Gmail

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Google Mail(Gmail)
New Logo Gmail.svg
Operacijski sustav: Cross platform(više-platformski)
Vrsta:
Web stranica: http://mail.google.com/

GMail je servis za elektroničku poštu internetskog pretraživača Google otvoren sredinom 2004. godine. Prednosti GMaila je više od 15GB prostora za poruke koji stalno raste, posjeduje alat za izdvajanje spama, i dakako Google tehnologija za pretraživanje e-pošte. Ono po čemu se Gmail izdvaja od ostalih web mailova je lokalizacija, što znači da je u cijelosti preveden, ne koristi mape već samo oznake, podržan je IMAP, postoje verzije za mobilne uređaje, pa svoju poštu možete pregledavati na zaslonu svog mobilnog telefona, grupiranje na odgovorene i ponovo primljene mailove. U GMailu je moguće čavrljati s korisnicim koji također imaju GMail, jedan GMail račun vrijedi za sve ostale Google aplikacije kao što su Google Maps, Google Docs, Google Reader, Picasa, Youtube

U prosincu 2007 g. GMail je nadograđen na novu verziju GMail 2, a može se vidjeti samo na preglednicima novije generacije (Google Chrome, Mozilla Firefox, IE8...).

Početkom veljače 2007. GMail je postao otvoren za sve korisnike. Skoro pune tri godine bio je dostupan samo putem pozivnica.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]