Kenny MacAulay

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Kenneth MacAulay)
Kenny MacAulay

Državljanstvo Kanada / Hrvatska
Rođenje 29. travnja 1984.
Baddeck, Nova Scotia, Kanada
Visina 1,78 m
Težina 88 kg
Položaj branič
hvata/puca L
Karijera 2007.-
Bivši klubovi Fresno Falcons
Rockford Ice Hogs
Stockton Thunder
Portland Pirates
San Antonio Rampage
Norfolk Admirals

Kenneth Kenny MacAulay (Baddeck, Nova Scotia, 29. travnja 1984.) kanadski je profesionalni hokejaš na ledu. Defenzivni je bek.

Karijera[1][2][uredi | uredi kôd]

Sj. Amerika[uredi | uredi kôd]

Igrao je za sveučilište Vermont, a nakon što je završio studij započinje svoju profesionalnu karijeru u sezoni 2007./08. za ECHL (East Coast Hockey League) momčad Fresno Falcons. Radi dobrih igara prelazi u AHL (American Hockey League) momčad Rockford Ice Hogs, drugi tim NHL momčadi Chicago Blackhawks. Sezonu 2008./09. igra za Fresno Falcons, kada prelazi u ECHL momčad Stockton Thunder. Iste sezone opet igra za AHL momčad Portland Pirates, drugi tim NHL momčadi Buffalo Sabres. Sezonu 2009./10. nastavlja igrati za Stockton Thunder u ECHL, te prelazi u dvije AHL momčadi San Antonio Rampage (Phoenix Coyotes) i Norfolk Admirals (Tampa Bay Lightning) gdje je odigrao 4 utakmice za svaku momčad.

Europa[uredi | uredi kôd]

Krajem siječnja 2010. MacAulay kao novo pojačanje hrvatskog KHL Medveščaka dolazi ususret doigravanju u EBEL-u. U dresu Medvjeda debitirao je na sportskom spektaklu na otvorenom "Šalata Winter Classic 2010. powered by Citroen". U svom drugom nastupu za Medvjede u 50. kolu protiv KAC-a ubilježio je prvi bod EBEL-u.[3] Tijekom sezone 2009./10. u zagrebačkom Medveščaku odigrao je 18 utakmica, ostvario četiri zgoditka i pet asistencija, a svega je 16 minuta proveo izvan leda zbog kazne. 21. lipnja 2010. objavljeno je da je MacAulay produžio ugovor do kraja sezone 2011.[4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Kenny MacAulay
  • Profil na The Internet Hockey Database