Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Izvor: Wikipedija

Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BK BiH) katolička je bosanskohercegovačka novinska agencija.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Utemeljili su je biskupi okupljeni u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine u svrhu prikupljanja i slanja značajnih informacija o životu Katoličke Crkve s područja Bosne i Hercegovine, te pribavljanja informacija o životu Katoličke Crkve u svijetu, kako bi bile stavljene na raspolaganje domaćim i stranim sredstvima javnog priopćavanja. Statut agencije potpisali su u Sarajevu 3. srpnja 1996. godine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski, mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjalučki, mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski i mons. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski.

Ustroj i djelovanje[uredi | uredi kôd]

Agencije se u svim novinarskim vrstama bavi etičkim, humanim i onim vidovima događanja i života koji su usko vezani uz ljudska prava i slobode. U ostvarivanju svoje zadaće povezuje se sa sličnim ustanovama u svijetu i uspostavlja veze s elektronskim i tiskanim medijima. Povremeno tiska i raspačava svoje Vijesti s pregledom aktualnih vijesti i dokumenata. Neprofitabilna je ustanova financirana sredstvima Biskupske konferencije BiH, u čijim prostorijama i djeluje.

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  • O KTA BK BiH, www.ktabkbih.net, arhivirano 13. ožujka 2021.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Mrežna mjesta