L.D. Alajuelense

Izvor: Wikipedija
L.D. Alajuelense
Puno ime Liga Deportiva Alajuelense
Nadimak La Liga, Manudos, Rojinegros, Erizos
Osnovan 18. lipnja 1919.
Igralište Estadio Alejandro Morera Soto, Alajuela, Kostarika
Kapacitet 17.895
Trener Oscar Ramírez
Liga Primera División
Primera División 2011. 1.
Domaći dres
Gostujući dres
Treći dres

L.D. Alajuelense je kostarikanski nogometni klub iz Alajuela. Osnovan je 18. lipnja 1919. godine. S 27 naslova prvaka drugi je najuspješniji klub kostarikanske nogometne lige. Alajuelense spada u klasične klubove FIFA.[1]

Domaće utakmice igra na stadionu na Alejandro Morera Soto.

Alajuelense je bila prva kostarikanska momčad koja je osvojila CONCACAF natjecanja u kupu 1986. godine, što je dovelo da postane prva kostarikanska momčad koje je igrala Copa Interamericana protiv River Plate. Klub je poznat po svojim navijačima "La Ligi" i imao je čast biti jedini klub iz Srednje Amerike koji je sudjelovao u južnoameričkim natjecanjima kao što su Merconorte Copa 2000.[2] i Copa Sudamericana 2006. godine.

Jedini je klub s najmanje jednim prvenstvom u svakom desetljeću. Zajedno s CS Heredianom je jedina momčad koja nikad nije ispala iz prve lige.

Liga Deportiva Alajuelense je kostarikanski klub koji je dosegao najvišu poziciju na svjetskoj ljestvici klubova IFFHS-a, klub je dosegao 27. mjesto, najbolje mjesto ikada postignut od strane srednjoameričkog kluba.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvor[uredi | uredi kôd]

  1. FIFA. Inačica izvorne stranice arhivirana 17. kolovoza 2014. Pristupljeno 11. kolovoza 2014. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Copa Merconorte 2000. Inačica izvorne stranice arhivirana 22. ožujka 2012. Pristupljeno 10. travnja 2012. journal zahtijeva |journal= (pomoć)