Hotel Room

Izvor: Wikipedija
Hotel Room
Formatdrama
AutorDavid Lynch
Barry Gifford
GlumciCamilla Overbye Roos
Clark Heathcliffe Brolly
Država podrijetla SAD
Jezikengleski
Broj epizoda3
Produkcija
ProducentDeepak Nayar
Izvršni producent(i)Monty Montgomery
David Lynch
Trajanje epizode30 min
Prikazivanje
TV kućaHBO
Emitiranje8. siječnja 1993.9. siječnja 1993.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Hotel Room je televizijska serija HBO-a iz 1993. godine koju je producirao David Lynch (također i režirao dvije epizode). Radi se o mini-seriji od tri epizode čija se radnja odvija u sobi hotela u New Yorku (broj 603 u Railroad Hotel) u različito vrijeme (1969., 1992. i 1936. godine).

Barry Gifford je napisao, a David Lynch režirao prvu i treću epizodu serije; Jay McInerney je napisao, a James Signorelli režirao drugu epizodu. Seriju je producirao Deepak Nayar; izvršni producenti su bili Monty Montgomery i David Lynch. Glazbu za mini-seriju je komponirao česti Lynchov suradnik Angelo Badalamenti.

Prava na seriju nekad je imala kuća Spelling Entertainment,[1][2] a danas ih ima CBS.

Epizode[uredi | uredi kôd]

Jedini likovi koji se pojavljuju u sve tri epizode su sluškinja (koju glumi Camilla Overbye Roose) i sobar (kojeg glumi Clark Heathcliffe Brolly).

Epizoda 1: Tricks[uredi | uredi kôd]

Rujan, 1969.

Moe dolazi u Railroad hotel gdje njega i prostitutku Darlene upute u hotelsku sobu broj 603. Prije nego Moe krene u akciju, čovjek iz njegove prošlosti imena Lou dolazi u sobu i preuzima kontrolu nad situacijom, na Moeovo nezadovoljstvo.

U epizodi su uloge ostvarili Harry Dean Stanton, Glenne Headly i Freddie Jones.

Epizoda 2: Getting Rid of Robert[uredi | uredi kôd]

Lipanj, 1992.

Sasha dolazi u sobu 603 i dobiva telefonski poziv svojih prijateljica (Tine i Diane) koje se nalaze u predvorju i pitaju je mogu li je posjetiti. Nakon toga započinje velika diskusija o Sashinoj budućnosti i hoće li se ona udati za Roberta? Svaka ima svoj vlastiti pogled na stvari, a onda dolazi Robert.

U epizodi su uloge ostvarili Deborah Unger, Griffin Dunne, Chelsea Field i Mariska Hargitay.

Epizoda 3: Blackout[uredi | uredi kôd]

Travanj, 1936.

Događa se nestanak struje u New Yorku; muškarac (Danny) ulazi u svoju sobu s hranom i pronalazi svoju ženu kako sjedi u tami s rukom preko očiju. Par započinje pričati i ubrzo se otkriva da je žena poludila nakon smrti njezinog sina koja se dogodila dvije godine ranije. Doktor zove na telefon kako bi provjerio da li je sve u redu...

U epizodi su glavne uloge ostvarili Crispin Glover i Alicia Witt.

Knjiga[uredi | uredi kôd]

Epizode čiji je scenarist Barry Gifford temeljene su na romanu Hotel Room Trilogy: Tricks - Blackout - Mrs. Kashfi objavljenoj 1995. godine.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. [1]
  2. Screen capture of search record at United States Copyright Office. Inačica izvorne stranice arhivirana 28. rujna 2011. Pristupljeno 28. rujna 2011. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]