Fernand de Montigny

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "hokejaš na travi".
(Primjeri uporabe predloška)
Osvojene medalje
Olimpijske igre
mačevanje
mač – momčadski
bronca London 1908. Belgija
zlato Stockholm 1912. Belgija
srebro Antwerpen 1920. Belgija
srebro Pariz 1924. Belgija
floret – momčadski
srebro Pariz 1924. Belgija
Hokej na travi
bronca Antwerpen 1920. Belgija
Olimpijske međuigre
mač – momčadski
bronca Atena 1906. Belgija

Orphile Fernand de Montigny (Anzegem, 5. siječnja 1885.Antwerpen, 2. siječnja 1974.) je bivši belgijski hokejaš na travi i mačevalac.

Sudjelovanje na velikim međunarodnim natjecanjima[uredi | uredi kôd]

Sudjelovao je na nekoliko Olimpijskih igara i na Olimpijskim međuigrama 1906. (Interkalarnim igrama) .

Olimpijske međuigre 1906.[uredi | uredi kôd]

Na mačevalačkom turniru 1906. u Ateni se natjecao u floretu i maču u pojedinačnoj konkurenciji gdje je ispao u početku natjecanja. U maču u momčadskoj konkurenciji je s Belgijom osvojio brončano odličje.

OI 1908.[uredi | uredi kôd]

Na mačevalačkom turniru 1908. na igrama u Londonu je nastupio u maču u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji je došao do 3. kruga, a u momčadskoj je došao do bronce, iako je Belgija došla do završnice. Poraženi iz završnice je igrao s poraženim iz repasaža za broncu. U samoj završnici, de Montigny nije nastupio za Belgiju. Ipak, statistike MOO-a ga ne navode kao osvajača odličja, iako se natjecao za Belgiju u prvom krugu.

OI 1912.[uredi | uredi kôd]

Na mačevalačkom turniru 1912. na igrama u Stockholmu je nastupio u maču u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji. U maču je došao do četvrtzavršnice. U momčadskoj konkurenciji je osvojio zlato.

Na istim OI je nastupio u floretu u pojedinačnoj konkurenciji gdje je došao do 2. kruga.

OI 1920.[uredi | uredi kôd]

Na mačevalačkom turniru 1920. na igrama u Antwerpenu (Anversu) je nastupio u maču u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji. U maču je došao do 7. mjesta u poluzavršnici u skupini "A". U momčadskoj konkurenciji je s Belgijom osvojio srebro. U završnoj skupini su osvojili 2. mjesto, sa samo jednim porazom, od Italije.

Na istim OI je nastupio i u floretu je u pojedinačnoj gdje je došao do završnog kruga i 6. mjesta. U momčadskoj konkurenciji je s Belgijom u poluzavršnoj skupini osvojio 4. mjesto, što nije bilo dovoljno za ulazak u završnicu.

Osvojio je brončano odličje na hokejaškom turniru u Antwerpenu (Anversu) igrajući za Belgiju.

OI 1924.[uredi | uredi kôd]

Na mačevalačkom turniru 1924. na igrama u Parizu je nastupio u maču u momčadskoj konkurenciji. S Belgijom je osvojio srebro. U završnoj skupini su osvojili 2. mjesto, sa samo jednim porazom, od Francuske.

Na istim OI je nastupio i u floretu je u momčadskoj konkurenciji je s Belgijom u osvojio srebrno odličje. U završnoj skupini su osvojili 2. mjesto, sa samo jednim porazom, od Francuske.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Fernand de Montigny koji govori o hokeju na travi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.