NBA All-Star utakmica 2010.

Izvor: Wikipedija
NBA All-Star utakmica 2010.
1 2 3 4 Ukupno
Istok 37 39 42 23 141
Zapad 34 35 40 30 139
Datum 14. veljače 2010.
Dvorana Cowboys Stadium
Grad Arlington, Teksas
MVP Dwyane Wade
Državna himna Gretchen Wilson (SAD)
Canadian Tenors (KAN)
Suci
Gledanost
TV mreže TNT
Komentator(i) Marv Albert, Reggie Miller i Doug Collins
NBA All-Star utakmica

2009.

2011. >

NBA All-Star utakmica 2010. 59. je jubilarna All-Star utakmica koja se održala u Cowboys Stadiumu u Arlingtonu.[1] To je bila druga All-Star utakmica koja je održana uz domaćinstvo Dallas Mavericksa. Rookie Challenge i ostali subotnji događaji održali su se 12. i 13. veljače, dok je sama All-Star utakmica održana u nedjelju, 14. veljače 2010. godine. All-Star vikend počeo je u petak, 12. veljače 2010., s utakmicom slavnih i Rookie Challengeom. U subotu je održano Shooting Stars natjecanje, Skills Challenge, natjecanje u tricama, Slam Dunk natjecanje i H-O-R-S-E natjecanje. Pobjedu u All-Star utakmici odnijela je momčad Istoka rezultatom 141:139, a najkorisnijim igračem utakmice proglašen je Dwyane Wade s postignutih 28 poena, 11 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti.[2] U Rookie Challengeu, nakon sedam godina, pobjedu su odnijeli novaci, a najkorisnijim igračima utakmice proglašeni su DeJuan Blair i Tyreke Evans.[3] U subotnjim događajima, Slam Dunk natjecanju, natjecanju u tricama, Skills Challengeu, H-O-R-S-E natjecanju i Shooting Stars natjecanju pobjedu su odnijeli Nate Robinson, Paul Pierce, Steve Nash, Kevin Durant i momčad Teksasa. Posjećenost utakmici srušila je sve rekode gledanosti jedne košarkaške utakmice jer je broj gledatelja premašio brojku od 100 tisuća, tj. bilo je 108,713 gledatelja. Prethodni rekord držala je utakmica između sveučilišta Michigan i Kentucky koju je, 2003. godine, gledalo 78,129 gledatelja. Prethodni rekord za All-Star utakmicu držala je ona iz 1989. godine kada je na tribinama stadiona utakmicu pratilo 44,735 gledatelja.

Domaćin[uredi | uredi kôd]

Cowboys Stadium, domaćin All-Star utakmice
American Airlines Center, domaćin ostalih All-Star događaja

Domaćini ovogodišnje All-Star utakmice bit će Dallas Mavericksi kojima je to drugi put u povijesti franšize da su domaćini neke od All-Star utakmica. Posljednji put bili su domaćini 1986. godine u svojoj Reunion Areni u Dallasu.

Ovogodišnja All-Star utakmica posebna je po tome što se igrala na stadionu NFL momčadi Dallas Cawboysa[1] dok su se ostali subotnji događaji održali u American Airlines Centru, domaćoj dvorani Mavericksa. 30. listopada 2008. povjerenik lige, David Stern, odobrio je organizaciju All-Star utakmice vlasniku Dallas Mavericksa, Marku Cubanu i vlasniku Dallas Cowboysa, Jerryu Jonesu. Ovo je prva All-Star utakimca, nakon one u San Antoniu 1996. godine, koja je održana na jednom od nogometnih stadiona.

