Razgovor:Hrvati u Njemačkoj

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hrvati u Njemačkoj.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovu rečenicu treba preraditi:

"Za usporedbu, postotni udjel nekih stranaca koji pohađaju gimnaziju: Španjolci 28,2%, Slovenci 26,7%, Portugalci 22,3%, Grci 22,4%, Turci 12,4%, Talijani 12,3%, građani Bosne i Hercegovine 5,8%."

Što znače ovi postoci? Da li je npr. 28,2% svih Španjolaca koji žive u Njemačkoj u gimnaziji ili je to udio u odnosu na broj svih Španjolaca srednjoškolske dobi? Ako je ovo prvo, onda ova brojka miješa podatke o distribuciji po starosti s podjelom po tipu škole. Također bi trebalo navesti točnu referencu studije. Bdolicki 15:02, 16. svibanj 2007. (CEST)

Odgovaram na post star sedam godina. Mislim da je recenica ispravna jer se govori o gimnaziji (kao vrsti srednje skole) s koje se samo moglo ici na fakultet kasnije. Znaci zeljelo se reci koliko su koji narodi dobri ucenici. To se kasnije mijenjalo pa se tako sada moze i iz realke ici na fakultet.

Druga stvar koja mislim da je zastarjela je o njemackom drzavljanstvu. Sada kada je RH clanica EU onda ne bi trebalo biti ispisivanja i odricanja jer njemacka dozvoljava dvojno drzavljanstvo ako je prvo isto iz clanice EU. --El hombre (razgovor) 21:20, 9. prosinca 2014. (CET)[odgovori]