Michael Rooker

Izvor: Wikipedija
Michael Rooker
Michael Rooker
Michael Rooker 2010.godine
Rođenje 6. travnja 1955., Jasper, Alabama, SAD
Godine rada 1986. -
Supruga Margot Rooker
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Michael Rooker (Jasper, SAD, 6. travnja 1955.) američki glumac.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rooker je rođen u Jasperu u Alabami ima osmero braće i sestara. Studirao je u Chicagu, gdje je preselio sa svojom majkom, braćom i sestrama u dobi od trinaest godina, nakon što su njegovi roditelji razveli.[1][2][3]

Svoju prvu filmsku ulogu imao je 1986. godine u filmu Henry: Portret serijskog ubojice, film se temelji na ispovijesti serijskog ubojice Henrya Lee Lucasa.[4] Tijekom sljedećih godina pojavio se u brojnim filmovima uključujući filmove Mississippi u plamenu, Sakupljač kostiju, Eliminator, Specijalna jedinica, Elitni ubojice, Misterija i drugi. Kao gost nastupio je u TV seriji Zvjezdana vrata SG-1 i Crime Story. Godine 2010., Rooker je glumio Jamesa Felixa McKenneya u horor filmu Hipotermija.[5] U lipnju 2010., objavio je na svojem Twitter profilu da će se pojaviti u AMC-evoj serija Živi mrtvaci.[6] U seriji glumi Merlea Dixona, jednog od preživjelih ljudi nakon invazije zombija.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvor[uredi | uredi kôd]

  1. http://www.bloody-disgusting.com/feature/133
  2. Michael Rooker Biography - Yahoo! Movies. Inačica izvorne stranice arhivirana 6. srpnja 2007. Pristupljeno 11. ožujka 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  3. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 2. svibnja 2013. Pristupljeno 11. ožujka 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)
  4. Dark Sky's Hypothermia is Rolling! Full Casting News. DreadCentral
  5. Michael Rooker Scores Leading Role in Dark Sky's 'Hypothermia'!. BloodyDisgusting
  6. Michael Rooker Joining AMC's The Walking Dead. DreadCentral