All-Star utakmica[uredi | uredi kôd]

Igrači[uredi | uredi kôd]

Kao i svake godine, završetak glasovanja za All-Star susret donosi podvojene reakcije. Uvijek se nađe nezadovoljnika koji misle da bi trebali nastupiti na susretu zvijezda, gdje bi neki od njih objektivno i trebali, no mjesta nema dovoljno za sve tako da nekolicina vrhunskih igrača promatra showtime s tribine. Sustav biranja igrača je sljedeći. Navijači svojim glasovima određuju početne petorke Istoka i Zapada. Nakon toga, treneri odabiru pet igrača prema pozicijama (dva beka, dva krila i centar), a preostala dva mjesta u momčadi odabiru također treneri, samo sada bez obzira na pozicije. Ako se neki od izabranih ozlijedi, zamjenu će imenovati komesar lige David Stern.

Najveći broj glasova za All-Star utakmicu dobio je LeBron James koji ih je sakupio preko 2,5 milijuna

Krilo Cleveland Cavaliersa LeBron James dobio je rekordnih 2,549,693 glasova ljubitelja košarke u izboru za startne petorke za ovogodišnju NBA All-Star utakmicu. Uz Jamesa u početnu petorku Istoka izabran je i branič Allen Iverson (Philadelphia 76ers), koji je time ostvario svoj jedanaesti uzastopni nastup na All-Star utakmici. Drugi članovi početne petorke su Dwyane Wade (Miami Heat), Kevin Garnett (Boston Celtics) i Dwight Howard (Orlando Magic). Ova početna petorka je također nastupila i na prošlogodišnjoj All-Star utakmici, a u pričuvama Istoka, koje su izabrali treneri, su Chris Bosh (Toronto Raptors), Al Horford (Atlanta Hawks), Gerald Wallace (Charlotte Bobcats), Joe Johnson (Atlanta Hawks), Derrick Rose (Chicago Bulls), Rajon Rondo i Paul Pierce (Boston Celtics). Prve nastupe na All-Star utakmici ostvarili su: Rose, Wallace, Horford i Rondo.

Vodeći u glasovanju za prvu petorku Zapada bio je branič Los Angeles Lakersa, Kobe Bryant, koji je prikupio 2,456,224 glasova. Drugi članovi početne petorke su Steve Nash (Phoenix Suns), Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Tim Duncan (San Antonio Spurs) i Amar'e Stoudemire (Phoenix Suns). U pričuvama Zapada su: Chris Paul (New Orleans Hornets), Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Zach Randolph (Memphis Grizzlies), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Brandon Roy (Portland Trail Blazers) i Deron Williams (Utah Jazz). Prve nastupe na All-Star utakmici ostvarili su: Williams, Randolph i Durant.

Četiri igrača propustila su utakmicu što zbog ozljeda, a što zbog osobnih razloga. Kobe Bryant, Chris Paul i Brandon Roy nisu nastupili zbog ozljede dok je Allen Iverson svoj nastup otkazao zbog nekih privatnih razloga. Povjerenik je imenovao zamjene, a one su bile Chauncey Billups (umjesto Paula), Jason Kidd (umjesto Bryanta), Chris Kaman (umjesto Roya) i David Lee (umjesto Iversona). Kamanu i Leeu ovo je bio prvi nastup na All-Star utakmici.

Treneri[uredi | uredi kôd]

Kriterij za biranje trenera All-Star momčadi je da njihove momčadi imaju najbolji omjer pobjeda i poraza u svojoj konferenciji. Iako su to, kao i prošle godine, Mike Brown iz Cleveland Cavaliersa i Phil Jackson iz Los Angeles Lakersa, nemaju pravo po drugu godinu zaredom voditi najbolje momčadi lige te je stoga za trenera Zapada izabran trener Denver Nuggetsa, George Karl. To je Karlu četvrti put da je imao čast voditi momčadi Istoka ili Zapada, a prije toga to je ostvario 1994., 1996. i 1998. godine.[4] Trener Istoka bio je trener Orlando Magica, Stan Van Gundy, kojemu je to bilo drugo vođenje, nakon 2005. godine, jednih od momčadi na All-Star utakmici.[5]

