Electronic Frontier Foundation

Izvor: Wikipedija

Electronic Frontier Foundation (EFF) međunarodna je neprofitna organizacija posvećena obrani digitalnih prava utemeljena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Misija joj je:[1]

  • Sudjelovati i podupirati obrazovne aktivnosti koje povećavaju javno razumijevanje mogućnosti i izazova koje sa sobom donosi razvoj informatike i telekomunikacija
  • Razviti kod kreatora politike bolje razumijevanje o pitanjima na kojima se temelji slobodna i otvorena telekomunikacija, te podupirati stvaranje zakonskih i strukturalnih okvira koji će olakšati asimilaciju tih novih tehnologija od strane društva.
  • Podizati javnu svijest o pitanjima osobnih sloboda koja proizlaze iz brzog napredovanja na području novih računalnih komunikacija i medija
  • Podrška parnicama u javnom interesu očuvanja, zaštite i proširenja prava u području računalne i telekomunikacijse tehnologije.
  • Poticati i podržavati razvoj novih alata koji će obogatiti ne-tehničke korisnike s punim i jednostavnim pristupom računalnim telekomunikacijama.

EFF podupiru donatori i sjedište mu se nalazi u San Francisco, California, s osobljem u Washingtonu. Akreditirani su promatrači u Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo[2] i jedan od sudionika Global Network Initiative.[3]

Bilješke[uredi | uredi kôd]

  1. Electronic Frontier Foundation Mission Statement. Inačica izvorne stranice arhivirana 4. prosinca 2015. Pristupljeno 24. prosinca 2009.
  2. WIPO Electronic Frontier Foundation. Inačica izvorne stranice arhivirana 3. lipnja 2006. Pristupljeno 6. ožujka 2009.
  3. Participants. Global Network Initiative. Inačica izvorne stranice arhivirana 20. lipnja 2013. Pristupljeno 22. siječnja 2010.