HNK Bjelopoljac Potoci

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s HNK Bjelopoljac Mostar)
HNK Bjelopoljac Potoci
Puno ime Hrvatski nogometni klub Bjelopoljac Potoci
Osnovan 1994.
Igralište Stadion pod Bijelim brijegom, Mostar
SC Rodoč
Stadion u Raštanima[1]
Domaći dres
Gostujući dres

HNK Bjelopoljac je hrvatski nogometni klub iz Potoka također poznatih pod nazivom Bijelo Polje, sjeverno od Mostara, Bosna i Hercegovina.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klub je službeno osnovan 16. lipnja 1994. godine u MZ Potoci u Mostaru, a djelovao je u progonstvu. Prvi predsjednik bio je Ivan Zovko, a trener Željko Perić. Pri osnivanju kao klupska boja odabrana je plava, a bijela je bila rezervna. Tom prilikom odlučeno je da će se utakmice igrati na Stadionu pod Bijelim brijegom.[2]

Prvu utakmicu Bjelopoljac je odigrao u 1. kolu Druge lige Herceg-Bosne – Jug u sezoni 1994./95. protiv Neretve Čeljevo (2:2) na čapljinskim Bjelavama. Prvi strijelac bio je Slaven Vukoja.[3] U prvoj sezoni osvaja drugo mjesto iza Cima. Sljedeće sezone igraju u južnoj skupini Prve lige Herceg-Bosne gdje osvajaju prvo mjesto ispred Zrinjskog te sudjeluju u doigravanju za prvaka Herceg-Bosne.

U sezoni 1996./97. ispadaju iz Prve lige i od tada se nastavljaju natjecati u drugoligaškoj konkurenciji. Nakon 2000. klub je igrao u nižim rangovima do 2010. kada zbog teške financijske situacije seniorska momčad prestaje s natjecanjem u županijskoj ligi HNŽ-a.

Uspjesi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Da se na zaboravi: HNK Bjelopoljac Mostar, hercegovina.in, preuzeto 15. lipnja 2023.
  2. HNK Bjelopoljac: Dani kada je u progonstvu osnovan klub da prkosi ratu i nedaćama, hercegovina.in, preuzeto 15. lipnja 2023.
  3. HNK Bjelopoljac: Prva povijesna utakmica i prvi strijelac za klub, hercegovina.in, preuzeto 15. lipnja 2023.