Jean Dubois (hokej na travi)

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "hokejaš na travi".
(Primjeri uporabe predloška)
Za druga značenja pogledajte Jean Dubois.

Jean Marie Joseph François Dubois (4. listopada 1926.) je bivši belgijski hokejaš na travi.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1948. u Londonu je igrao za Belgiju. Belgija je ispala u 1. krugu. Osvojila je 3. mjesto u skupini "C", s dvije pobjede i dva poraza, pri čemu valja spomenuti da je tijesno izgubila od pobjednika skupine, Pakistana, s 2:1. Belgija je dijelila 5. do 13. mjesto u završnom poredku. Odigrao je sva četiri susreta za Belgiju.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1952. u Helsinkiju je igrao za Belgiju. Belgija je ispala u četvrtzavršnici. Ispala je od kasnijih brončanih, Uj. Kraljevstva. U utješnom krugu, za poredak od 5. do 8. mjesta je izgubila od Poljske. Ukupno je odigrala četiri utakmice, a na ljestvici je zauzela 9. – 12. mjesto.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1956. u Melbourneu je igrao za Belgiju. Belgija je ispala u 1. krugu. Osvojila je 4. mjesto u skupini "C", s jednim neriješenim i dva poraza, pri čemu valja spomenuti da je neriješeno odigrala s kasnijim brončanima, Njemačkom. Belgija je zauzela 7. mjesto. Dubois je odigrao sva tri susreta za Belgiju.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1960. u Rimu je igrao za Belgiju. Belgija je ispala u 1. krugu. Osvojila je 3. mjesto u skupini "C", s jednom pobjedom, jednim neriješenim i jednim porazom, pri čemu valja spomenuti da je u odlučujućoj utakmici u zadnjem kolu izgubila od Španjolske, kasnije brončane, a neriješeno odigravši s kasnijim četvrtoplasiranima, Uj. Kraljevstvom. Belgija je zauzela 11. mjesto. Dubois je odigrao pet susreta za Belgiju. Postigao je ukupno dva pogotka.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Jean Dubois (hokej na travi) koji govori o belgijskom hokejašu na travi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.