Lost Horizon

Izvor: Wikipedija
Lost Horizon
Osnivanje1990. (kao Highlander)
MjestoGöteborg, Švedska
Žanr/ovipower metal
Djelatno razdoblje1990. - 1995. (kao Highlander)
1998. - danas
Internetska stranicaoncelosthorizon.com
Članovi (članice)
Transcendental Protagonist (Wojtek Lisicki)
Cosmic Antagonist (Martin Furängen)
Preternatural Transmogrifier (Christian Nyqvist)
Perspicacious Protector (Attila Publik)
Bivši članovi (članice)
Etherial Mangnanimus (Daniel Heiman)
Equilibrian Epicurius (Fredrik Olsson)

Lost Horizon je švedski power metal sastav. Osnovan je 1998. godine.[1] Basist ovog sastava Cosmic Antagonist objašnjava značenje imena Lost Horizon, kao težnju za vraćanjem izvorne scene heavy metala osamdesetih.[1] Svi članovi sastava nastupaju pod pseudonimima, iako uz njih objavljuju i svoja prava imena. Tekstopisac, gitarist i autor glazbe Lost Horizona Wojtek Lisicki, porijeklom iz Poljske, sudjelovao je i u radu nekih death metal-sastava.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Sastav je nastao krajem devedesetih od članova bivšeg demosastava Highlander. Članovi ove skupine bili su između ostalih i bivši članovi Hammerfalla, Stefan Elmgren i Patrik Rafling, kao i njihov sadašnji pjevač Joacim Cans.

Sastavu tada mijenjaju ime u "Lost Horizon." Pod novim imenom i s novim pjevačem Danielom Heimanom, objavljuju prvi nosač zvuka Awakening the World. Album je bio iznimno dobro primljen.

Skupini se nakon rasprodanog prvog albuma i koncertnih nastupa, pridružuju klavijaturist Perspicacious Protector (Attila Publik) i gitarist Fredrik Olsson. Sljedeći album izlazi 2003., s manjim odstupanjima u zvuku u odnosu na debitantski album. 2004. iz sastava odlaze pjevač Daniel Heiman i gitarist Fredrik Olsson koji su potom osnovali sastav Heed.[2] Sastav je otada neaktivan, da bi 2008. glazbenici ovog sastava započeli rad na novom albumu. Trenutno traže novog pjevača. Isječci triju pjesama objavljeni su na njihovoj službenoj web stranici. Novi album namjeravaju objaviti samostalno, bez sklapanja ugovora s izdavačkom kućom.[2]

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Studijski albumi

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b United Forces, broj 5. ISSN 1332-6929 „Ful“, d.o.o. Zagreb
  2. a b MetalArchives. Inačica izvorne stranice arhivirana 8. siječnja 2010. Pristupljeno 26. prosinca 2009. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]