Rosteri[uredi | uredi kôd]

All-Star momčad Istočne konferencija[6]
Poz. Igrač Klub Broj nastupa Br. glasova
Starteri[7]
G Allen Iverson [1] Philadelphia 76ers 11. 1,269,568
G Dwyane Wade Miami Heat 6. 2,327,550
F LeBron James Cleveland Cavaliers 6. 2,549,693
F Kevin Garnett Boston Celtics 13. 1,978,116
C Dwight Howard Orlando Magic 4. 2,360,096
Rezerve[8]
G Joe Johnson [2] Atlanta Hawks 4.
G Rajon Rondo Boston Celtics 1.
G Derrick Rose Chicago Bulls 1.
F Paul Pierce Boston Celtics 8.
F Gerald Wallace Charlotte Bobcats 1.
F/C Al Horford Atlanta Hawks 1.
F/C Chris Bosh Toronto Raptors 5.
C David Lee [3] New York Knicks 1.
Glavni trener: Stan Van Gundy (Orlando Magic)[5]
All-Star momčad Zapadne konferencije[6]
Poz. Igrač Klub Broj nastupa Br. glasova
Starteri[7]
G Steve Nash Phoenix Suns 7. 1,222,235
G Kobe Bryant Ozlijeđen [4] Los Angeles Lakers 12. 2,456,224
F Carmelo Anthony Denver Nuggets 3. 2,137,560
F Tim Duncan San Antonio Spurs 12. 1,156,696
C Amar'e Stoudemire Phoenix Suns 5. 1,824,093
Rezerve[8]
G Chauncey Billups[5] Denver Nuggets 5.
G Jason Kidd[6] Dallas Mavericks 10.
G Chris Paul Ozlijeđen [7] New Orleans Hornets 3.
G Brandon Roy Ozlijeđen [8] Portland Trail Blazers 3.
G Deron Williams Utah Jazz 1.
F Kevin Durant Oklahoma City Thunder 1.
F Dirk Nowitzki [9] Dallas Mavericks 9.
F Zach Randolph Memphis Grizzlies 1.
F/C[10] Pau Gasol Los Angeles Lakers 3.
C Chris Kaman[11] Los Angeles Clippers 1.
Glavni trener: George Karl (Denver Nuggets)[4]

Napomene

^1 Pau Gasol je na All-Star pozvan kao zamjenski centar, iako je njegova prirodna pozicija krilni igrač.
^2 Chris Paul, Kobe Bryant i Brandon Roy nisu nastupili zbog ozljede
^3 Chauncey Billups je imenovan Paulovom zamjenom
^4 Jason Kidd je imenovan Bryantovom zamjenom
^5 Allen Iverson nije nastupio na All-Star utakmici zbog osobnih razloga
^6 David Lee imenovan je Iversonovom zamjenom
^7 Chris Kaman je imenovan Royevom zamjenom
^8 Dirk Nowitzki zauzeo je, umjesto Kobea Bryanta, mjesto u startnoj petorci Zapada dok je Joe Johnson, umjesto Allena Iversona, zauzeo mjesto u startnoj petorci Istoka

Utakmica[uredi | uredi kôd]

14. veljače 2010.
8:00 p.m.
Izvještaj na NBA.com Istočna konferencija 141–139 Zapadna konferencija    Cowboys Stadium, Arlington, Teksas
Gledatelji 108,713
Suci: Scott Foster, James Capers, Derek Richardson
TNT
Po četvrtinama: 37-34, 39-35, 42-40, 23-30
Koševi: Wade 28
Skokovi: Bosh 10
Asistencije: Wade 11
Koševi: Anthony 27
Skokovi: Anthony, Stoudemire 10
Asistencije: Nash 13

NBA All-Star vikend[uredi | uredi kôd]

Rookie Challenge[uredi | uredi kôd]

