Dominik Kanaet

Izvor: Wikipedija
Dominik Kanaet

Državljanstvo Hrvatska / Slovačka
Rođenje 6. svibnja 1991.
Zagreb, Hrvatska
Visina 1,80 m
Težina 83 kg
Položaj napadač
hvata/puca L

Dominik Kanaet (Zagreb, Hrvatska, 6. svibnja 1991.) hrvatski je profesionalni hokejaš na ledu. Igra na poziciji napadača. Bio je član hrvatskog KHL Medveščaka koji se natjecao u EBEL-u.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Kanaet je svoje prve korake u hokeju na ledu ostvario u KHL Mladost, a s 11. godina odlazi u Slovačku na daljnje usavršavanje. Prve dvije sezone proveo je u juniorskoj momčadi HK Spartak Dubnica da bi potom prešao u MHC Martin.

KHL Medveščak (2010.-)[uredi | uredi kôd]

S obzirom na to da MHC Martin nije uspio ući u doigravanje Kanaet odlučuje privremeno se pridružiti KHL Medveščaku, odnosno, njegovoj drugoj momčadi kako bi održao formu, ali i pripomogao klubu. U Slohokej ligi odigrava tek jednu utakmicu te ubrzo biva prebačen u prvu momčad Medvjeda.[1] Svoju profesionalnu karijeru, a ujedno i svoj prvi nastup u EBEL-u, Kanaet upisuje 5. veljače 2010. godine na gostovanju kod ljubljanske Tilia Olimpije.[2] Svoj debitanski nastup okrunio je na najljepši mogući način postigavši dva pogotka u prvih osam minuta utakmice.[3] U Slohokeju je upisao i dvije asistencije.

8. ožujka 2010. Kanaet je proglašen najboljim mladim igračem EBEL-a u veljači, pobijedivši s 3559 bodova Vienninog Rafaela Rottera.[4] 30. svibnja 2010. objavljeno je da je Kanaet produžio jednogodišnji ugovor s Medveščakom.[5]

To što sam u svojoj prvoj izmjeni na ledu postigao zgoditak nevjerojatno je samo po sebi, ali nakon što sam odmah u drugoj izmjeni postigao još jedan morao sam se uštipnuti kako bih provjerio jesam li budan ili možda sanjam.
— Dominik Kanaet, komentar o svom prvom nastupu i prvim pogodcima u EBEL-u, 6. veljače 2010.[3]

Reprezentacija[uredi | uredi kôd]

Od 2007. godine nastupao je za hrvatsku reprezentaciju do 18. godina kao i mladu reprezentaciju. 2009. godine na Svjetskom prvenstvu upisuje prvih pet nastupa za A reprezentaciju.

Statistika karijere[uredi | uredi kôd]

Bilješka: OU = odigrane utakmice, G = gol, A = asistencija, Bod = bodovi, +/- = plus/minus, KM = kaznene minute, GV = gol s igračem više, GM = gol s igračem manje, GO = gol odluke

Sezona Klub Liga   Regularna sezona   Doigravanje
OU G A Bod +/- KM GV GM GO OU G A Bod +/- KM GV GM GO
2009./10. KHL Medveščak EBEL 1 2 0 2 1 0 0 0 0

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Kanaet: Nisam pogriješio dolaskom u Medveščak (Medvescak.com). Inačica izvorne stranice arhivirana 17. veljače 2021. Pristupljeno 7. veljače 2010. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Medveščak ostavio Olimpiju bez daha (sportnet)
  3. a b Morao sam se uštipnuti (Sportnet)
  4. Kanaet najbolji mladi igrač EBEL-a
  5. Kanaet ostaje u Medveščaku

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]