Hrvatska udruga komunikacijskih agencija

Izvor: Wikipedija

Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) interesna je udruga hrvatskih komunikacijskih agencija (agencija odnosa s javnošću) s ciljem razvoja i standardizacije hrvatskog tržišta komunikacijskih agencija i definiranja, promicanja, unapređenja i nadogradnje standarda struke u Hrvatskoj.[1] Osnovana je 2010., a sjedište je u Zagrebu. HUKA također namjerava provoditi certificiranje svojih članica. Predsjednik udruge je Mario Aunedi Medek.

Članice udruge[uredi | uredi kôd]

Članovi HUKA-e su pravne osobe, komunikacijske i tvrtke za odnose s javnošću, što ju čini komplementarnom s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću (HUOJ) koja okuplja pojedince koji se bave poslovima u odnosima s javnošću.

HUKA okuplja 13 vodećih hrvatskih agencija odnosa s javnošću:

  1. Abrakadabra integrirane komunikacije
  2. Hauska&Partner
  3. Integralni marketing i komunikacije
  4. Manjgura
  5. Media Val
  6. Millenium promocija
  7. Premisa
  8. Publico
  9. Spona komunikacije
  10. Unex Communications
  11. Indigo komunikacije
  12. Preclarus
  13. Briefing komunikacije

Vodstvo[uredi | uredi kôd]

Tijela udruge su Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.
Upravni odbor čine tri člana: Mario Aunedi Medek (Media Val), Davor Huić (Briefing komunikacije) i Martina Prenkaj (IM&C). Članovi Nadzornog odbora je Drenislav Žekić i(Preclarus komunikacije), Nataša Cesarec Salopek (IM&C) i Mario Petrović (Millenium promocija.)

Članica u međunarodnim udrugama[uredi | uredi kôd]

HUKA je članica Međunarodne udruge komunikacijskih agencija (engl. International Communications Consultancy Organisation - ICCO).

Poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Što je HUKAArhivirana inačica izvorne stranice od 8. kolovoza 2014. (Wayback Machine) (Pristupljeno 30. srpnja 2014.)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]