Jednom, negdje (1958.)

Izvor: Wikipedija
Jednom, negdje
Naslov izvornika
Another Time, Another Place
RedateljLewis Allen
ProducentJoe Kaufmann
ScenaristLenore J. Coffee (roman)
Stanley Mann
Glavne ulogeLana Turner
Barry Sullivan
Glynis Johns
Sean Connery
DistributerParamount Film Service
Godina izdanja1958.
Trajanje98 min.
Država SAD
Jezikengleski
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Jednom, negdje (eng. Another Time, Another Place) je američka drama iz 1958. godine. Film u kojem glavne uloge tumače Lana Turner, Barry Sullivan i Sean Connery, je režirao Lewis Allen.


Radnja[uredi | uredi kôd]

Američka reporterka (Turner), koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata na radu u Europi, započinje ljubavnu vezu s britanskim novinarom (Connery). Mlada američka novinarka je u velikoj dvojbi i to jer se ne može odlučiti želi li se udati za svog bogatog šefa ili šarmantnog mladog reportera s kojim se već nalazi u ljubavnoj vezi. Naposljetku, ona se odlučuje za britanskog reportera, za kojeg će ubrzo saznati da je oženjen i da ima jednog sina. Nakon toga, njih dvoje se nakratko rastaju da bi ubrzo potom ipak odlučili ostati zajedno i riješiti svoje probleme.

Nakon završetka rata, britanski reporter pogiba nesretnim slučajem, što mladu amerikanku baca u očaj. Nakon nekoliko mjeseci, njen šef ju uspijeva nagovoriti da se vrati u SAD raditi za njega. Prije odlaska za SAD, ona posjećuje rodno mjesto svog pokojnog ljubavnika u kojem naposljetku ostaje živjeti (odlučuje ne otići u SAD) i to u njegovoj kući, zajedno s njegovom suprugom i djetetom.

Glavne uloge[uredi | uredi kôd]

Glumac Uloga
Lana Turner Sara Scott
Barry Sullivan Carter Reynolds
Raymond Burr Walt Radak
Glynis Johns Kay Trevor
Sean Connery Mark Trevor
Terence Longdon Alan Thompson

Druge zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Tijekom snimanja filma u Engleskoj, Connery je bio suočen s gangsterom Johnyem Stompanatom, koji je u to vrijeme bio dečko Lane Turner. Naime, ljubomorni gangster je upozorio Connerya da se drži podalje od Lane, na što je Connery uzvratio time da mu je iz ruke oteo njegov pištolj s kojim ga je potom istukao.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]