Razgovor:Grad

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Grad.
Rad na člancima
Pismohrane:

Glupost. Znaci neko manue mjesto u Dalmaciji s nekoliko kuca koje se bavi turizmom je isto grad? I don't think so ;)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 82.193.210.134 (razgovordoprinosi) 19:03, 22. kolovoza 2004.

Grad je žarište socijalno-ekonomske transformacije, glavni incijator i nosilac funkcionalnih odnosa u prostoru; utječe na način organizacije okolnog prostora: okolina proizvodi sirovine za funkcije grada, u gradu postoji tržište - okolina proizvodi za tržište...za grad su karkateristične sekundarne (transformacija sirovina, trgovina) i pogotovo tercijarne djelatnosti (ekonomija, trgovina, znanost, kultura, uprava ...). Selo se razlikuje po socijalno-kulturnim elmentima, načinu života u maloj zajednici, odnosima među ljudima, elementima rada, niskoj gustoći stanovništva i izgrađenosti, prvenstveno se bavi primarnim djelatnostima (poljoprivreda, stočarstvo, ribarstvo, šumarstvo...), to je naselje sa ruralnim i neruralnim stanovništvom... — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 213.191.150.73 (razgovordoprinosi) 13:55, 13. ožujka 2005.

Samorodni grad?[uredi kôd]

Na stranici Šibenika imamo izvor koji kaže "Šibenik nije prvi hrvatski samorodni grad: Provjerili smo koliko istine ima u mitovima o Krešimirovom gradu". Trebalo bi tj pojam obraditi. Setenzatsu.2 (razgovor) 16:07, 27. ožujka 2023. (CEST)[odgovori]