NK Slavonac Ladimirevci

Izvor: Wikipedija
Za druga značenja pogledajte NK Slavonac (razdvojba).
NK Slavonac Ladimirevci
Puno ime Nogometni klub "Slavonac" Ladimirevci
Nadimak Bijelo-plavi
Osnovan 1947.
Igralište Sportski park, Ladimirevci
Kapacitet 3000 stojećih i 300 sjedećih
Trener Dubravko Perošević
Liga 1. ŽNL Osječko-baranjska
2013./14. 14. mjesto (1. ŽNL)
Domaći dres
Gostujući dres

NK Slavonac Ladimirevci nogometni je klub iz Ladimirevaca, prigradskog naselja grada Valpova. U klubu postoje tri uzrasne kategorije - seniori, juniori i pioniri. Također postoji i ženski nogometni klub (ŽNK Slavonka), i to jedini na ovom prostoru; sljedeći najbliži je u Osijeku. Klub je član Nogometnog središta Valpovo i Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjska županije.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Nogometni klub Slavonac iz Ladimirevaca osnovan je u kolovozu 1947. godine.

Godine 2013. NK Slavonac je, po prvi puta u povijesti, osvojio 2. ŽNL NS ValpovoD. Miholjac, te je promoviran u viši rang, 1. ŽNL.[1] U svojoj prvoj sezoni u 1. ŽNL NK Slavonac je zauzeo 14. mjesto od 16 klubova te ostao u ligi (samo posljednjeplasirani rival NK BSK Termia Bizovac je ispao iz lige).

Uspjesi kluba[uredi | uredi kôd]

Seniori:

Pioniri:

Stadion[uredi | uredi kôd]

Sami Sportski park Ladimirevci je izgrađen 90-ih godina 20. stoljeća, no 2011. godine je potpuno preuređen i moderniziran. Instalirano je oko 300 sjedalica, same tribine su obojane bojama NK Slavonca (bijelo-plavo) te je istaknuta zahvala za vjernost navijača natpisom "UVIJEK VJERNI - LA KEROVI", dodan grb, uređene svlačionice, klupske prostorije, kafić, i sl. Reflektori su nešto ranije postavljeni. Sportski park sadrži i mali pomoćni teren s golovima za mali nogomet. Uz sve to ima i odličan travnjak te ovaj Sportski park slovi za jednim od najljepših u široj okolici.

Navijači[uredi | uredi kôd]

Navijači Slavonca se nazivaju LA Kerovi (čit. el ej kerovi). Velik broj simpatizera kluba prate klub i na svakom gostovanju. LA Kerovi su bili najviše zapaženi u sezonama 2011./12. i 2012./13. gdje ih je znalo biti i 50-ak na utakmici (ne brojeći ostale simpatizere) s nekoliko transparenata, pirotehnikom i originalnim navijačkim pjesmama. Vođa LA Kerova je Josip Korov, inače i član Kohorte Osijek.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Elektra vraća nedavno izgubljeni status?, glas-slavonije.hr, 23. kolovoza 2013.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak NK Slavonac Ladimirevci koji govori o hrvatskom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.