T-Mobile Rookie Challenge je utakmica između novaka (rookieja) i igrača druge godine (sophomoresa). Utakmica se igra na dva poluvremena, slično kao na sveučilišnoj košarci. Momčad rookiea sastoji se od čak petorice, iz top 10, izabranih na draftu, a to su: Stephen Curry, Tyreke Evans, Jonny Flynn, James Harden i Brandon Jennings. Momčadi sophomoresa sastoji se od čak sedmorice igrača koji su nastupili na prošlom Rookie Challengeu, a to su Michael Beasley, Marc Gasol, Eric Gordon, Brook Lopez, O. J. Mayo, Derrick Rose i Russell Westbrook.[9] Zbog nastupa na All-Star utakmici i Skills Challengeu, Rose ne može nastupiti na Rookie Challengeu te je zamijenjen Anthonyem Morrowom. Momčad novaka i igrača druge godine vodio je pomoćni trener Denver Nuggetsa i Orlando Magica, tj. Adrian Dantley i Patrick Ewing. Za pomoćne trenere postavljen je dvojac na All-Star susretu Kevin Durant i Chris Bosh. U poluvremenu utakmice održane su dodatne kvalifikacije za četvrto mjesto na popisu natjecatelja za Slam Dunk natjecanje, između DeMara DeRozana i Erica Gordona.

Rookieji[9]
Poz. Igrač Klub
F/C DeJuan Blair San Antonio Spurs
F Omri Casspi Sacramento Kings
G Stephen Curry Golden State Warriors
G Tyreke Evans Sacramento Kings
G Jonny Flynn Minnesota Timberwolves
F Taj Gibson Chicago Bulls
G James Harden Oklahoma City Thunder
G Brandon Jennings Milwaukee Bucks
F Jonas Jerebko Detroit Pistons
Glavni trener: Adrian Dantley (Denver Nuggets)
Pomoćni trener: Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
Sophomoresi[9]
Poz. Igrač Klub
F Michael Beasley Miami Heat
C Marc Gasol Memphis Grizzlies
G/F Danilo Gallinari New York Knicks
G Eric Gordon Los Angeles Clippers
C Brook Lopez New Jersey Nets
F/C Kevin Love Minnesota Timberwolves
G O. J. Mayo Memphis Grizzlies
G Anthony Morrow[12] Golden State Warriors
G Derrick Rose[13] Chicago Bulls
G Russell Westbrook Oklahoma City Thunder
Glavni trener: Patrick Ewing (Orlando Magic)
Pomoćni trener: Chris Bosh (Toronto Raptors)

Napomene

^1 Derrick Rose neće nastupiti na Rookie Challengeu jer je izabran na All-Star utakmicu.
^2 Anthony Morrow je imenovan Roseovom zamjenom


12. veljače 2010.
9:00 p.m.
Izvještaj na NBA.com Rookies 140–128 Sophomores    Cowboys Stadium, Arlington, Teksas
Gledatelji 19,200
Suci: John Goble, Sean Wright, David Guthrie
TNT
Poluvrijeme: 67-55, 73-73
Koševi: Evans 26
Skokovi: Blair 23
Asistencije: Jennings 8
Koševi: Westbrook 40
Skokovi: Beasley, Lopez 7
Asistencije: Mayo 10

Momčad rookiea odnijela je pobjedu rezultatom 140:128 što je bilo prvi puta u sedam godina da je momčad novaka slavila protiv sophomoresa. Tyreke Evans, s postignutih 26 poena, 6 skokova i 5 asistencija, i DeJuan Blair, s postignutih 22 poena i 23 skoka, predvodili su novake do pobjede. Blair je ovim ostvarenjem postao prvi igrač u povijesti Rookie Challengea koji je na utakmici postigao minimalno 20 poena i 20 skokova. Na strani poraženih najbolje je odigrao Russell Westbrook koji je postigao 40 poena, što je drugi put da je na utakmici postignuto 40 ili više poena. Na poluvremenu, rookieji su vodili s 12 poena razlike, da bi u drugom poluvremenu inicijativu preuzeli sophomoresi i smanjili vodstvo, ali na kraju rookieji ipak zasluženo odnose pobjedu.

