integrante de la Selección de Chile y siete veces campeón nacional, quien cuenta la situación en que vive esta disciplina afectada por problemas que se arrastran por largo tiempo
  29. Buscador Los nuevos ministros y sus sociedades , 2. veljače 2006.
  30. [3]
  31. 31,0 31,1 31,2 Studia croatica Mateo Martinic: Instituciones y vida cultural croata en Magallanes - Periodismo y actividad literario
  32. Memoria Nortina Natacion
  33. Cooperativa Carolina Goic
  34. Nombra subsecretario de planificación y cooperación a don Pedro Danilo Goic Karmelic
  35. [4]
  36. El poder croata en Chile
  37. [5]
  38. [6]
  39. [7]
  40. [8]
  41. Slobodna Dalmacija Jerko Ljubetić: Lenka, Nerudin "val od kristala"
  42. 42,0 42,1 42,2 42,3 Hrvatska matica iseljenika Branka Bezić Filipović: Splićani obišli čileanske Hrvate, 26. travnja 2010.
  43. [9]
  44. Universidad de los Andes Académicos 
  45. Glas Hrvata Marina Peric: Identitet hrvatskih iseljenika u Čileu od iseljavanja do danas
  46. Domovina - Inmigrantes croatas en Chile
  47. El poder croata en Chile
  48. [10]
  49. El poder croata en Chile
  50. El poder croata en Chile
  51. [11]
  52. Página de la Asociación Nacional de Funcionarios Penitenciarios de Gendarmería de Chile Fundada el año 1960 por el líder sindical demócrata cristiano Sr. Milenko Mihovilovic Eterovic
  53. [12]
  54. [13]
  55. [14]
  56. Studia croatica Mateo Martinic La inmigración croata en Magallanes - Los adelantados
  57. Historia Naval Sergio Paravic Valdivia: Viaje del escampavia toroal Canal Beagle en 1888. Comentarios al diario de viaje de don Simón Juan Paravic Tadejevic
  58. Historia Naval
  59. Historia Naval Viaje del escampavia toroal Canal Beagle en 1888
  60. [15]
  61. [16]
  62. Llevarán a la pantalla grande la vida de Antonio Radonich, uno de los precursores del cine nacional, pristupljeno 26. srpnja 2014. (šp.)
  63. Radio Polar
  64. MinSegPres Claudio Radonich asume como nuevo jefe de la División de Relaciones Políticas e Institucionales
  65. El Nortero_cl, Noticias de Antofagasta y Calama Grandes Antofagastinos del Año Último Día Nadie se Enoja - nominados
  66. (špa.) Memoria Nortina, članak don Pampe iz Revista Estadio, 29. lipnja 1946.
  67. BoxRec
  68. Muzeologija Branka Bezić Filipović: Da se ne zaborave... o piscima s jadranske obale u prekomorskim zemljama
  69. El poder croata en Chile
  70. Todos los Domingos Adiós don Roberto Sola
  71. Memoria Nortina
  72. Memoria Nortina
  73. Hrvatska matica iseljenika Dan Čilea u Splitu
  74. [17]
  75. [18]
  76. OAS COMISIÓN SOBRE GESTIÓN DE CUMBRES INTERAMERICANAS Y PARTICIPACIÓN DE LA SOCIEDAD CIVIL EN LAS ACTIVIDADES DE LA OEA
  77. Cooperativa Esteban Tomic
  78. Universidad de Chile - Facultad de Filosofía y Humanidades, Departamento de Ciencias Históricas Isabel Torres Dujisin
  79. [19] Andrés Morales Milohnic book promo (engleski)
  80. Memoria Nortina
  81. Reseña Biográfica Parlamentaria, pristupljeno 26. srpnja 2014. (španjolski)
  82. [20]
  83. [21]
  84. Editorial Planeta Aravco 4/5, grafička novela
  85. Hrvatska matica iseljenika Dan Čilea u Splitu
  86. [22]
  87. Buscador Los nuevos ministros y sus sociedades , 2. veljače 2006.
  88. Buscador Medalla en el adiós de Domingo Yurac, El Mercurio i drugi naslovi
  89. Studia croatica Mateo Martinic La inmigración croata en Magallanes - Los adelantados
  90. [www.memoriachilenaparaciegos.cl/archivos2/pdfs/MC0014665.pdf ]
  91. CENTRO DE INVESTIGACIÓN DE LA REALIDAD DEL NORTE“El Boletín Aymara: un intento de sistematización”Cuaderno de Investigación Social N°19Iquique, Chile; 1986
  92. El Nortero_cl, Noticias de Antofagasta y Calama Grandes Antofagastinos del Año Último Día Nadie se Enoja - nominados
  93. Dióscoro Rojas: Gina Zuanic: Un homenaje a una Dama de la buena televisión , LogosCL, 13. prosinca 2012.
    "En esta columna (la penúltima mía de este 2012) me referiré a una leyenda de nuestra televisión, que es Gina Zuanic, quien, hace casi 20 años (para ser más exacto el 3 de enero de 1993) deja el medio televisivo."
    "María Virginia Zuanic Rocha, su verdadero nombre, nace en Santiago el 17 de noviembre de 1932, hija de padre croata y madre chilena."
  94. Memoria Nortina El Tarapacá, 20. siječnja 1940.
  95. Memoria Nortina
  96. Memoria Nortina El Tarapacá, 20. siječnja 1940.
  97. [http://cocolog-yoshi.cocolog-nifty.com/blog/files/Mercurio060202gabinete.doc ELMERCURIO.COM Historial: Los nuevos ministros y sus sociedades, 2. veljače 2006.
  98. Slobodna Dalmacija Jerko Ljubetić: Lenka, Nerudin "val od kristala"
  99. [23]
  100. [24]
  • Dane Mataić Pavičić: Hrvati u Čileu - Croatas en Chile, Dane Mataić Pavičić, Zagreb, 1998.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]