Razgovor:Jugoslavija na Olimpijskim igrama

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Jugoslavija na Olimpijskim igrama.
Rad na člancima
Pismohrane:

Sasvim je jasno da će ovaj članak biti veliki POV[uredi kôd]

Barem se na hrvatskoj Wiki nećemo izvlačiti na tu nekakve sličnosti u nazivima između eSeFeRJe i SRJ kako bi se različite stvari nagurale u isti članak. To jednostavno nema nikakvoga smisla i ako proučiš dogovore i politike na en.Wiki koje se tiču Olimpijskih igara vidjet ćeš da se njihovo (navodno neutralno) mišljenje debelo razlikuje od tvojeg. Također ni IOC nije sveto govedo da bi ga slijedili bespogovorno. -- Goran (razgovor) 00:30, 1. rujan 2008. (CEST)

Nije problem samo u 2004. i 2006. problem je spominjanje Jugoslavije u kontinuitetu nakon Ljetnih igara 1988 i Zimskih igara 1992.

Ako se na engleskoj Wiki moglo naći ljudi koji su voljni proučiti situaciju i napisati što je moguće neutralnije (kao što je ovo);

Dva prethodno navedena članka su featured list articles.

Još kada bi mi netko pomogao u ispravljanju čiste površnosti i upotrebe lažnih time ne relevantnih izvora u članku en:Yugoslavia in the Eurovision Song Contest (vidi i razgovor te stranice).

Goran (razgovor) 01:22, 2. rujan 2008. (CEST)

Autorov odgovor[uredi kôd]

Meni je povijest najdraža znanost i znam ju cijelu bar 10 rečenica od prije dvadesetak milijardi godina do ovoga trenutka. Nije istina da nemam pojma. Ali zašto bi Kraljevina Jugoslavija bila zajedno s poslijeratnom republikom - kad opet dijele samo ime; a ne bi s njime mogla bit SRJ/SCG. Nisam ništa prepisao jer ni sr ni sh nemaju taj članak - već sam samo prepisao medalje s en. Jasno sam napisao: različiti oblici južnoslavenskih državnih zajednica, nisam ništa zatajio. Stavio sam posebne tablice za Kraljevinu, punu Republiku, Neovisne olimpijske sudionike, ostatke Republike i SCG. U čemu je onda problem?

(Jolo u progonstvu)

Svima je dobro poznato da je DFJ imala Kraljeve namjesnike i čak Vladu imenovanu od Kralja (ili Kraljevih namjesnika - ne brini lako ću provjeriti). Takva DFJ je dobila međunarodno priznanje Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske te Sjedinjenih Američkih Država i Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika i još mnogih savezničkih država koje su je priznale pod tim nazivom.
S druge strane SRJ je potpisala da je samo jedna od sljednica SFRJ zajedno s Bosnom i Hercegovinom, Republikom Hrvatskom, Republikom Makedonijom i Republikom Slovenijom. Glumljenje lukave lisice (weasle wording) različiti oblici južnoslavenskih državnih zajednica je čisti POV budući je SFRJ bila država svih naroda i narodnosti te šest republika i dviju autonomnih pokrajina. Neovisni olimpijski sudionici te SRJ ne dolaze u obzir kao dio ovoga članka jer se radi o sudionicima koji su bili prisiljeni nastupati pod olimpijskom zastavom (ne zastavom južnoslavenske države) i to bez prava na timske športove i bez prava na sudjelovanje na otvaranju i zatvaranju olimpijskih igara u Barceloni 1992. Itd. ...
Goran (razgovor) 23:49, 2. rujan 2008. (CEST)