Nogometna reprezentacija Dominikanske Republike

Izvor: Wikipedija
Dominikanska Republika
Nadimak Los Quisqueyanos
Savez Nogometni savez Dominikanske Republike
Trener Clemente Domingo Hernández
Najviše nastupa
Najbolji strijelac Jonathan Faña (14)
Prva službena utakmica
Dominikanska Republika 0 : 8
Haiti
(Dominikanska Republika, 21. svibnja 1967.)
Najveća pobjeda
Dominikanska Republika 17 : 0
Američki Djevičanski Otoci
(Dominikanska Republika; 14. listopada 2010.)
Najveći poraz
Trinidad i Tobago 9 : 0
Dominikanska Republika
(Port of Spain; 8. listopada 2008.)

Nogometna reprezentacija Dominikanske Republike predstavlja Dominikansku Republiku u nogometu. Pod vodstvom je Nogometnog saveza Dominikanske Republike.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Nogometni savez Dominikanske Republike osnovan je 1953. i pridružen FIFA-i 1959. godine. Nacionalna momčad odigrala je svoju prvu utakmicu u svibnju 1967. protiv Haitija u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre. Drugu utakmicu su igrali u ožujka 1970. u sklopu igara Srednje Amerike i Kariba. Bili su smješteni u skupinu s Portorikom i Venezuelom. Izgubili su 5:0 od Venezuele, a zatim ostavarili svoju prvu pobjedu pobijedivši Portoriko 5:0. ali nisu prešli u sljedeći krug natjecanja. Na Panameričkim igrama u Kolumbiji igrali su u skupini protiv Bahama i Kanade, te su obadvije utakmice izgubili. Nakon Panameričkih igri Dominikanska Republika nije odigrala utakmicu do 16. prosinca 1973, kada su izgubili 1:0 Venezuele. Na prvenstvu Srednje Amerike i Kariba 1974. godine, gube utakmice 3:2 od Bermuda i 1:0 od Meksiko, te pobijeđuju Bahame 2:0. U posljednjoj utakmici u skupini izgubili su 3:2 od Paname i nisu nastavili natjecanje.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Nogometna reprezentacija Dominikanske Republike koji govori o nogometnim reprezentacijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.