Razgovor:Geotehnika

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Geotehnika.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovaj članak je napisan potpuno jednostrano. Vidi se da ga je pisao građevinac koji samo navija na svoju struku. Pričati o geotehnici a ne reći da je to interdisciplinarna znanost koja obuhvaća građevinarstvo, rudarstvo i geologiju je potpuno nekompetentno. Pa valjda je svrha ovakvih članaka da iz njih običan smrtnik može nešto naučiti a ne da se izvode jednostrana i nepotpuna gledišta autora. Područje geotehnike je iznimno široko i kompleksno i izlazi iz područja jedne znanosti.

Rečenica u tekstu "Kako bi se riješili gore navedeni problemi potrebno je poznavanje fizike; mehanike krutih tijela i mehanike fluida, kemije, geologije, građevne statike, poznavanje gradiva, informatike i poznavanje elektronske opreme."
nije baš najbolja jer nije ni spomenuto rudarstvo čije znanje je potrebno u svim geotehničkim radovima (npr. proboj tunela, miniranje objekata itd...).
"Pošto je teško pronaći osobu koja bi zadovoljila sva ta znanja, geotehnička rješenja se trebaju tražiti u okvirima timskog rada."
..... osobe koje se bave geotehnikom su inžinjeri geotehnike iako bi tu trebali biti uključeni i drugi stručnjaci
Članak bi trebalo potpuno revidirati jer geotehniku prikazuje u krivom svjetlu.
Gorski Lav (razgovor) 23:28, 24. veljače 2011. (CET)[odgovori]