Ranko Ćetković

Izvor: Wikipedija

Ranko Ćetković (Podgorica, 27. kolovoza 1958.) je hrvatski znanstvenik, politolog i novinar. Rodom je iz zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj.

Studirao je u Zagrebu na dvama fakultetima Fakultetu političkih znanosti i na Fakultetu za novinarstvo, gdje je stekao naslove dipl. politologa i novinara.

Obnašao je dužnost tajnika Komisije za međunarodne odnose Savez za fizičku kulturu Hrvatske pri Hrvatskom športskom savezu i HOO-u. Bio je predavačem na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova Republike Crne Gore i predavačem specijalizirane Organizacije UN-a za znanost i kulturu za područje djelatnosti multinacionalnih korporacija koje se bave prodajom informacija. Tajnikom je Hrvatsko– crnogorskog međudržavnog Savjeta.

21. prosinca 2009. godine predsjednik RH Stjepan Mesić odlikovao ga je Redom hrvatskog pletera "za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana".[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Narodne novine br.156, 29. prosinca 2009. Odluka o odlikovanju mr. sc. Ranka Ćetkovića Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana