Livio Morosin

Izvor: Wikipedija
Livio Morosin
Rođen/a24. siječnja 1963.
Žanr/ovipop, rock, tradicionalna glazba
Zanimanjeglazbenik, tekstopisac, skladatelj, producent
Instrumentvokal, skladatelj
Djelatno razdoblje1980. – danas
AngažmanGustaf i njegovi dobri duhovi, Anelidi

Livio Morosin (Vodnjan, 24. siječnja 1963.), hrvatski je glazbenik.

Rodio se u Vodnjanu, malome gradiću kraj Pule, 24. siječnja 1963. godine. Jedan je od najboljih autora pop rock i etno scene. Karijeru je započeo u grupi Gustafi koja se onda zvala Gustaf i njegovi dobri duhovi. Nakon toga je započeo pisati pjesme za Alena Vitasovića koje je bilo njegovo najslavnije razdoblje. Nakon nekog vremena bacio se u samostalnu karijeru etno glazbe. Surađivao je s Dariom Marušićem, Radom Šerbedžijom i mnogim drugim poznatim osobama. Neke od najpoznatijih skladbi su "Tri naranče" (Etno festival u Neumu), "More dimboko" itd.

Prvi samostalni album objavio je 2005. godine. Bio je to album Tri naranče. 2007. je godine uslijedio drugi samostalni album, album Livio Morosin. Poslije je opet surađivao s Alenom Vitasovićem za svoj treći album, Glas Istre. Svira sa svojim pratećim sastavom Livio Morosin Bandom.

Morosinove pjesme su se izvodila na raznim festivalima: Kultfestu u Rovinju, Splitskom festivalu, Zadarskom festivalu, MIK-u, Arena festivalu u Puli, Etno festivalu u Neumu i ostalima, na kojima je često osvajao nagrade.

Livio Morosin i Edi Maružin iz Gustafa su stričevići.[1]

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]