Razgovor:Hicham El Guerrouj

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hicham El Guerrouj.
Rad na člancima
Pismohrane:

Pa zar Hicham El Guerrouj nije i svjetski rekorder na milju? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.172.186.220 (razgovordoprinosi)

Da, uz rekord na 1500 m je i rekorder na milju a također i na na 2000 km. Trenutno je u tekstu istaknut samo rekord u olimpijskoj disciplini...ako netko misli da treba, može dodati i ostale aktualne svjetske rekorde koje Guerrouj drži. --ivelimir 23:23, 4. siječanj 2007. (CET)
Mala digresija:

Ne kaže se "bio je olimpijski pobjednik"!

Naime, ako je netko pobijedio na Olimpijskim igrama 1960. ili 1976. godine, on (ili ona, naravno) je olimpijski pobjednik, na tim i tim Igrama, ali bitno je da ta osoba zauvijek ostaje Olimpijski pobjednik! U perfektu se može reći za svjetski rekodr: "bio je svjetski rekorder" (pa više nije), ali čast olimpijskog pobjednika ostaje zauvijek. U tome je razlika! Svjetski rekord sportaš postiže onda kada je on najspremniji i kada on ima inspiraciju, ali prvo mjesto na Olimpijskim igrama treba se osvojiti u davno prije utanačenom terminu, kad je to i navrijednije i najsvečanije, te kad je konkurencija najjača i najnemilosrdnija.

Više vrijedi zlatna olimpijska medalja, nego svi svjetski rekordi!

Ovo nije samo mišljenje autora ovog dopisa nego su to i prenesene riječi slavnog australskog atletičara-dugoprugaša Rona Clarkea, višestrukog svjetskog rekordera na 5000 i 10000 m, koji je osvojio (za njega) "samo" jednu brončanu medalju (10000 m, Tokio 1964.), a po završetku karijere jednom je izjavio da bi dao sve svoje svjetske rekorde za samo jednu zlatnu olimpijsku medalju.

Dakle ne može se reći: bio je olimpijski pobjednik. Onaj tko na Olimpijskim igrama osvoji zlatnu medalju, zauvijek je olimpijski pobjednik!

P.S.

Pratim ovih dana (kraj srpnja 2007.) nastupe naše zaista fantastične skakačice u vis Blanke Vlašić. Divota, fenomenalno! Ona sada čak i napada svjetski rekord u skoku u vis! Lijepo je to, samo bih volio da joj ovakva forma bude tempirana i za kolovoz 2008. pa da nam iz Pekinga donese zlatnu olimpijsku medalju. To je mnogo važnije. I sama svjetska rekorderka Kostadinova je oborila svjetski rekord i osvojila naslov svjetske prvakinje, te kasnije i završila karijeru, ali se onda, uvidjevši da joj nedostaje ono najvažnije, reaktivirala i u svoju riznicu donijela ono najvrijednije: naslov olimpijske pobjednice. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.76.22 (razgovordoprinosi)