Glasnici zla

Izvor: Wikipedija
Glasnici zla
Naslov izvornika
The Messengers
RedateljOxide Pang
Danny Pang
ProducentSam Raimi
William Sherak
Jason Shuman
Roberts G. Tapert
ScenaristMark Wheaton
Stuart Beattie
Todd Farmer
Glavne ulogeKristen Stewart
Dylan McDermott
Penelope Ann Miller
John Corbett
GlazbaJoseph Doluca
SnimateljDavid Geddes
MontažaJohn Axelrad
Armen Minasian
Tim Mirkovich
DistributerColumbia Pictures
Sony Pictures Entertainment
Godina izdanja2007.
Trajanje90 min.
Država SAD
Jezikengleski
Proračun$16.000.000
Sljedeći
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Glasnici zla (eng. The Messengers) je horor film snimljen braće Pang. U glavnim ulogama pojavljuju se Kristen Stewart kao Jess Solomon i Theodore Turner kao Ben Solomon. Film je objavljen 2. veljače 2007.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Filmske obitelji misle kako je lijek za sve obiteljske probleme promjena mjesta stanovanja, a tako je i s obitelji Solomon. Svakodnevni život u Chicagu pokazao se stresnim pa čak i opasnim, kada kći Jess (Kirsten Stewart) u pijanom stanju skrivi prometnu nesreću u kojoj umalo strada njezin mlađi brat Ben (blizanci Evan i Theodore Turner), koji je od šoka zanijemio. Ambijent velegrada odlučuju zamijeniti slikovitom farmom suncokreta u Sjevernoj Dakoti, no pravi problemi počinju baš tamo.

Jess i Ben uskoro počinju svjedočiti neobjašnjivim događajima i susreću se s nevjericom svojih roditelja. Jess je davno izgubila njihovo povjerenje, a Ben ne može artikulirati ono što je vidio. Čudna zbivanja postaju još čudnija kada zlokobne vrane počinju okruživati farmu i napadati njezine ukućane, a kuća malo po malo počinje otkrivati dio svoje mračne prošlosti.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Kritike[uredi | uredi kôd]

James Berardinelli iz Reelviewsa kaže da Glasnicima uz silne posudbe iz filmova poput Amityville Horror, Ptice, Kletva i Poltergeist nije ostalo mjesta za vlastitu originalnost, a Gregory Kirschling iz Entertainment Weeklyja izrazio je svoju zasićenost azijskim duhovima poklicima poput "Pustite naše zombije da ponovno hodaju, ili čak trče!" i "Vratite našoj jezivoj djeci njihove lutke!".

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]