Razgovor:Heavy metal

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Heavy metal.
Rad na člancima
Pismohrane:

Rasprava kopirana s članka neispravna naziva Heavy-metal, koji sad preusmjerava na ovaj članak.

Jel' heavy-metal ili heavy metal? En.wikipedia kaže da nema crtice, ali ni en.wikipedia nije uvijek u pravu. --Dario 13:59, 3 August 2005 (CEST)

errr...moguce kako se to mijenja (kategorija +clanak)? User:TheFEARgod
mah.. nema potrebe mijenjati nek' ostane bar zasad tako. user:TheFEARgod
Nema crtice. Vidi [ovdje]. Preusmjerim ja nabrzaka. --Dario 14:15, 3 August 2005 (CEST)

recite mi samo kako se mijenja ime članka. hvala. ili javite gdje piše uputa user:TheFEARgod

Heavy metal je sređen, a inače treba stari članak preusmjeriti na novi (ne možeš direktno izmijeniti naziv članku, bar koliko ja znam). --Dario 14:27, 3 August 2005 (CEST)


Ovaj članak sadrži neke netočnosti/diskutabilne navode, i zahtijeva drastičnu izmjenu ili brisanje.

Također, treba imati na umu da heavy metal danas uglavnom znači žanr unutar glazbenog pravca danas poznatog samo kao metal (odnosno, ovo heavy ispred se vremenom izgubilo). Na engleskoj wikipediji imaju, valjda još uvijek, disambiguation page (razdvojba? eh, bilo bi lakše da su neke stvari ostale)na kojem se može birati između žanra i žanra unutar žanra. Naravno, onda bi trebala jedna i za riječ metal. No dobro, ovaj članak je ionako preloš, a obzirom da nemam vremena da ga napravim kako treba, izgleda da će tako i ostati, bar do ljeta, eh. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lolicon (razgovordoprinosi)

Slavne Heavy metal pjesme[uredi kôd]


I što s njima??? --Pes 17:06, 16. siječanj 2008. (CET)

Interwiki[uredi kôd]

Metal glazba općenito se ponekad naziva "heavy metal", a u tom kontekstu se heavy metal naziva classic metal ili već nekako drugačije. Konvencija da se naziva "heavy metal" koristi za cjelokupnu metal glazbu i neki drugi nazivi za heavy metal glazbu (u ovom kontekstu podvrsta metala), je malo nepraktična, a i zastarjela.

Problem je u tome što su na en wiki odlučili koristiti zastarjelu konvenciju, a često se događa da se na wikipedijama na ostalim jezicima (uključujući i hr wiki), stvari jednostavno prevode s engleske bez imalo kritičkog osvrta (a en wiki nije uvjek u pravu pa bi se trebalo kritičkim osvrtom izbjegavati kopiranje pogrešaka), pa se tako na većini wikipedija koristi ista zastarjela konvencija.

No to nije slučaj kod svih wikipedija (popout naše i njemačke), pa bi trebalo malo proći kroz interwiki linkove na člancima "metal (glazba)" i "heavy metal", da bi se utvrdilo koji pripadaju kojemu članku, te da bi se eventualno ispravilo ako su neki pridruženi krivom članku, ukoliko su takve pogreške još prisutne.

Tko napravi taj posao neka ovdje napiše kako ne bi ostali nepotrebno tražili greške za kojih u tom slučaju ne bi bilo. --Pes 18:31, 25. prosinac 2007. (CET)

Članak je uređen.
--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 10:23, 25. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Led zeppelin[uredi kôd]

Albumi Led zeppelin i led zeppelin 2 ne bi trebali biti na ovojo listi jer ne spadaju pod taj žanr,to je više hard rock.Nekolicina ljudi to zove heavy metalom ali osim možda dvije tri pjesme,album je čisti hard rock. Damir Okanović Dule (razgovor) 23:06, 13. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]