Peace Sells... But Who's Buying?

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Peace Sells... But Who's Buying?
Peace sells...But Who's Buying.jpg
Megadeth (studijski album)
Žanr thrash metal
Objavljen 19. rujna 1986.
Snimanje 1986.
Trajanje 36:08
Izdavač Combat, Capital
Producent(i) Dave Mustaine, Randy Burns
Kronologija albuma – Megadeth
Killing Is My Business... And Business Is Good!
(1985.)
Peace Sells... But Who's Buying?
(1986.)
So Far, So Good... So What!
(1988.)

Peace Sells... But Who's Buying? je drugi studijski album američkog speed-thrash metal sastava Megadeth. Izišao je u rujnu 1986. godine zajedno s glavnim singlovima "Wake Up Dead" i "Peace Sells".

Pjesme[uredi VE | uredi]

Br. Skladba Tekstopisac Skladatelj Trajanje
1. "Wake Up Dead"   Dave Mustaine Mustaine 3:37
2. "The Conjuring"   Mustaine Mustaine 5:02
3. "Peace Sells"   Mustaine Mustaine 4:02
4. "Devil's Island"   Mustaine Mustaine 5:05
5. "Good Mourning/Black Friday"   Mustaine Mustaine 6:39
6. "Bad Omen"   Mustaine Mustaine 4:03
7. "I Ain't Superstitious"   Willie Dixon Dixon 2:45
8. "My Last Words"   Mustaine Mustaine 4:55
36:08

Pjesme[uredi VE | uredi]

Wake up Dead[uredi VE | uredi]

Ova pjesma govori o čovjeku koji je varao svoju djevojku i nakon toga se vratio kući šuljajući se, znajući da će ga djevojka vjerojatno ubiti ako sazna za njegovu ljubavnicu.

The Conjuring[uredi VE | uredi]

Ova pjesma očito opisuje neku vrstu rituala, vjerojatno inspiriranog Mustaineovim sudjelovanjem u čaranju u to doba njegove karijere. Zadnjih nekoliko redova pjesme su sa Sotoninog gledišta uzimanja duše onoga koji je sklopio ugovor s vragom.

Peace Sells[uredi VE | uredi]

Ova pjesma je Mustaineov način opovrgavanja mnogo streotipa o sastavu i većini fanova heavy metal žanra glazbe. To jest, da su oni lijeni, antireligiozni i protiv vlade, dok u pjesmi Mustaine jasno govori da ti stereotipi nisu istiniti.

Devil's Island[uredi VE | uredi]

U ovoj pjesmi se iznose osjećaji jednog zatvorenika osuđenog na smrt na ozloglašenoj bivšoj francuskoj kažnjeničkoj koloniji na Vražjem otoku. U pjesmi, zatvorenikov život spašava Bog upravo u trenutku kada je trebao biti pogubljen, ali mora ostatak svog života provesti na Vražjem otoku.

Good Mourning/Black Friday[uredi VE | uredi]

Pjesma "Black Friday" bila je inspirirana poznatim bubnjarom koji se zvao Dijon Carruthers čiji otac je bio Ben Carruthers iz filma Dvanaestorica žigosanih. Dijonov brat bio je Cain Carruthers iz sastava The Untouchables.

Bad Omen[uredi VE | uredi]

Ova pjesma govori o ljudima koji štuju vraga. U pjesmi oni imaju veliku ceremoniju gdje prevladavaju sve vrste nemoralnosti, i tada prizovu Sotonu u nadi da će dobiti njegov blagoslov. Umjesto toga, njegovi demoni unište i zlostave ljude i Sotona im uzme duše.

I Ain't Superstitious[uredi VE | uredi]

Pjesmu "I Ain't Superstitious" napisao je Willie Dixon i originalno izveo sastav Howling Wolf 1961. godine. Najpoznatiju preradu pjesme izveo je Jeff Beck 1967. godine, koja je bila objavljena na njegovom albumu Truth.

My Last Words[uredi VE | uredi]

Ova pjesma govori o igri ruskog ruleta i o strahu jednog od igrača za vrijeme igre.Musical notes.svg Nedovršeni članak Peace Sells... But Who's Buying? koji govori o glazbi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.