Slam Dunk natjecanje[uredi | uredi kôd]

Robinson je postao trostruki pobjednik u povijesti Slam Dunk natjecanja

U Sprite Slam Dunk Contestu, ili natjecanju u zakucavanju, sudjelovali su Nate Robinson, Gerald Wallace, Shannon Brown i DeMar DeRozan. Četvrti natjecatelj odlučen je dodatnim kvalifikacijama, tijekom poluvremena Rookie Challengea, između DeRozana i Erica Gordona. DeRozan je s 61% glasova odnio pobjedu te je tako zauzeo to četvrto mjesto na popisu natjecatelja.[10] Kao jedan od sudaca na natjecanju bio je i pobjednik iz 1986. godine, Spud Webb. U finalu, Nate Robinson je s 51% glasova pobijedio DeRozana te je tako postao prvi igrač u povijesti Slam Dunk natjecanja s tri osvojene titule.[11]

Natjecatelji
Poz. Igrač. Klub. Visina (cm) Težina (cm) Prvi krug Finale
1. zakuc. 2. zakuc. Ukupno Glasovi
G Nate Robinson New York Knicks 175 82 44 45 89 51%
G DeMar DeRozan Toronto Raptors 201 100 42 50 92 49%
G Shannon Brown Los Angeles Lakers 193 96 37 41 78
F Gerald Wallace Charlotte Bobcats 201 100 38 40 78
Natjecatelji kvalifikacija
Poz. Igrač Klub Visina (cm) Težina (kg) Glasovi
G DeMar DeRozan Toronto Raptors 201 100 61%
G Eric Gordon Los Angeles Clippers 191 101 39%

Natjecanje u tricama[uredi | uredi kôd]

U Foot Locker Three-Point Shootout natjecanju, ili natjecanju u tricama sudjelovali su Chauncey Billups, Paul Pierce, Channing Frye, Danilo Gallinari i novak Stephen Curry. Frye je bio prvi centar, nakon Sama Perkinsa i 1997. godine, koji se natjecao u ovom natjecanju. Tijekom natjecanja cilj je postići što više poena u roku od jedne minute. Igrači počinju iz kuta, a zatim se kreću od jedne do druge pozicije sve dok ne dođu do drugog kuta. Na svakoj šuterskoj stanici ima pet lopti. Od tih pet lopti, četiri vrijede po jedan poen, a zadnja šarena lopta (eng. money ball) vrijedi dva poena. Najveći mogući zbroj bodova u jednom krugu je 30. Nakon prvog kruga, najviše postignutih poena imao je Stephen Curry, njih 18, dok su Chauncey Billups i Paul Pierce postigli 17 poena. Branitelj naslova, Daequan Cook, postigao je 15 poena te se pridružio Channingu Fryeu i Danilu Gallinariu kao igračima koji nisu prošli dalje. U finalu, Pierce je postigao 20 poena što je za Billupsa i Currya bilo nedostižno te si je tako Pierce priskrbio prvi naslov pobjednika natjecanja u tricama.[12]

Natjecatelji[13]
Poz. Igrač Klub Visina (cm) Težina (kg) Prvi krug Finale
F Paul Pierce Boston Celtics 201 107 17 20
G Stephen Curry Golden State Warriors 191 82 18 17
G Chauncey Billups Denver Nuggets 191 92 17 14
G Daequan Cook Miami Heat 193 93 15
C Channing Frye Phoenix Suns 211 111 15
F Danilo Gallinari New York Knicks 208 102 15

Skills Challenge[uredi | uredi kôd]

