Razgovor:Jurij Andropov

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Jurij Andropov.
Rad na člancima
Pismohrane:


Jake i nereferirane tvrdnje[uredi kôd]

"Unatoč Andropovljevu čvrstu stavu u Mađarskoj i mnogobrojnim protjerama i intrigama za koje je bio odgovoran kao dugogodišnji šef KGB-a, mnogi komentatori smatraju ga humanim reformatorom i jednim od najboljih vođa SSSR-a, osobito u usporedbi stagnacijom i korupcijom u kasnijim godinama vladavine njegovog prethodnika, Leonida Brežnjeva. Općenito se smatra pristašom postepenijih i konstruktivnijih reformi nego što je bio Mihail Gorbačov. Veličina spekulacija centrira se oko pitanja bi li Andropov reformirao SSSR na takav način da ga ne bio doveo do eventualnog raspada. No, ne može se poreći da Andropov nije podržavao, tada još mladog, Gorbačova i potencirao ga kao svog budućeg nasljednika, da Gorbačov možda nikad ne bi postao vođa SSSR-a i generalni sekretar KP-a."

Ovo su jako upitne, hipotetske, nereferirane, pristrane i neenciklopedijski napisane tvrdnje. Po čemu je Andropov bio jedan on "najboljih vođa SSSR-a"? Koji "mnogi komentatori"? Andropov je bio na čelu države dosta kratko, vladao je praktički iz bolnice, odnosi s SAD-om su bili na najnižoj razini od Kubanske raketne krize a SSSR zapeo u blatu Afganistana, čemu su dobrim djelom kumovali njegovi raniji potezi dok je bio šef KGB-a.

Ja sam za to da se ovaj odlomak makne, ako netko ne pribavi izvore koji mogu potkrijepiti ove tvrdnje. Franjo Tahy (razgovor) 23:20, 23. kolovoza 2019. (CEST)[odgovori]