Razgovor:Josip Juraj Strossmayer

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Josip Juraj Strossmayer.
Rad na člancima
Pismohrane:

zdravo!

mene bi samo zanimalo ko je naslikao portret strossmayera (objavljen na wikipediji) i gdje se nalazi original. kod nas smo nasli staru repliku, pa me zato zanima.

hvala! :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.77.104.68 (razgovordoprinosi)

Krivotvoreni Strossmayerov govor[uredi kôd]

Kao što je dokumentirano i logički argumentirano ovdje i ovdje, navodni Stroosmayerov govor dokazana je krivotvorina opovrgnuta već za biskupova života kojoj nema mjesta na enciklopedijskoj stranici, poglavito ukoliko se predstavlja kao vjerodostojni spis i služi ideološkoj propagandi. Stoga si zadržavam pravo odstaniti je odavde.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Caesar1986 (razgovordoprinosi)

Stranice (tj. blogovi) koje navodite kao izvori prema pravilima wikipedije ne stati kao relevantna potvrda za neku tvrdnju (bez obzira na skenove iz arhiva). Link na govor sam vratio, sada s poveznicom na krscanstvo.net i ovako će ostati osim ako ne priložite neki drugi izvor ili literaturu.--Saxum 18:22, 2. travanj 2009. (CEST)

Moram priznati da je zbilja ovaj kriterij u majmanju ruku neobičan, jer internetska stranica ne daje apsolutno nikakvo veće jamstvo vjerodostojnosti izvora negoli blog. U skenu arhivskog spisa naveden je izvor gdje je moguće pronaći vrlo jasan dokaz o neautentičnosti i krivotvorini ovog govora: S. Guth, Theologia fundamentalis apologetica, Đakovo, 1949., 107. str. Ako treba, stavit ću i točan navod. Molim da se ovo uvaži i stane na kraj krivotvorini kojoj na enciklopedijskoj stranici nije mjesto, tim više ako se predstavlja kao autentičan izvor. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Caesar1986 (razgovordoprinosi)

Dodano objašnjenje o krivotvorini govora biskupa Strossmayera. Reference i izvori jednako tako navedeni. U svrhu autentičnosti teksta promijenjeno je nazivlje na vanjsku poveznicu "govor biskupa Strossmayera" na "krivotvorinu biskupa Strossmayera". Nemam ništa protiv brisanja iste, ali držim da je važno objektivizirati. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.136.108.133 (razgovordoprinosi)


Da zaključimo: Papina nezabludivost

Neispravni navodnici[uredi kôd]

U hrvatskom se, za razliku od francuskog,ruskog i istočnoazijskih jezika, navodnici pišu kao u njemačkom, dakle ne: «biskup s turskih granica», nego »biskup s turskih granica«. 31.217.51.14 08:15, 13. ožujka 2024. (CET)[odgovori]