Dodatak:Popis zračnih luka u Italiji

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Mapa Italije

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.

Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom.

Ovo je popis zračnih luka u Italiji poredanih po lokaciji:

Zračne luke[uredi VE | uredi]

Imena zračnih luka koja su podebljana označuju zračne luke s redovnim prometom zrakoplovnih tvrtki.

Blizina mjesta kojem služi ICAO IATA Ime zračne luke
Abruzzo
Apulija LIAP QAQ Zračna luka L'Aquila-Preturo
Peskara LIBP PSR Zračna luka Abruzzo (Zračna luka Pescara)
Valle d'Aosta
Aosta LIMW AOT Zračna luka Aosta
Apulija
Bari LIBD BRI Zračna luka Bari
Brindisi / Salento LIBR BDS Zračna luka Casale (Zračna luka Salento)
Gioia del Colle, Bari LIBV Zrakoplovna baza Gioia del Colle ("Antonio Ramirez")
Foggia LIBF FOG Zračna luka Foggia "Gino Lisa"
Foggia LIBA Zračna luka Foggia-Amendola (vojna)
Lecce LIBN LCC Zračna luka Lecce-Galatina (vojna)
Martina Franca, Taranto LIBX Zrakoplovna baza Martina Franca
Taranto LIBG TAR Zračna luka Taranto-Grottaglie
Basilicata
Pisticci Letjelište Basilicata "Enrico Mattei"
Kalabrija
Crotone LIBC CRV Zračna luka Crotone
Lamezia Terme, Catanzaro LICA SUF Zračna luka Lamezia Terme
Reggio Calabria LICR REG Zračna luka Reggio Calabria
Kampanija
Capua LIAU Zračna luka Capua (civilna/vojna)
Caserta LIRM Zračna luka Caserta-Grazzanise (vojna)
Naples LIRN NAP Zračna luka Naples
Salerno LIRI QSR Zračna luka Salerno Costa d'Amalfi
Emilia-Romagna
Bologna LIPE BLQ Zračna luka Bologna
Carpi LIDU Zračna luka Carpi Budrione
Cervia, Ravenna LIPC Zrakoplovna baza Cervia
Ferrara LIPF Zračna luka Ferrara
Forlì LIPK FRL Zračna luka Forlì
Lugo di Romagna, Ravenna LIDG Zračna luka Lugo di Romagna
Modena LIPM Zračna luka Modena
Parma LIMP PMF Zračna luka Parma
Piacenza LIMS Zračna luka Piacenza-San Damiano (vojna)
Ravenna LIDR RAN Zračna luka Ravenna
Reggio Emilia LIDE Zračna luka Reggio Emilia
Rimini LIPR RMI Zračna luka Federico Fellini
Friuli-Venezia Giulia
Aviano, Pordenone LIPA AVB Zrakoplovna baza Aviano
Campoformido, Udine LIPD UDN Zračna luka Udine-Campoformido (vojna)
Codroipo, Udine LIPI Zračna luka Rivolto (vojna)
Ronchi dei Legionari / Trieste LIPQ TRS Zračna luka Friuli Venezia Giulia
Lacij
Centocelle, Rim LIRC Zračna luka Centocelle (vojna)
Frosinone LIRH QFR Zračna luka Frosinone
Guidonia Montecelio, Rim LIRG Zračna luka Guidonia (vojna)
Latina LIRL QLT Zračna luka Latina (vojna)
Pomezia, Rim LIRE Zrakoplovna baza Pratica di Mare ("Mario de Bernardi")
Rome LIRF FCO Zračna luka Rome-Fiumicino ("Leonardo da Vinci")
Rome LIRA CIA Zračna luka Rome Ciampino ("G.B. Pastine")
Rome LIRU Zračna luka Rome Urbe
Viterbo LIRV Zračna luka Rome Viterbo / Zrakoplovna baza Viterbo ("Tommaso Fabbri")
Ligurija
Albenga, Savona LIMG ALL Zračna luka Villanova d'Albenga
Genoa (Genova) / Sestri Ponente LIMJ GOA Zračna luka Genoa Cristoforo Colombo
Sarzana, Genoa LIQW Zračna luka Sarzana (vojna)
Lombardija
