Razgovor:Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.
Rad na člancima
Pismohrane:


Kažnjavanje potpisnika[uredi kôd]

U tekstu se navodi da je kažnjavanje potpisnika sastojalo se od protjerivanja iz Lige komunista, uz objašnjenje: " napredovanje na mjesta urednika, sveučilišnih profesora, direktora škola ili bilo kakva druga socijalno istaknutije dužnosti bilo je u to doba posve zatvoreno "ne-članovima"".

Ovo objašnjenje zapravo je neistinito. Bilo je i urednika, i sveučilišnih profesora i raznih društveno istaknutih ličnosti koji nisu bili članovi SK. Ravnatelja škola i generalnih direktora uistinu nije bilo izvan SK, to stoji. Također stoji da je dolazak na druga istaknuta mjesta bio otežan. Ali je dakako bio moguć.

Priču o nemogućnosti još tada su plasirali oni oni koji su se učlanjivali radi privilegija, kako bi zamenom teza opravdali svoje članstvo tamo gde bi moglo bit osuđeno. Za ovo postoje jasni statistički povjesni dokazi. 143.50.79.124 14:41, 23. siječnja 2018. (CET)Boban Arsenijević[odgovori]