Pobjednik Skills Challengea je Steve Nash s finalnim rezultatom od 29.9 sekundi

Na Taco Bell Skills Challengeu, ili natjecanju u demonstriranju košarkaških vještina sudjelovala su četiri igrača. Derrick Rose, prvi izbor NBA drafta 2008. pridružio se trojcu, Deron Williams, Steve Nash i Brandon Jennings. Cilj igre je da se u što kraćem vremenu prođe "poligon s preprekama". Prepreke se prolaze driblingom, dodavanjem i šutom. Cijelo vrijeme igrač se mora pridržavati osnovnih pravila NBA lige koji se tiču kontrole i vođenja. Zbog ozljede Rose je otkazao nastup, a njegovom zamjenom imenovan je Russell Westbrook. Pobjedu u natjecanju odnio je Steve Nash, pobijedivši u finalu Derona Williamsa te je tako Nash postao dvostruki osvajač ovog natjecanja.[14]

Natjecatelji[15]
Poz. Igrač Klub Visina (cm) Težina (kg) Prvi krug Finale
G Steve Nash Phoenix Suns 191 81 35.0 29.9
G Deron Williams Utah Jazz 191 94 34.1 37.8
G Brandon Jennings Milwaukee Bucks 185 77 35.7
G Russell Westbrook[14] Oklahoma City Thunder 191 85 44.1
G Derrick Rose[15] Chicago Bulls 191 86
Napomene

^1 Derrick Rose nije mogao nastupiti zbog ozljede
^2 Russell Westbrook imenovan je Roseovom zamjenom

Shooting Stars natjecanje[uredi | uredi kôd]

Na Haier Shooting Stars Competition, ili mješovitom natjecanju u šutiranju nastupili su predstavnici četiriju gradova: Atlanta, Los Angeles, Sacramento i domaćin Teksas. Svaku ekipu (grad) predstavljala su tri člana: jedan aktivni NBA igrač, jedna aktivna WNBA igračica i bivša NBA zvijezda. Cilj je iz šest različitih pozicija pogoditi šest šuteva, a čija ekipa, odnosno grad u najbržem vremenu ostvari cilj, pobjednik je ovog natjecanja. Na ovogodišnjem natjecanju, u momčadi Teksasa, imali smo prilike vidjeti čak tri različita igrača iz tri različite franšize: San Antonio, Houston i Dallas. Pobjednik natjecanja bila je momčad Teksasa.[16]

Natjecatelji
Grad/Savezna država Članovi Klub Prvi krug Finale
Teksas Dirk Nowitzki Dallas Mavericks 1:28 34.3
Becky Hammon San Antonio Silver Stars
Kenny Smith Houston Rockets (umirovljen)
Los Angeles Pau Gasol Los Angeles Lakers 1:00 55.2
Marie Ferdinand-Harris Los Angeles Sparks
Brent Barry Los Angeles Clippers (umirovljen)
Sacramento Tyreke Evans Sacramento Kings 1:46
Nicole Powell Sacramento Monarchs
Chris Webber Sacramento Kings (umirovljen)
Atlanta Joe Johnson Atlanta Hawks 1:47
Angel McCoughtry Atlanta Dream
Steve Smith Atlanta Hawks (umirovljen)

H-O-R-S-E natjecanje[uredi | uredi kôd]

Kevin Durant obranio je naslov pobjednika natjecanja

H-O-R-S-E natjecanje prvi puta je uvedeno na All-Star vikendu 2009. godine te se održao u subotu, dan prije All-Star utakmice. Zadatak natjecanja je neostvariti svih pet slova. Igrač dobiva slovo svaki puta kada promaši, tj. ne ponovi, koš prethodnog igrača. Svaki igrač ima vrijeme od 24 sekunde za izvođenje zadatka dok je zakucavanje zabranjeno. Igrač koji prvi sakupi pet slova biva izbačen iz natjecanja. Uz sva naložena pravila, sudci također prate izvršavanje zadataka te određuju jesu li oni pravilno izvedeni. Uz branitelja naslova, Kevin Duranta, nastupili su još Rajon Rondo i Omri Casspi. Naslov pobjednika natjecanja, nakon serije trica, odnio je upravo Durant.[17]

