Mile Kekin

Izvor: Wikipedija
Mile Kekin
Poznat/a i kaoMile
Rođen/a11. siječnja 1971.
Žanr/ovirock, punk rock
Zanimanjepjevač, tekstopisac
Djelatno razdoblje1988. -
AngažmanHladno pivo

Milan "Mile" Kekin (Bretten, 11. siječnja, 1971.[1]), je hrvatski glazbenik, glavni tekstopisac i pjevač rock skupine Hladno pivo. Ostvario i nekoliko sporednih uloga u domaćim televizijskim serijama, kao i u nekoliko filmova.[2]

Životopis[uredi | uredi kôd]

Milan Kekin rođen je u Njemačkoj odakle se preselio u BIH, u Tuzlu, gdje je završio sedmi i osmi razred osnovne škole.[3] Nakon smrti oca s obitelji se preselio u Zagreb.[4] Profesor je njemačkog i engleskog jezika.

U Zagrebu je oformio punk rock sastav Hladno pivo zajedno s ostalim članovima koji su, kao i Kekin, svi iz predgrađa Gajnice kao i njihov prvi producent Aleksandar Dragaš.

Godine 2001. pjevač Hladnog piva objavio je album U dva oka sa skupinom drugih glazbenika pod imenom "Mile i Putnici". Ostali glazbenici su Vladimir Mirčeta na gitari, Mario Rašić na basu, Kristijan Zebić na bubnju i Viktor Lipić na klavijaturama.[5]

Mile Kekin glumio je u hrvatskoj seriji »Bitange i princeze« erotomana Sašu, kao i u epizodi serije »Zakon!«, kao vozač kombija.[6] Nastupio je i u filmovima »Max Schmelling«, »Vjerujem u anđele«, »Nije kraj«, »Ta tvoja ruka mala« i u filmu »Pjevajte nešto ljubavno«[6] nazvanom po istoimenoj pjesmi Hladnog piva. Najnoviji film koji je snimio je Narodni heroj Ljiljan Vidić u kojem je glumio bankomat.

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. naslovi.net[neaktivna poveznica] preneseno iz biografije Hladnog piva Trening za umiranje Aleksandra Dragaša
  2. dnevni avaz.baArhivirana inačica izvorne stranice od 21. travnja 2012. (Wayback Machine) intervju, Milan Kekin
  3. barikada.comArhivirana inačica izvorne stranice od 22. svibnja 2013. (Wayback Machine) intervju, Milan Kekin
  4. večernji.hr intervju, Milan Kekin
  5. croatian music.info
  6. a b imdb