Razgovor:Broj

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Broj.
Rad na člancima
Pismohrane:

Bože sačuvaj me ove enciklopedije. :) Tu se može pročitati o vrstama brojeva, pa onda o svakojakim glupostima kao što su rimski ili arapski brojevi. Očajno.

Bože sačuvaj suradnika koji samo prigovaraju i prave se pametni umjesto da poprave gresku.
BTW, dobrodosli na wikipediju.

--Ante Perkovic

Hvala na dobrodošlici. Već sam popravio neke sitnice. Naime na naslovnoj stranici HR wiki sam stavio umjesto "prirodne znanosti" naziv "matematika i prirodoslovne znanosti". Naime postoji samo jedna jedina 'prirodna' znanost, to je matematika, ostale znanosti u toj kategoriji su prirodoslovne. Zato i neki fakulteti imaju naziv Prirodoslovno-matematički.

Neke manje izmjene sam napravio u članku binarna relacija, jer nije nužno da se radi o nepraznom podskupu kartezijeva produkta, naime i prazna relacija je relacija. I da ne zamaram dalje, valjda ću naći vremena za pomaganje umjesto grintanja. No ne mogu ne grintati kada pogledam naslov "binarni broj". Naime broj ne može biti binarni, ali može biti zapisan u binarnom sustavu. Smješno je gotovo kao da netko kaže da je moje latinično ime Damir, a zapravo se radi o tome da je moje ime napisano latinicom Damir. Uglavnom to jesu detalji, ali detalji o kojima se isplati voditi računa, kada već govorimo o enciklopediji, a pogotovo ako želimo biti 'ozbiljna' enciklopedija. Uglavnom još jednom hvala na dobrodošlici.

Damir

Bok, Damire!
Dobro bi nam došao jedna poznavatelj matematike.
Nadam se da ćeš ostati neko vrijeme! Ima dosta posla oko dotjerivanja (Kategorija:Matematika)
Sombrero

Piše Broj je apstraktni pojam koji koristimo za opis količina, bez brojeva ne bi bilo matematike. Koliko je točan ovaj masni dio? Čini mi se da se može o mnogo toga govoriti u matematici bez da postoji pojam broja.

I također, ne bi li trebalo ...pojam kojim se koristimo... ? LeoZ (razgovor) 21:12, 24. svibnja 2013. (CEST)[odgovori]