Natjecatelji
Poz. Igrač Klub Visina (cm) Težina (kg) Rezultat
F Kevin Durant Oklahoma City Thunder 206 98 H-O-R
G Rajon Rondo Boston Celtics 185 78 H-O-R-S-E
F Omri Casspi Sacramento Kings 206 102 H-O-R-S-E

Utakmica slavnih[uredi | uredi kôd]

NBA Utakmica slavnih igrala se u petak, 12. veljače. Ukupno 16 poznatih osoba, što iz svijeta glume i šoubiznisa te umirovljenih NBA zvijezda, odigralo je jednu eksibicijsku utakmicu, a momčadi su ovaj puta vodili Magic Johnson i Alonzo Mourning. Od bivših NBA igrača nastupili su Robert Horry, Rick Fox i Chris Mullin, a na ovoj utakmici nastupio je i vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban. Zapad je pobijedio Istok rezultatom 41:37. Najkorisnijim igračem utakmice proglašen je glumac Michael Rapaport koji je s 4 poena i sjajnom obranom nad Terrelom Owensom odveo Zapad do pobjede. Owens, dvostruki osvajač nagrade za najkorisnijeg igrača utakmice, predvodio je Istok s 10 poena.

Istok
Igrač Status
Doctor Oz doktor/TV domaćin
Chris Tucker glumac/komičar
Joel Moore glumac
Pitbull glazebnik
Terrell Owens NFL igrač
"Flight Time" Lang Harlem Globetrotters
"Big Easy" Lofton Harlem Globetrotters
Angel McCoughtry WNBA igračica
Nancy Lieberman članica Košarkaške Kuće slavnih
Rick Fox umirovljeni NBA igrač
Glavni trener: Alonzo Mourning
Pomoćni trener: Mario Lopez
Zapad
Igrač Status
Anthony Kim Profesionalni igrač golfa
Terrence J TV domaćin
Mark Cuban Dallas Mavericks vlasnik
Common glumac/glazbenik
Michael Rapaport glumac
"Scooter" Christensen Harlem Globetrotters
"Special K" Daley Harlem Globetrotters
Becky Hammon WNBA igračica
Chris Mullin umirovljeni NBA igrač
Robert Horry umirovljeni NBA igrač
Glavni trener: Magic Johnson
Pomoćni trener: Drake

Televizijski prijenosi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b NBA All Star 2010. na nogometnom stadionu |url-status=dead zahtijeva |archive-url= (pomoć)
  2. NBA All-Star: Wade MVP u pobjedi Istoka[neaktivna poveznica]
  3. Pobjeda novaka na All-Star vikendu. Inačica izvorne stranice arhivirana 27. lipnja 2010. Pristupljeno 27. veljače 2010. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  4. a b George Karl trener Zapada
  5. a b All-Star: Stan Van Gundy trener Istoka
  6. a b NBA All-Star: Allen Iverson počinje u petorci Istoka
  7. a b Predstavljanje startera All-Star utakmice. NBA.com. Pristupljeno 15. siječnja 2010.
  8. a b Čak sedam debitanata na All Star utakmici. Inačica izvorne stranice arhivirana 30. siječnja 2010.
  9. a b c Rose i Evans predvode momčadi Rookie Challengea
  10. All-Star: DeRozan bolji od Gordona
  11. Nate Robison ponovno najbolji dunker lige
  12. Titula najboljeg tricaša u rukama Piercea
  13. All-Star: Billups i Pierce u borbu za najboljeg tricaša
  14. Nash najspretniji na Skill Challengeu
  15. Rose brani titulu u Skill Challengeu
  16. Domaćini najbolje šuterske zvijezde
  17. Durant obranio naslov H.O.R.S.E. prvaka

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]