Gothic 2: Night of the Raven

Izvor: Wikipedija
Gothic II: Night of the Raven
Izdavač(i)JoWood, Aspyr
Nadnevak izlaska
GER 22. kolovoz 2003.
Žanr(ovi)Akcijski RPG
Način(i) igrejedan igrač
Dobna granicaESRB: Mature (M)
PEGI: 12+
PlatformaMicrosoft Windows
Sistemski zahtjeviPentium 700 MHz, 256 MB RAM, 32MB grafička kartica, 2.2 GB slobodnog prostora na HDD
Ulazni uređajitipkovnica, miš
Medij(i)1 CD-ROM

Gothic 2: Night of the Raven[uredi | uredi kôd]

Gothic 2:Night of the Raven [Gothic 2 : Noć Gavrana], skraćeno NotR službeno je proširenje (ekspanzija) Gothica 2. Proširenje se uglavnom bavi daljnjim produbljivanjem priče i svijeta već prisutnih u Gothicu 2, dodajući novi svijet, nazvan Jharkendar, nove atribute, oružja, likove i druge predmete.

Kad je prvi put izašao 2003., Night of Raven bio je dostupan samo na njemačkom jeziku, dok je engleska verzija izašla 2005. kao dio Gothic II Gold paketa.

Igrivost[uredi | uredi kôd]

Proširenje ne donosi značajne promjene u mogućnosti igranja. Međutim, autori su promijenili cijelu igru čineći je težom. To povećanje težine postigli su dodavanjem novih, opasnijih zvijeri i protivnika, ograničavanjem broja efekata trajnih napitaka, a i učinili su atribute i stvari mnogo skupljim.

Također su predstavljene nove vještine. Heroj sada može naučiti čitati natpise na kamenim pločama koje mogu povisiti njegove atribute. Također su vratili akrobatsku vještinu, koja se dobiva kad Heroj postigne 90 dexterityja. Uz dodavanje novoga dijela svijeta, mnoge beznačajne lokacije i likovi iz Gothica 2 modificirani su i nađena im je svrha.

Priča[uredi | uredi kôd]

Proširena priča iz Gothica 2 predstavlja novi svijet nazvan Jharkendar. Smješten na sjeveroistočnoj strani otoka Khorinisa, Jharkendar je predstavljen kao drevan, napušten grad. Heroj pomaže Čarobnjacima vode, koji postoje u Gothicu, ali nije ih bilo u Gothicu 2, riješiti misterij nestanka ljudi iz Khorinisa. Otkrije da su ih oteli banditi i odveli kao roblje u Jharkendar. Poslije prolaska kroz portal do Jharkendara, Heroj saznaje o novim opasnostima koje prijete Khorinisu. Tamo otkrije da banditi koriste robove za iskapanja artefakata i zlata. Uz pomoć pirata (nove organizacije predstavljene u ekspanziji), Heroj uspije ući u banditski kamp, osloboditi robove i poraziti Ravena (lik iz Gothica koji nije bio prisutan u Gothicu 2). Heroj dolazi u posjed drevnog artefakta, Beliar's Claw. Po povratku iz Jharkendara, Heroj nastavlja priču iz Gothica 2.

Novi svijet[uredi | uredi kôd]

Uz svijet koji je predstavljen u Gothicu 2, ekspanzija dodaje svijet nazvan Jharkendar. Novi je svijet podijeljen u više područja, svako predstavlja drugi tip klime. Nekoliko građevina, koje su pripadale drevnim ljudima koji su jednom nastanjivali Jharkendar, mogu se naći po njemu. Na sjeverozapadnom dijelu, blizu piratskog kampa nalazi se pustinjski kanjon, dok je u istočnom dijelu močvara u kojoj se nalazi banditski kamp, dok je na jugu šumovita dolina. Na jugu se nalaze planine koje odvajaju Jharkendar od Khorinisa i ostatka otoka.