KK Konjic

Izvor: Wikipedija
KK Konjic
Puno ime Košaraški klub Konjic
Boje kluba               
Osnovan 1968.
Dvorana Sportska dvorana Konjic
Kapacitet 2000
Predsjednik Armin Nikšić
Trener Edin Madžak
Liga A2 Liga FBiH
2023./2024.
Majica
Hlačice
 
Glavni dres
Majica
Hlačice
 
Pričuvni dres
Službena stranica www.kkkonjic.com

KK Konjic je bosanskohercegovački košarkaški klub iz Konjica, BIH. Seniorski tim košarkaškog kluba Konjic trenutno nastupa u A2 Ligi FBiH, dok pioniri, kadeti i juniori nastupaju u Omladinskoj ligi KSHR.

Nastanak kluba[uredi | uredi kôd]

KK Konjic je osnovan 1968. godine, kada je grupa entuzijasta i sportskih zaljubljenika formirala košarkašku sekciju pri sportskom društvu „Partizan“, a odmah potom i košarkaški klub Konjic. U tom vremenu klub je bio prilično popularan pa je treninge, koji su se održavali na partizanovom igralištu, promatralo i po nekoliko stotina gledatelja, a utakmice i po 2000 ljudi. Prvi predsjednik kluba bio je Ratko Opančić, a košarkaše je u tom periodu je trenirao Bogdan Tanjević.

Klupski uspjesi[uredi | uredi kôd]

  • Najznačajniji uspjeh klub postiže 1983. godine, plasmanom u bivšu Republičku ligu BiH. Tada su košarkaši KK Konjica u veličanstvenoj atmosferi pobijedili Čelik iz Zenice (u Skenderiji) i tako ostvarili jedan od najznačajnijih uspjeha u predratnom razdoblju.
  • Pobijedivši ekipu stolačke Iskre na županijskoj razini, klub je izborio nastup u A1 ligi BiH u kojoj je u sezoni 1998./99. zauzeo prvo mjesto i plasirao se u tadašnju Prvu ligu BiH. U društvu s Bosnom, Slobodom, Čelikom, klub se natjecao tri sezone što je svakako jedan od rezultatski najuspješnijih razdoblja.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]