Razgovor:Žumberak (općina)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Žumberak (općina).
Rad na člancima
Pismohrane:

Uz općinu Žumberak imamo i gorje Žumberak. Potrebuje razdvojbu. :-)) Andrej Šalov 20:00, 12. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Nevijeroatno[uredi kôd]

Žumberak (općina), kao "zanimljivost" pise ispod odlomka o:

Spomenici i znamenitosti

Jazovka je prirodna špilja kod Sošica, u koju su partizani 1943. i 1945. bacali hrvatske vojnike. Po nastanku Republike Hrvatske 1990. godine dugo skrivana tajna je izašla na vidjelo. Svake godine 15. svibnja održava se Sveta misa za žrtve koje su tu stradale.


Zanimljivost

Jedan od najzamršenijih dijelova granice između Hrvatske i Slovenije nalazi se u Žumberku. Činjenicama usprkos u tom se dijelu granice ne spominju bilo kakvi prijepori, s ijedne strane. Razlog su izraziti dobrosusjedski odnosi stanovništva oko granice, koje je tijekom Drugog svjetskog rata intenzivno surađivalo u Narodnooslobodilačkoj borbi. Česte su bile mješovite brigade i partizanski odredi. Poginulim borcima, Slovencima i Hrvatima, sagrađeno je spomen područje i zadnje počivalište u hrvatskome dijelu Žumberka, mjestu Sošice.


Ovo je tako pokvareno da se pitam je li ovo uopce Hrvatska wikipedija, ili sam u doba Jugoslavije, ili na "srpskohrvatskoj" wikipediji. Hvaliti suradnju u ubistvima na mjestu Jazovka i drugim stratistima stotinma tisuca Hrvata, koja je cinila Jugoslavenska narodna armija protiv Hrvatskog pucanstva moze samo jugoslavencina kreten. Pa onda hvalite takoder i ubistva u Vukovaru - koja je razlika?, ili na bilo kojem podrucju gdje zive Hrvati u doba oslobodilackog domovinskog rata, smaknuce Hrvata na hrvatskom tlu. Besramni jugoslavenski Titini kereteni!.

Ekshumacija[uredi kôd]

https://branitelji.gov.hr/vijesti/zavrsena-ekshumacija-iz-jame-jazovka/3715