Bergamo LIME BGY Zračna luka Bergamo-Orio al Serio
Brescia LIPO VBS Zračna luka Brescia-Montichiari
Ghedi, Brescia LIPL Zračna luka Brescia-Ghedi (vojna)
Cremona LILR Zračna luka Migliaro
Milan LIMC MXP Zračna luka Milan-Malpensa
Milan LIML LIN Zračna luka Milan-Linate ("Enrico Forlanini")
Milan LIMB Zračna luka Milan-Bresso
Varese LILN Zračna luka Venegono
Vergiate, Varese LILG Zračna luka Vergiate
Voghera, Pavia LILH Zračna luka Voghera-Rivanazzano
Marke
Ancona LIPY AOI Zračna luka Ancona
Fano, Pesaro & Urbino LIDF Zračna luka Fano
Pijemont
Biella LILE Zračna luka Biella-Cerrione
Cameri, Novara LIMN Zračna luka Cameri (vojna)
Cuneo LIMZ CUF Zračna luka Cuneo-Levaldigi
Turin (Torino) LIMF TRN Zračna luka Turin-Caselle ("Sandro Pertini")
Turin (Torino) LIMA Zračna luka Torino-Aeritalia
Sardinija
Alghero, Sassari LIEA AHO Zračna luka Alghero-Fertilia
Cagliari LIEE CAG Zračna luka Cagliari-Elmas
Decimomannu, Cagliari LIED DCI Zrakoplovna baza Decimomannu ("G. Farina")
Olbia, Olbia-Tempio LIEO OLB Zračna luka Olbia-Costa Smeralda
Oristano LIER FNU Zračna luka Oristano-Fenosu
Tortolì / Arbatax, Ogliastra LIET TTB Zračna luka Tortolì-Arbatax
Sicilija
Catania LICC CTA Zračna luka Catania-Fontanarossa
Comiso, Ragusa LICB CIY Zračna luka Comiso ("Vincenzo Magliocco")
Lampedusa, Agrigento LICD LMP Zračna luka Lampedusa
Palermo LICJ PMO Zračna luka Palermo-Punta Raisi ("Falcone e Borsellino")
Palermo LICP Zračna luka Palermo-Boccadifalco ("Emanuele Notarbartolo")
Pantelleria, Trapani LICG PNL Zračna luka Pantelleria (civilna/vojna)
Sigonella, Siracusa LICZ NSY Pomorska zrakoplovna baza Sigonella (vojna)
Trapani LICT TPS Zračna luka Trapani-Birgi ("Vincenzo Florio") (civilna/vojna)
Trentino-Južni Tirol
Bolzano LIPB BZO Zračna luka Bolzano
Toblach (Dobbiaco) LIVD Zračna luka Toblach
Trento LIDT Zračna luka Trento
Toskana
Arezzo LIQB Zračna luka Arezzo-Molin Bianco
Florence (Firenze) LIRQ FLR Zračna luka Firenze-Peretola ("Amerigo Vespucci")
Grosseto LIRS GRS Zračna luka Grosseto (civilna/vojna)
Lucca LIQL LCV Zračna luka Lucca-Tassignano
Marina di Campo, Elba LIRJ EBA Zračna luka Marina di Campo
Pisa LIRP PSA Zračna luka Pisa-Galileo Galilei (civilna/vojna)
Pontedera, Pisa LIAT Zračna luka Pontedera (vojni)
Siena LIQS SAY Zračna luka Siena-Ampugnano
Umbrija
Foligno LIAF Zračna luka Foligno
Perugia LIRZ PEG Zračna luka Perugia-San Egidio
Veneto
Asiago LIDA Zračna luka Asiago
Belluno LIDB BLX Zračna luka Belluno
Padova LIPU Zračna luka Padova (civilna/vojna)
Treviso LIPH TSF Zračna luka Treviso-Sant'Angelo
Treviso LIPS Zračna luka Treviso-Istrana (vojna)
Venecija LIPZ VCE Zračna luka Venecija-Tessera ("Marco Polo")
Venecija (Venezia) LIPV Zračna luka Venecija-Lido (Zračna luka Venice-San Nicolò)
Verona LIPX VRN Zračna luka Verona-Villafranca ("Valerio Catullo")
Verona LIPN QBS Zračna luka Verona-Boscomantico
Vicenza LIPT VIC Zračna luka Vicenza (civilna/vojna)

Vidi također[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]